5+1 tärppiä DocPoint-festareille

No Sex and the City

Eilen alkanut DocPoint-dokkarifestari on niin pullollaan kiinnostavia dokumentteja, että meinasin mennä sekaisin koettaessani tetristellä aikatauluni sellaiseksi, että olisin päässyt katsomaan jännistä leffoista jokaisen. Olen ylipäänsä asian suhteen vähän myöhässä, sillä festarit ovat tosiaan jo käynnissä, mutta päätin siitä huolimatta jakaa nämä viime hetken vinkkini myös teidän kanssanne – epäilen, että en ole ainoa kaikki tällaiset asiat pikkupaniikissa ja viime tingassa hoitava tyyppi. Jos siis olet kiinnostunut seksuaalisuuden, suhteiden ja naiseuden kaltaisista teemoista, suosittelen että tutustut festarin ohjelmistosta ainakin näihin.

1. Venus

Tässä tanskalaisessa elokuvassa nähdään todellisia ihmisiä puhumassa todellisesta seksistä. Meistä suurin osa näkee seksiä ainoastaan tavalla tai toisella fiktiivisessä muodossa, oli kyse sitten pornosta, elokuvista tai vaikka teatteriesityksistä. Fiktioseksin määrään verrattuna tosielämän seksistä puhutaan kuitenkin yllättävän vähän: siitä millaista se on, miltä se tuntuu ja millaisia asenteita siihen liittyy. Olenkin siis jo etukäteen täysin vakuuttunut siitä, että tätä tosipuolta avaava Venus tulee olemaan virkistävä poikkeus yleensä valkokankaalla nähtyyn seksiin verrattuna.

2. Puhtaus ja vaara

Tämä suomalainen dokumentti seksityöstä, jossa ääneen pääsevät seksityöntekijät itse (joskin näyttelijöiden kautta), kuulostaa todella tärkeältä. Seksityöhön liittyvä stigma on edelleen yksi suurimmista seksityön tekijöitä vahingoittavista asioista, ja se stigma pitää purkaa. Esimakua dokkarista saa vaikkapa tästä Nytin jutusta, joka sisältää monia lainauksia leffasta.

3. Sacred Water

Tiesittekö, että Ruandassa naisten ejakulaatiota pidetään todella tärkeänä asiana, ja siitä myös puhutaan varsin avoimesti? Minä en ainakaan tiennyt, ja niinpä tämä leffa on kertakaikkiaan pakko mennä katsomaan!

4. The Pearl of Africa

Millaista on elää ja rakastaa transnaisena valtavan homo- ja transfobisessa Ugandassa? Dokumentin päähenkilö Cleopatra Kambugu kuulostaa äärimmäisen rohkealta ja peräänantamattomalta naiselta ja tämä elokuva todellakin näkemisen arvoiselta.

5. Kauneuden mitta

Suomalainen lyhytdokumentti kauneuskäsityksistä normien ulkopuolelta kuulostaa sellaiselta leffalta, joka voisi antaa meille kaikille peilikuvamme kanssa painiville sekä ajattelemisen aihetta että inspiraatiota.

+1. In Bed with Madonna

Siis haloo - Madonna-dokkari sing along -versiona! Need I say more?

 

Jos et pääse paikalle katsomaan elokuvia tai budjettisi ei kertakaikkiaan veny kaikkeen kiinnostavaan, kannattaa muistaa seurata dokkareita, niiden ohjaajia tai tuotantoyhtiöitä somessa. Yllättävän monilla etenkin uudemmista dokkareista on omat Facebook-sivunsa, joiden kautta voi saada tietoa esimerkiksi tulevista näytöksistä ja dokkareiden mahdollisista dvd-levityksestä.

 

Mitkä leffat ovat teidän DocPoint-listallanne, tai mitä vaikuttavia dokkareita olette nähneet viime aikoina?

 

Kuva: DocPoint

 

Kommentit

Lukumato

Shoah

Jemina
No Sex and the City

Shoah kuulostaa tosi hurjalta - en ole varma kykenisinkö itse katsomaan sen. En kyllä lainkaan epäile etteikö kyseessä olisi ihan ainutlaatuisen vaikuttava kokemus.

Alakerran naapuri (Ei varmistettu) https://alakerrantarinoita.wordpress.com/

Mulla Venus menee suoraan katselulistalle! Puhtaus ja vaara kiinnostaa nimensä puolesta (olen lukenut Mary Douglasin kirjan aikoinaan kannesta kanteen) ja naisten ejakulaatio -asia on minusta yleisesti kiinnostava. hyvän listan olit koonnut!

Jemina
No Sex and the City

Siis joo, naisten ejakulaatio kiinnostaa aina! :D Toivon mukaan tiedän huomenna leffan nähtyäni aiheesta paljon enemmän kuin nyt, ja voin sitten vaikka valistaa muitakin asiasta.

hellin sininen (Ei varmistettu) http://sinistapintaa.blogspot.fi

Kävin katsomassa vain Gulistan - Land of Rosesin, PKK:n naispuolisista sisseistä. Odotin sen olevan todella rankka, sillä dokumentin kuvaamisen aikaan taisteltiin ISIS:iä vastaan, mutta dokkari olikin yllättävän kaunis ja runollinen. Yhtenä päähenkilönä oli todella seesteinen, noin viisikymppinen nainen, ei todellakaan vastannut mielikuvaa sissisotilaasta :D.

Kulttuuritaloilla on vielä DocPoint-jatkoja, menen jos huvittaa/ehdin. http://docpoint.info/ohjelmisto/docpoint-jatkot/

Jemina
No Sex and the City

Tuon missaaminen jäi itse asiassa harmittamaan minua vähän, ystävät kun kävivät katsomassa sen ja kehuivat kovasti. Ja jatkoille kulkee omakin tieni - en ehtinyt myöskään Puhtaus & vaara -dokkariin, ja meinaan kovasti pyrkiä näkemään sen tämän viikon näytöksessä.

Kommentoi