Ihana sitruunakakku
Aloitetaan blogi pirteällä sitruunakakulla, jonka tein italialaiselle herkuttelijalle.
Tarvitset:
300 g voita
3 dl sokeria
4 munaa
4,5 dl vehnäjauhoja
3 tl leivinjauhetta
3 tl vaniljasokeria
1 sitruuna kuori
1 sitruunan mehu
1. Vaahdota voi ja sokeri
(Itse pehmitin hieman voita lämpimässä vesihauteessa jotta vaahdottui paremmin)
2. Lisää munat vatkaten
3. Lisää kuivat aineet yhdessä ja lopuksi sitruunan kuori ja mehu
4. Voitele ja korppujauhota vuoka ja paista 175 asteisessa uunissa 50-60 minuuttia.
Mummon vinkki vitonen loppuun: ” Jos haluat vielä sitruunaisemman kakun: purista lämpimän kakun päälle sitruunan mehu ja ripottele jäähtyneen kakun päälle tomusokeria.” Kyllä mummo tietää.