Menovinkki: Vinokino

Tänään alkaa Helsingissä Vinokino, Suomen ainoa HLBTIQ-kansan tarinoihin keskittyvä leffafestivaali! Jos siis olet lähistöllä, etkä tiedä, mitä loppuviikon illoillasi tekisit, ongelmasi on nyt ratkaistu. Vinokinossa on nimittäin jälleen kerran huippukiinnostavaa ohjelmaa. Festivaali käynnistyy tänään klo 17 järjestettävällä ilmaisnäytöksellä dokkarista Boots, Biceps and Bulges: The Life & Works of Tom of Finland, mutta mukaan leffojen pariin ehtii vielä myöhemminkin. Tässä omat tärppini Vinokinon ohjelmistosta:

the-ring-thing-movie-photo-2.jpg

Kuva: the ring thing movie

 

Torstaina: The Ring Thing

The Ring Thing käynnistyy, kun Sarah kosii tyttöystäväänsä – vahingossa. Siitä alkaa sitoutumista käsittelevä pohdiskelu, ja Sarah prosessoi suhdettaan avioliittoon muun muassa haastattelemalla muita ihmisiä heidän ajatuksistaan ja kokemuksistaan. Leffa vaikuttaa aidolta ja samaistuttavalta ja jotenkin tosi suloiselta.

 

Perjantaina: Slash

Kun leffan päähenkilö on slash fictionia eli homoeroottista fan fictionia kirjoittava lukiolaispoika, on lopputulos varmasti mielenkiintoinen. Nettisivujen kuvauksessa leffaa kuvataan nörttiromanssiksi, ja sehän meinaa, että meikä rakastaa tätä jo valmiiksi! Apua on myös tästä kuvauksen osiosta: dialogissa Gandalf sekstailee Dumbledoren kanssa ja ninjaturtlesit harrastavat BDSM:ää. Tämä on pakko nähdä!

 

Lauantaina: Out of Iraq

Trailerin perusteella kertakaikkisen pysäyttävä dokumentti rankasta aiheesta: irakilaisen tulkin ja sotilaan rakastumisesta Irakissa vuonna 2004 sekä siitä, miten monet yhä kärsivät siksi että rakastavat ketä rakastavat, ja miten monet joutuvat yhä taistelemaan rakkautensa vuoksi.

 

Sunnuntaina: Tamara

Tamara Adrián on venezuelalainen poliitikko ja maan ensimmäinen eduskuntaan valittu transsukupuolinen ihminen, ja elokuva perustuu tositapahtumiin tämän elämästä. Adrián vaikuttaa todella inspiroivalta ihmiseltä, jolta on vaadittu älyttömästi rohkeutta. Leffa tuskin on kovin kevyt katsoa, mutta tärkeä se varmasti on.

 

Vinokinon ohjelmistoon kuuluu yhteensä kuusitoista elokuvaa, ja lippuja näytöksiin näyttäisi vielä olevan hyvin jäljellä. Kaikki ohjelmistoon kuuluvat leffat löytyvät Vinokinon nettisivuilta.

 

seuraa blogia Facebookissa ja Bloglovinissa.

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *