Nainen, joka rakastaa giljotiinia

No Sex and the City

Objektiseksuaalit rakastavat ihmisten sijaan esineitä. Monien muiden lailla minäkin kuulin objektiseksuaalisuudesta ensimmäisen kerran joitakin vuosia sitten, kun näin telkkarissa dokumentin Eiffel-tornin kanssa naimisiin menneestä naisesta. Tällä viikolla tutustuin aiheeseen vähän syvemmin käydessäni helsinkiläisessä galleriassa katsomassa tuossa dokumentissakin esiintyneen naisen, Erika Eiffelin, näyttelyn nimeltä Fressie – The Untold Iron Lover, jonka keskiössä on Eiffelin rakas giljotiini Fressie.

Itse näyttely on hyvin pieni, ja koostuu varsin vaikuttavasta Fressie-giljotiinista sekä valokuvista Erikasta Fressien ja muiden hänelle rakkaiden esineiden kanssa. Lisäksi näyttelytilan perällä pyörii video, jossa kerrotaan Fressien matkasta, tämän rakentajasta ja entisestä kumppanista sekä Fressien ja Erikan suhteesta.

Suurimmalle osalle meistä ajatus giljotiinin tai Eiffel-tornin kaltaisen esineen rakastamisesta lienee jollain tavalla hämmentävä, ja näyttely herätti minussakin monenlaisia mietteitä. Videota katsellessani tajusin kuitenkin hyvin konkreettisesti, että kyseessä on rakkaustarina siinä missä muutkin.

Matkalla galleriaan olin vielä pohtinut, etten oikein tiennyt, mitä objektiseksuaalisuudesta ajatella. Sieltä lähtiessäni tajusin, ettei minun tietenkään tarvitse ajatella siitä mitään – asia kun ei kuulu minulle millään tavalla, ja niinpä minulla ei tarvitse olla siitä mitään erityistä mielipidettä. Ketään ei vahingoiteta. Annetaan ihmisten siis rakastaa kuten tahtovat.

Näyttely on auki vielä tämän viikon ajan Creat Space -galleriassa, ja Eiffel itse on näyttelyssä paikalla. Jos suinkaan ehditte, käykää siis ihmeessä tutustumassa Eiffeliin, Fressieen ja objektiseksuaalisuuteen. Kunhan muistatte, mitä Creatin Facebook-sivulla näyttelystä sanotaan:

Varoitus: saattaa aiheuttaa maailmankuvan laajenemista.

 
Creat Space
Albertinkatu 12
joka päivä klo 12-18
 

 

seuraa blogia Facebookissa ja Bloglovinissa.

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.