Iskurepliikeistä, tai: Paljonko jääkarhu painaa?

No Sex and the City

Käyttääkö kukaan itseäänkunnioittava ihminen enää iskurepliikkejä? Tätä mietin törmätessäni Iltalehden juttuun parhaista iskureploista. Ymmärrän kyllä, että valmiiksi treenatuista lausahduksista saattaa olla apua ujoudesta ja flirttailuongelmista kärsiville... Mutta siitä huolimatta olen ehdottomasti iskurepliikkejä vastaan. Ne nimittäin kuulostavat aina juuri siltä: repliikeiltä. Ulkoaopetelluilta, joita voi kokeilla keneen tahansa. Iskureplan kuuleminen ei todellakaan saa minua tuntemaan oloani mitenkään erityiseksi eikä myöskään kerro minulle mitään repliikin lausujasta.

Ystäväporukallani on tapana säännöllisin väliajoin viihdyttää toisiaan puhumalla surkeimmista avauksista, joita olemme baarissa tai muualla pokaustarkoituksessa kuulleet. Muutama näistä typeryyksistä löytyi myös Iltiksen listalta. Kuten esimerkiksi “Ovatko vanhempasi simpukoita, kun olet tuollainen helmi?”, joka on niin vanha ja typerä, että ehkä se alkaa jo olla tulossa takaisin muotiin. Samaa sarjaan kuuluu myös “Sattuiko, kun putosit taivaasta?” ja kaikki sen lukuisat variaatiot. Jos joku sanoisi näin minulle, lopahtaisi kiinnostukseni välittömästi. Ei kannata alkaa pokata ketään replalla, joka on löytynyt vitsikirjoista jo 90-luvulla!

Iltalehti neuvoi myös, että jos tähtäimessä on pelkän panon sijaan jotakin vakavampaa, voi kokeilla repliikkiä Luulen, että rakastan sinua. En voi olla täysin varma asiasta ennen kuin suutelemme.” Huh huh! Omasta vähän jäyhästä suomalaismielestäni rakastaa-verbiä noin helposti viljelevä ihminen ei voi olla muuta kuin epäilyttävä.

Listalta löytyi tietysti myös humoristisia repliikkejä. Tai siis “humoristisia” - yksikään niistä kun ei ollut mielestäni mitenkään hauska. Jos joku sanoisi minulle, että “Neiti taitaa harrastaa sukeltamista kun keuhkot ovat noin hyvässä kunnossa”, saattaisi tämä hyvinkin saada nyrkistä. Ei kenenkään kroppaa tulla kommentoimaan tuolla tavalla! Mitä helvettiä!

En siis millään muotoa kykene käsittämään, mikä tarkoitus tällaisilla typerillä one-linereilla on. Jos joku lähestyisi minua vaivaantuneesti jotakin vähän tyhmää sopottaen, olisi sekin parempi kuin repliikkien laukominen. Hölmöys on ihan ok, kunhan se on omaa eikä sieltä vitsikirjasta tai iltapäivälehdestä opeteltua. Repliikkifeikkaamisella sen sijaan ei päästä pitkälle. Itse ainakin tykkään aidoista ihmisistä, en sellaisista jotka tankkaavat kotona pelimieskirjaa ja painavat sanoja valmiiksi muistiin.

Pakko tosin tunnustaa, että olen elämäni aikana kuullut yhden hyvän, tai siis omaan huumorintajuuni sopivan iskurepliikin. (Tosin repla toimi lähinnä siksi, etten ollut kuullut sitä aikaisemmin. Nyt se tuskin vetoaisi minuun enää samalla tavalla.) Se meni näin:

Lähestyjä: Do you know how much a polar bear weighs?

Jemina: Err, no?

Lähestyjä: Me neither. But enough to break the ice.


 

Mitkä ovat surkeimmat koskaan kuulemasi iskurepliikit? Onko hyviä iskurepliikkejä olemassakaan?


Kuva: jaiks.net

Kommentit

Vieras
Vierailemassa

Luulen, että rakastan sinua. En voi olla täysin varma asiasta ennen kuin suutelemme.”

apua en tiedä itkeäkö vai nauraa! :D luin iltalehden jutun, toivotavasti kukaan ei ota tosissaan niitä "neuvoja"... Tääki on melko creepy:

 

"Anteeksi, mutta tahtoisiko neiti/herra tulla haudatuksi sukuhautaamme?"

Omasta mielestäni iskurepliikit ovat korniudessaan lähinnä vitsejä. Jos joku niitä tosissaan käyttää, niin saa kyllä minutkin karkotettua nopeasti.. Ehkä jossain tietyssä tilanteeseen sopivassa kohdassa joku persoonallinen iskurepliikki voi olla ihan hauska, mutta ei kyllä tuu nyt yhtään sellaistakaan mieleen...

Jemina
No Sex and the City

Minua tosiaan nauratti tuo jääkarhujuttu, joten sen kohdalla kävi hyvin. Mutta muita hyvällä tavalla persoonallisia iskureploja en itsekään muista kuulleeni enkä moisia tähän hätään keksi. Suurin osa niistä kun tapaa olla nimenomaan noita korneja tai creepyjä (tai molempia!) ja saavat minut lähinnä irvistelemään myötähäpeästä. Ja myötähäpeä ei ole kauhean kiihottava tunne!

RRuu (Ei varmistettu)

Meinasin kirjottaa että en oo ikinä kuullut hyvää iskurepliikkiä - ja sit muistin että just pari sekuntia hörötin aika lujaa tuolle sun jääkarhujutulle. Ja jos iskurepliikki saa nauramaan (iloisesti, ei pilkallisesti/säälivästi/murhanhimoisesti), niin eikös se aika onnistunut ole?

Omalle kohdalle sattunut paras iskuyritys (ei ihan mene iskuREPLIIKIN termiin mutta anyway) oli tilanne, jossa baarissa mies koputti olkapäähän, esitteli itsensä, kertoi että on nähnyt minut useamman kerran kaupungilla/ravintolassa/baarissa ja on ihastellut että näytän kauniilta ja mielenkiintoiselta ihmiseltä - ja että nyt kun rohkaistui esittäytymään, kiinnostaisiko minua kenties tutustua ja keskustella?

Kaiken tän tyyppi sanoi tosi vilpittömän oloisesti ja suloisesti - oma (ja vieressä olevien ystävien) ensireaktio oli lähinnä hämmentynyt. Positiivisella tavalla. Ja nyt vuosienkin päästä tätä suoraviivaista, rehtiä ja rohkeaa lähestymistapaa on muisteltu hymyillen.

Jemina
No Sex and the City

Juuri tällaiset vilpittömät lähestymiset ovat parhaita! Hakkaavat kaikki harjoitellut lainit ihan 6-0.

What else is there?

Kyllä muhun ainakin tehoaisi tarpeeksi hyvässä kohtaa sanottu huono iskurepliikki, siis tottakai niin että se on sanottu läpällä. :D   jos mies saa mut nauramaan se on aina hyvä asia!

Jemina
No Sex and the City

Tämä on täysin totta - jos jutun osaa lyödä sopivalla tavalla lekkeriksi, se voi toimia. Oman kokemukseni mukaan tällaiset tyypit eivät kuitenkaan opettele reploja ulkoa lehtijutusta eivätkä he sano niitä vakavissaan, toivoen yksin repliikin toimivan pokaustarkoituksessa. He ovat siis ihan eri settiä kuin vakavalla naamalla tai silmää vihjailevasti vilkuttaen tällaisia laineja suustaan suoltavat kaverit.

heta margareta
Viinillä

Surkein mitä oon kuullut on varmaan "oon robottihitsaaja. sun mies varmaan pettää sua." :)

Jos tykkää huonosta ja loukkaavasta huumorista, kantsii tsekata Pickup Line Panda: http://www.quickmeme.com/Pickup-Line-Panda/

Jemina
No Sex and the City

No tuo on kyllä kiinnostava laini... Voisi jäädä suu auki jos moisen kuulisi. Mutta sellaisella seksikkäällä tavalla? Tuskin.

Lauram (Ei varmistettu)

Surkein kuulemani iskurepliikki on ollut "meille vai teille" johon vastasin "mä meen meille ja sä meet teille"

Jemina
No Sex and the City

Oikein napakka vastaus! Ehkä meidän pitäisikin kehitellä kaikkiin näihin reploihin tällaiset omat vastauksensa - sellaiset millä kunkin replan voisi kuitata ja tehdä sillä välittömästi selväksi, että nyt meni hei vähän metsään.

Kuka keksii muita hyviä? Vastaiskurepliikit jakoon!

Vierailija (Ei varmistettu)

Viime viikonloppuna terassilla tuli noin 40-vuotias mies juttusille (olin sitä aiemmin jutellut huomattavasti kiinnostavan miehen kanssa, joka lähti juuri hakemaan meille juomia). Keskustelu meni näin:

-Where did your boyfriend go?
-I dont have a boyfriend
-That's great, I dont have a girlfriend either, wasnt that a good ice-breaker, huh?

Kiitos mutta ei kiitos..

Jemina
No Sex and the City

Voi äh. Kuulostaapa urpon itsetyytyväiseltä ja samalla kehuja kalastelevalta tuollainen - "Kato, heitin huonon läpän, eiks ollutkin hyvä, eiks ollutkin? Jooko, jooko, sano että oli?" Kiitos mutta ei kiitos tosiaan tällaisille!

Mörkö (Ei varmistettu)

Minun silmiin osui tämä vinkki kategoriassa "jotain vakavampaa etsiessä": "Haluaisitko, että tarjoilen neidille/herralle aamukahvin huomenna vuoteeseen?". Minulle tulisi muuten tuossa vaiheessa mieleen yhdenyönjuttu - tosin jos sellaista olisi (ollut joskus) baarista etsimässä, niin repliikki itse asiassa voisi olla aamuyöstä jopa hauska.

Minäkään en ole koskaan kuullut yhtään hyvää iskurepliikkiä (paitsi tuon sinun esimerkkisi, hauska!). Itse asiassa en yleensä edes kerää lipeviä miehiä puoleeni, joten ainoa kuulemani repliikki "sun täytyy olla varmaan tosi älykäs (koska sulla on ylioppilashattu)" on ollut eräänä vappuna, ja silloin räjähdin kyllä nauruun, mutta vahingoniloiseen sellaiseen.

Jemina
No Sex and the City

Minäkään en hirveästi taida vetää puoleeni noita lipeviä yksilöitä, ja siitä jos mistä olen tosi iloinen! Lipevyys on ehkä yksi vastenmielisimpiä piirteitä ihmisissä.

Vierailija (Ei varmistettu)

"Jätä sun poikaystävä, siinä on MATOJA! Mussa sen sijaan ei oo..." vink vink!

Jostain syystä en lämmennyt, vaikka minulla ei edes ollut poikaystävää.

Jemina
No Sex and the City

No onpa ihme ettet lämmennyt - kyllä minä ainakin ajattelen, että matojen ujuttaminen keskusteluun saa kenet tahansa kuumaksi! Sisäloiset kun ovat just niin hirveän eroottisia.

Hear Hear!

Mua ei sais varmaan ikinä varsinaisesti iskettyä millään yksittäisellä repliikillä. Siihen tarvitsee vähän enemmn sisältöä. Mutta juuri jäänmurtajina jollain oikeasti nokkelalla lauseella on paikkansakin.Jos siis se repla on oikeasti hauska ja oikeassa kohdassa esitetty, niin keskustelu voi siitä jatkuakin. Vaikka repliikki olisikin kuinka räikeä iskulause, niin oma huumori riittää sen ironisuuteenkin.Ehkä se vaatiikin sitä, että se iskijäkään ei ole oikeasti ihan vakavissaan, vaan koko repliikin on tarkoitus ollakin vitsi.

Jos nimittäin joku tulisi ihan tosissaan iskemään minua vaikak noilla helmi ja sukuhauta-repliikeillä, niin liukenisin aika äkkiä paikalta.

Sitten taas, jääkarhu ja tuo kuvan heitto voisi toimiakin, ainakin hetkellisesti (varsinkin, jos esittäjä on Ryan itse)

Jemina
No Sex and the City

Aivan totta - tyhmän heiton saattaa voida pelastaa sopivalla ironisuudella. Vakavissaan iskurepliikkien laukominen sen sijaan tuntuu aika säälittävältä idealta. Tosin veikkaan, että Ryanin suusta tullessa myös sukuhautaheitot toimisivat meistä suurimpaan osaan!

Avelina (Ei varmistettu)

Yksi parhaista itse kokemistani reploista oli kun varsin söötti ja siisti rokkipoika tuli kohteliaasti ilmoittamaan baarissa, että haluaisi harrastaa kanssani seksiä sinä yönä. En lähtenyt kun en ollut vapaa, mutta arvostin tuota suorapuheisuutta ilman turhaa lirkuttelua jos yhdenyönjuttu oli se mitä oli hakemassa.

Jemina
No Sex and the City

Suorapuheisuus on aina jees, etenkin kohteliaisuuden kanssa yhdistettynä!

"-Haetaanko pizzat ja mennään meille panee? - Ei! - Joo no en mäkää tykkää pizzasta.."
YÖK YÖK YÖK

Jemina
No Sex and the City

Yhh miten rasvainen heitto. Tuon jälkeen ei kyllä tekisi hetkeen mieli pizzaa eikä seksiä, ja se on jo aika paha juttu se!

RainDrop (Ei varmistettu)

Ma en olettanut koskaan kenenkaan oikeasti kayttavan 'kayks sa taalla usein' replaa, mutta valitettavasti siihen tormasin. En oikein lammennyt...

Toi jaakarhujuttu sen sijaan nauratti, ja varmaan olisi toiminut siina mielessa etta olisin varmaan jatkanut keskustelua :-)

Jemina
No Sex and the City

En oikeasti varmaan ikinä lakkaa hämmästelemästä tyyppejä, jotka käyttävät tällaisia laineja. Toimivatko ne muka? Ovatko ne joskus, koskaan, ikinä ihmiskunnan historiassa toimineet? En käsitä.

Minnanen (Ei varmistettu)

Veikkaisin, että noinkin huono avaus toimii, jos sanoja on kuulijan mielestä oikea. Eli tarpeeksi hot, jotta kliseelainin voi antaa anteeksi. Ja legendaarisen lainin maine kasvaa...

Jemina
No Sex and the City

Totta, asia saattaa hyvinkin olla noin. Se tosiaan ainakin selittäisi, että miksi näitä reploja aina vain viljellään. Kiitos tästä teoriasta, maailma on taas vähän selkeämpi paikka!

AnonyymiA (Ei varmistettu)

Juuri viikonloppuna tuli todistettua että "klassikot" voivat hyvin, rantabileissä kuultua :"Käyttekö täällä usein joraamassa?" Ja ei, kysyjä ei ollut yli viisikymmentä, hämmentävää. Pari kesää sitten baarissa puolestaan kuulin lainin, josta kyllä pisteet omaperäisyydestä, vaikka lopputulos sitten kusikin: "Naisiin on niin vaikea tutustua, joten mä ostin tän skumppapullon ja aattelin, että tarjoan lasillisen ekalle, joka tulee vastaan." Otin lasillisen, koitin vähän valistaa, että naisesta olis kiva tuntea itsensä jotenkin erityiseksi, ja jatkoin matkaani.
Ei ihan iskurepla, mutta melkein, ja erittäin toimiva, oli se, kun mies, jonka kanssa olin baarissa vähän tanssinut ja jutellut, sanoi kaverilleni niin, että en sitä itse ihan kuullut, että hän taitaa olla vähän ihastunut minuun - minkä kaveri toki minulle pian raportoi. Vaatii pokkaa sanoa moinen, ja kun kyseessä ei ollut mikään ilmiselvä pelimies, niin toimi!

Jemina
No Sex and the City

Tuo olon erityiseksi tunteminen on kyllä tosiaan tärkeä pointti, ja varmaan yksi suurimmista syistä siihe miksi niin kammoan iskurepliikkejä. Niistä kun jää juurikin tunne, että samaa settiä suolletaan jokaiselle vastaantulevalle tyypille, samalla kuitenkin mitään itsestään kertomatta. Kyllä jokin tilanteeseen ja sanojan omaan persoonaan sopiva, vähän hömelökin juttu voittaa iskureplan ihan aina ja vielä 6-0.

Joo, sain kyllä aikamoisia vatsanväänteitä tuosta Iltalehden iskurepliikki-kokoelmasta, kun erehdyin sen lukemaan, haha.

Viime viikolla tuli pitkästä aikaa vastaan aikamoinen pohjanoteeraus "iskurepliikkien" suhteen (jos tämän nyt voi siihen kategoriaan laskea, semmoista huuteluahan tuo oli). Olin illalla liikennevaloissa suojatien kohdalla odottelemassa kun ohi ajaa tooooodella hitaasti uskomattoman ruma autonrähjä täynnä 25-35-vuotiaita miehiä. Pelkääjän paikalla istui omasta mielestään varmaan tosi hauska ja houkutteleva harvahampainen jätkä, joka sitten huusi minulle ohimennessään "Punaisilla farkuilla heruis hei paremmin!". Kyllä silloin harmitti, että olin liikkeellä kirkkaansinisissä pillifarkuissa! :D Eipä mennyt aikaakaan kun auto lipui takaisin ohittaen minut uudestaan ja etupenkillä sama neropatti yritti vilkutella lähemmäs jatkamaan "keskustelua". Ei kiitos!

alexxandra
Hunting my flow

Olin viimekesänä festareilla myymässä panineita, kun paikalle tuli "lievästi" kännissä oleva parikymppinen pällistelemään. Kysyin että mitä saisi olla ja vastaukseksi tuli hieman kangerrellen: "yks kalakukko tonne vähän sivummalle puskaan maahan selälleen... haarat levällää"

Oli pakko pitää oksennustauko ton replan jälkeen :P
On sitä töissä festareilla tullu ties minkänäköstä kuultua, mut tolle ei kyl oo mikää vetäny vertoja.

Jemina
No Sex and the City

Hyi hitto! Tirvaista tekisi mieli tuollaisia.

Vierastelija (Ei varmistettu)

Kerran muinoin, kun olin vielä alaikäinen ja myös näytin siltä, tuli eräs jo valmiiksi vähän epämiellyttävän oloinen parikymppinen mies avaamaan keskustelua sanomalla "mä oon ollu kahdessa pornoleffassa". En lämmennyt, menin pois.

Koska en ole kovin vaalea yksilö, on nykyisin valitettavan tavallista että joku kuvittelee olevansa mielenkiintoinen alottamalla keskustelun kysymyksellä "sähän et ole kotoisin Suomesta?" Ei tietysti sinänsä huono repliikki, mutta nykyisellään jo aika kulunut sen lisäksi että hittoako se kenellekään kuuluu.

Sitten on tietysti oma lukunsa ne oikeasti ihan vaan lipevät miehet. Viimemmäksi esittelytilanteessa sellainen sanoi mulle vähän käheällä äänellä "me ei varmasti olla tavattu aiemmin, en olis voinut unohtaa noita silmiä." Kirjotettuna se ei kuulosta yhtään pahalta, mutta siinä tilanteessa se hipoi jo koomisuuden rajoja, kun se mies vaan oli niin stereotyyppisen lipevän oloinen jo matkan päästä. Hyvä ettei iskenyt silmää vielä tuohon päälle, ihan hyvin olisi voinut.

Jemina
No Sex and the City

Tämä on taas yksi näitä keissejä, joissa jää miettimään, että toimiiko tuo muka oikeasti, onko joskus toiminut? Pornokokemuksessahan ei siis välttämättä ole mitään vikaa, mutta jotenkin en silti osaa kuvitella että se tuolla tavalla aloistuslainina heitettynä hirveästi vetoaisi johonkuhun. Mutta ehkä olen väärässä... Eihän kai tuollaista kai muuten sanottaisi, jos ei olisi olemassa jo todisteita siitä että moinen kannattaa?

Lehmän kaveri (Ei varmistettu)

Heippa,

oli pakko tulla kommentoimaan, että iskurepla toimii mielestäni silloin, kun se saa nauramaan ja molemmat osapuolet ymmärtää, että kyseessä on vain vitsi, eikä varsinainen keskustelunavaus. Eli juuri sellainen niin kuin tuo jääkarhu-esimerkki :)

Tällä iskurepliikillä on aloitettu suhde, joka on edennyt jo avioliittoon asti:

"Jos kauneus olisi tippa maitoa, niin sä oisit iso lehmä.*virnistys* "

Ja kyllä, olen ollut todistamassa tilanteen livenä..!

Jemina
No Sex and the City

Totta, iskureploja laukoessa on parasta olla pilkettä silmäkulmassa! Joskin on pakko sanoa, että tuo lehmärepla olisi ehkä saanut itseni vähän nikottelemaan... Mutta ehkä sen oikealla tavalla esittäminen saattaisi naurattaa.

Olisikohan tässä siis jonkinlaista kaavaa nähtävissä, että eläinaiheiset repliikit toimivat parhaiten...? Nyt äkkiä miettimään lisää sellaisia!

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.