Cupidus, tai: Apuvälineitä sinkuille

No Sex and the City

Muistatteko vielä sinkkukorin? Espoolaisen Citymarketin ajatus oli auttaa sinkkuihmisiä kommunikoimaan parisuhdekiinnostuksensa sanattomasti, ostoskorinsa kautta. Idea ei näköjään ollut ainoa laatuaan vaan tällaisia apuvälineitä on itse asiassa markkinoilla useampiakin. Kuten esimerkiksi nämä Cupidus-rannekkeet.

Erityisen hauskan Cupiduksesta tekee se, että sen väitetään yksinkertaistavan parinhakuprosessia. “Finding out if someone is interested in a relationship can be very complicated. Someone meet you, like you, but he or she doesn't know if you are in for a relationship”, saitti selittää huonolla englannilla. “Now you know!!! You're wearing a jewel or item with Cupiduslogo and it is clear to everyone you're looking for a partner. Cupidus makes partner search a lot easier.”

Kuulostaa simppeliltä, eikö totta? Valitettavasti vain välittömästi tämän iisiydellä ratsastavan smainospuheen jälkeen seuraa selostus Cupiduksen monimutkaisesta värikoodaussysteemistä:

A FEMALE wearing a yellow, pink or red Cupidus® item, is looking for a MALE


A MALE wearing a green, blue or black Cupidus® item, is looking for a FEMALE


A FEMALE wearing a purple Cupidus® item, is looking for a FEMALE


A MALE wearing a purple Cupidus® item, is looking for a MALE


A FEMALE wearing a purple Cupidus® item combined with yellow/pink or red is looking for either a MALE or FEMALE


A MALE wearing a purple Cupidus® item combined with green/bleu or black is looking for either a MALE or FEMALE 

When you already have a relationship and you’re not in for any changes, you can indicate that by wearing one of our white Cupidus® items.

 

Voihan värivalikoima. Asiaa ei lainkaan helpota se, että lafkan nettisivuilla selostusta on vielä päätetty "selventää" entisestään kirjoittamalla värien nimet aina kyseisellä värillä! Tulos on vähintäänkin psykedeelinen ja sattuu silmiin.

Ja käyttäisikö joku todella tällaista ranneketta? Totta puhuakseni pelkkä ajatuskin alkoi ahdistaa minua. Entä jos näkisin jollakulla rannekkeen, mutta en muistaisi mitä sen värit tarkoittavat? Mitä se keltainen meinasikaan? Entä violetti, se kun tarkoitti ihan eri sukupuolta edustavilla kantajilla eri asioita? Ja mitenkäs sitten värisokeiden ihmisten kohdalla toimitaan?

 

Mitä mieltä te olette tällaisista apuvälineistä? Käyttäisitkö sinä sinkkukoria tai Cupidus-ranneketta?

 

 

Kuva: cupidus.nl

 

Kommentit

Sinkkukoria voisin ehkä uteliaisuudesta testata mutta tuo ranneke on ihan liian monimutkainen näille putkiaivoille :) Hyvä kun muistan miksi olin siellä kaupassa. Nään jo itseni hämmentyneenä toljottamassa rannekkeen väriä...

Jemina
No Sex and the City

Olisikin tosi mielenkiintoista kuulla sinkkukori-käyttökokemuksia! Löytyisiköhän lukijoista ketään koria testannutta, tai vapaaehtoista matkaamaan espoolaiseen Citymarketiin koekaniiniksi ja sitten raportoimaan meille tuloksista?

Vierastelija (Ei varmistettu)

Ehkä tuo ranneke ei olisi hassumpi idea, ainakin jos unohdetaan todella monimutkaiset värikoodisysteemit. Sen sijaan voisi ajatella, että lähestyy vaan mukavannäköistä ihmistä, jolla on tuollainen ranneke. Ehkä ette sitten olekaan toisillenne se ihminen, jota nimenomaisesti etsittiin (esim. oletkin väärää suokupuolta), mutta ainakin siinä olisi jonkinlainen madaltaunut kynnys tutustua uusiin ihmisiin, ja ehkä niiden uusien ihmisten kautta myös uuteen kumppaniinkin... Kuitenkin on ihan uskomattoman yleistä tavata puolisonsa yhteisten tuttujen kautta.

Jemina
No Sex and the City

Minustakaan ranneke sinänsä, tai vastaava sinkkuutta/parisuhdehalukkuutta viestittävä juttu ei välttämättä ole huono idea. Mutta mietinpähän vain, että toimisiko sellainen todellisuudessa? Toimiakseen se kun vaatisi sen, että suuri määrä ihmisiä ryhtyisi käyttämään kyseistä välinettä, oli se sitten ranneke tai sinkkukori. Ja totta puhuakseni minun on vaikea kuvitella moisen tapahtuvan. Niin kovasti kuin Cupidusta markkinoidaankin väittämällä kyseisen symbolin olevan tunnettu ympäri maailmaa, jotenkin epäilen väitteen todenperäisyyttä...

hätävara. (Ei varmistettu)

Mun mielestä tuo ei ole yhtään hankala. Jo ensimmäisellä lukukerralla hoksasin, että jos pukee violetin rannekkeen (yhdessä jonku värin kanssa tai yksistään) on kiinnostunut samasta sukupuolesta.

Jemina
No Sex and the City

No joo, en siis väitä että systeemi sinänsä olisi mahdoton tajuta - eiköhän kuka tahansa voisi painaa listan muistiinsa aika pienellä opettelulla. Pointtini olikin enemmän se, että minusta värikoodaus teki asiat jotenkin liian monimutkaiseksi, ja etenkin kun sen väitettiin niitä yksinkertaistavan. Jotenkin näin yksityiskohtainen systeemi vain tuntui minusta liian överiltä, vaikka esimerkiksi pelkkä parisuhdehalukkuutta viestittävä ranneke sinänsä ei suinkaan ole surkea idea.

_Kaneli_ (Ei varmistettu)

Mun mielestä noi värikoodit oli tosi simppelit.

Eri asia sitten se, että missä todellisuudessa kaikki ihmiset tietäisi mitä ne tarkoittaa vai tarkoittaako mitään niin kuin valtaosa vaatteista, koruista ym. asusteista... Jossain bileissä tai baarissa sisäänpääsyn yhteydessä jaettavat rannekkeet voisi olla hauska idea. Liikennevalobileitä jo onkin.

Jemina
No Sex and the City

Minäkään en oikein usko että yhdestäkään tällaisesta signaalisysteemistä tulisi sen sortin hittiä että niiden merkitys tunnistettaisiin yleisesti, saati sitten että käytöstä tulisi yleistä. Sen sijaan tuollaiset kuvaamasi kaltaiset 'hetkelliset' versiot, kuten vaikka juuri baareissa jaettavat, saattaisivatkin olla ihan hauskoja ja toimivia.

Vierailija (Ei varmistettu)

Munkin mielestä toi oli ihan hyvä idea. Kunhan heteroille olisi vaan yksi tai kaksi väriä. Vaikka punanen naisille ja musta miehille.
Lesboille ja homoille lila. Bi-seksuaaleille vaikka sit noi kaikki.
Mulle kerran hassuttelumielessä laitettiin rintapieleen pätkä jesaria, jossa luki: vapaa. Ihme ja kumma, matkalla baariin mut pysäytettiin miesten toimesta jatkuvasti: kyseltiin mitä ollaan tekemässä, minne menossa, voinko antaa numeron, mikä mun nimi on jne. Baarissa useat miehet lähestyivät, jopa yksi mykkäkin, joka ehdotti, et voitais myöhemmin netissä jutella, kun ei paperia ja kynää ole saatavilla, enkä viittoa osaa.
Ei, en ole huomiotaherättävän kaunis eikä mua yleensä kukaan lähesty suorin tein tolla tavalla, edes kuppiloissa.
Kyllä se varmaan helpottaa lähestymistä, jos tietää ettei toinen osapuoli seurustele. Varsinkin, kun mäkin oon aika usein seurueessa, jossa on miehiä, niin voidaan luulla et ollaan pariskuntia.

Jemina
No Sex and the City

On varmasti ihan totta, että tieto kiinnostavan tyypin seurustelemattomuudesta voi toimia motivaattorina ja saada avaamaan suunsa. En kuitenkaan edelleenkään usko, että Cupiduksen kaltaiset värkit toimisivat tässä - vierailemassasi baarissakaan tuskin kukaan olisi tiennyt mitä ranneke tarkoittaa. Mutta joku keino saattaisi kyllä olla hyvä olla olemassa, jos ja kun suksee kerran on noin valtava kuin mitä kommentissasi kuvailit! Ehkä siirrymmekin siis kaikki vain pala jesaria -linjalle? Onpahan halpaa, ja helposti vaihdettavissa jos suhdestatus taikka mieli muuttuu!

Nāiádes
Naiádes

Ha! Mulle tuli ensimmäisenä vaan mieleen baarikohtaus, missä henkilöllä X on tuollainen ranneke kädessä ja henkilö Y näkee tämän, ja tulee jutulle:
"Sä selvästi haet seuraa, mutta mulla ei ole mitään helvetin hajua miten noi värit menee, eli mitä sä etsit?"

Olis ainakin keskustelunavaaja..: D

Jemina
No Sex and the City

Totta! Positiivinen puolensa siis kaikessa, myös hämmentävässä värisekoilussa. :)

Varattu (Ei varmistettu)

Oma kokemukseni on, että huomiota saa vähän liikaa ihan seurustelevana, normaaleissa vaatteissa mitään yrittämättä. Olen jopa laittanut "kihlasormuksen" sormeen että saisi olla rauhassa baarissa! ( Ja uskokaa, olen ihan normaalin näköinen/painoinen lyhyt nainen) Joten tunnen, että enemmän tarvittaisiin jotain merkkiä jonka merkityksen kaikki tietäisi: " Olen vakavassa suhteessa, en ole pettäjä, turha yrittää". Ilmeisesti kun sormus ei tähän riitä... Ja epäilen, että ainakaan suomessa harva varmaan tuollaisista rannekkeista tietää. Eikö joskus ollut olemassa myös sellaisia "sinkkusormuksia", mutta en muista nähneeni niitä kenelläkään? Tuo ruokakori systeemi kuulostaa kyllä ihan hauskalta, mutta moniko oikeasti etsii partneria ruokakaupassa?

Mörkö^^ (Ei varmistettu)

Minä jäin ihmettelemään, miksi sinua häiritsee, jos joku baarissa lähestyy? Itse yleensä pudistan tanssilattialla vain päätäni ja baaritiskillä joko kerron seurustelevani (mikäli tyyppi vaikuttaa rasittavalle) tai sitten vai jutustelen niitä näitä kohteliaasti pienen hetken. Minulle selitettiin joskus, että törmään baarissa kaikkiin mukaviin miehiin (joita legendan mukaan ei baareissa ole) niin sinkkuna kuin varattuna siksi, etten näytä etsivän yhden yön seuraa. Kuulemma vaikutan nimenomaan tyttöystävämateriaalille, mikä varmasti korostuu silloin, kun on varattuna baarissa (eli ei juurikaan miehiä edes katsele).

Rannekkeet voisivatkin olla hauska idea, jos ne laajasta tunnettaisiin. Värikoodaukseen riittäisi minusta vaikka omat värinsä heteroille, biseksuaaleille ja homoseksuaaleille. Toisaalta taas mietin, kuinka moni homoseksuaali haluaa huudella kaduilla seksuaalista suuntautumistaan.

Maylicious

Välillä tulee käytyä baareissa vaikka en niistä niin paljon välitäkkään, mutta se on varmaa, että kiinnostus loppuu heti, jos joku yrittää iskeä baarissa. Välillä toivoisin sellaista `turha edes yrittää` -ranneketta mukaan. Tämä voi olla syy miksi olen edelleen sinkku, mutta en vain usko että baareissa pienessä humalassa lähestyvä olisi minun tyyppiäni. Pienemmissä kaverikekkereissä voisi ehkä toimia. :)

Minusta ranneke/väri idea on ihan hauska pienessä mittakaavassa, mutta maailmanlaajuisena ilmiönä tulisi vain merkitty olo..

Jemina
No Sex and the City

Turha edes yrittää -ranneke olisi kyllä mainio idea. :D

Kommentoi