Parisuhteen kalajutut, tai: Naiset jotka valehtelevat miehille

No Sex and the City

Korvistani nousee parhaillaan höyryä. Siis sellaisella oikein sarjakuvamaisella tavalla, joka viittaa kyseisen hahmon olevan täysin raivoissaan ja valmiina räjähtämään. Höyryämisen syy? Made Men -sivustolla julkaistu, naisen kirjoittama artikkeli Warning! 7 Lies All Women Tell Men.

Kuten olen aiemminkin sanonut, inhoan yli kaiken “Kaikki naiset aina” tai “yksikään mies ei ikinä” -tyyppisiä sepustuksia. Me kun olemme kaikki niin paljon pelkkiä kromosomiyhdistelmiämme monimutkaisempia. Ja sukupuolityypittelyäkin enemmän inhoan valehtelemista, erityisesti ihmissuhteissa. Sellaiselle perustalle kun ei tervettä suhdetta rakenneta. Niinpä pelkkä jutun otsikko nostaa karvani pystyyn.

Ja entäpä sitten sen sisältö! Sen lisäksi että juttu tuntuu väittävän naisten valehtelevan aina, siis a-i-n-a, ovat sen väittämät myös mielestäni aivan täyttä shaibaa.

Naiset, kynä ja paperia käteen ja ruksi ruutuun, jos väittämä pitää paikkansa! Tämä myytti pitää murtaa just nyt!

1. “Give me your completely honest opinion...”

Joo, myönnän, minäkään en välttämättä haluaisi kuulla lihoneeni. Toisaalta en myöskään kysyisi miehen mielipidettä siitä, kuten en vaatteistanikaan. Mutta jos kuitenkin kysyisin, haluaisin silloin myös rehellisen mielipiteen. Haluaisinhan sentään tietää, jos näyttäisin uudessa mekossani siltä kuin olisin pukeutunut suihkuverhoon. Vastauksen saatuani voisinkin sitten miettiä mitä mieltä siitä olen ja otanko onkeeni vaiko enkö. Tykkäänkö mekosta itse joka tapauksessa ja haistatan pitkät toisen mielipiteelle? Vai olenko vain sitä mieltä, että suihkuverho sopii eksentriseen tyyliini? Vai lentääkö kolttu kierrätykseen? Vaihtoehtoja on monia, mutta pohjimmiltaan kyse on tästä: miksi kysyisin toisen mielipidettä, jos joka tapauksessa tahtoisin tämän vain myötäilevän, valehtelevan minulle takaisin?

2. “I'm fine. Really.”

Tähän syyllistynee jokainen toisinaan. Ja tällä tarkoitan siis myös miehiä. Hekin kun toisinaan väittävät olevansa ookoo vaikka todellisuus olisi ihan toista. Joskus asioista on vaikea puhua, tai emme tahdo myöntää olevamme surullisia, masentuneita tai loukkaantuneita jostakin. Kyseessä ei siis todellakaan ole jonkinlainen naisille ominainen valhe, jonka nämä päästäisivät luontaisesti suustaan aina kun joku vointia kysyy.

3. “I've slept with X number of guys.”

No niin, ja taas puhutaan matematiikkaa, tätä ainaista panojen määrää. (Olen kirjoittanut tästäkin aiheesta aiemmin.) Tässä väitetään jälleen kerran, että naiset häpeävät aina partneriensa määrää, tai ainakin heidän pitäisi sitä hävetä. Mutta miksi ihmeessä pitäisi? Saisinko minä nyt jumalauta kerrankin olla onnellinen kokemuksistani (nauttia niistä hyvistä ja muistella niitä huonoja, oppien niistä samalla enemmän siitä mitä seksiltä haluan ja mitä en), ilman että kukaan muu niihin puuttuu?

En ehkä jaksa paasata aiheesta sen enempää, sillä kaikki tietävät jo mitä mieltä minä olen: numerossasi ei ole mitään hävettävää, oli se sitten yksi taikka sata. Siitä ei tarvitse valehdella (ei sitä tosin tarvitse kertoakaan, jos ei halua), eikä siitä tarvitse vähentää tai siihen lisätä. Piste.

4. “Yeah, that was GREAT. I totally got off.”

Miksi ihmeessä valehtelisin seksin olleen tosi hyvää, jos se ei sitä ollut? Sillä tavalla ei ainakaan tule seuraavalla kerralla saamaan mitään parempaa. (Vieläkö muistatteko feikkauskeskustelun?) Tämä kohta antaa ymmärtää, että naisten pitäisi aina jotenkin miesten itsetuntoa hyväilläkseen vakuuttaa, että kyllä oli hyvää kyytiä, oijoi, koskaan en oo parempaa saanu! Miksemme me saisi vaatia nautintoa siinä missä miehetkin?

Myönnän kyllä, etten aina ole kehdannut ilmaista tyytymättömyyttäni kyllin suoraan: sanoa, että hei sähän tykkäät orgasmeista... No arvaa mitä, NIIN MINÄKIN! Voisinkos saada yhden sellaisen, kiitos? Mutta teen kyllä parhaani puhuakseni asiasta, opettaakseni toista tuottamaan minulle nautintoa ja oppimaan myös petikumppanini parhaat paikat. Molemminpuolinen nautintohan se parasta on.

Tällaiset valheet ovat tuominneet naisen toisensa jälken epätyydyttävään seksielämään – siispä siskot, ottakaa opiksenne, ja vaatikaa orkkunne!

5. “Oh my God, I LOVE Sports!”

Jos en tykkää urheilusta taikka penkkiurheilusta, ei minulla myöskään ole tarvetta feikata olevani moisesta touhusta innoissani. Mitä ihmettä minä siitä hyötyisin? Joutuisin fudismatsiin tylsistymään, enkä kuitenkaan tietäisi mikä on paitsio, joten feikkauskin tulisi jossakin vaiheessa ilmi.

Todetaanpas tämä nyt kaikki yhteen ääneen: miehen kiinnostus ei perustu siihen, että intressinne menevät yksi yhteen. Tai siihen paitsiotietämykseen. Yhteiset kiinnostuksenkohteet ovat toki kivoja, mutta eiköhän oma persoonallisuus ihan omine erityisine piirteineen, harrastuksineen ja kiinnostuksenkohteineen ole sitten kuitenkin se ykkösjuttu. Sekä miehille että naisille, itsessään ja toisissaan.

6. “Sure, go out and have a guy's night.”

Tähän kohtaan minulla on esittää vain yksi kysymys: Miksi vitussa mies ei saisi mennä ulos ystäviensä kanssa? Haluanhan minäkin hengata omien kavereideni kanssa. Miksi haluaisin nyhjätä jonkun kyljessä 24/7? Tällaisia läppiä viljelevät naiset kaivavat omaa kuoppaansa – ovatko he onnellisia miestensä lopulta muututtua kaverittomiksi tallukoiksi, joilla ei ole elämässään enää ketään muuta kuin nainen ja ehkä oma äitinsä? Vietä nyt sitten sellaisen kanssa loppuelämäsi. Tai edes viikko.

7. “I've never cheated on anyone.”

Tässä viitataan taas naisten jonkinlaiseen pakkoon peitellä seksuaalista historiaansa. Eli jos olen joskus pettänyt, mies ei yhtäkkiä tykkääkään minusta enää, ei pidä minua tyttöystävämateriaalina? Jos joku mies toteaisi minulle noin, tuumaisin vain että heppoisat oli perusteet alunperinkin– sieti siis mennäkin, mokoma! Minä en näe mitään hienoa omien virheiden piilottamisessa. Jos niitä ei edes tunnusta tapahtuneiksi, miten niistä voisi koskaan oppia?Huh, antakaas kun hengähdän hetken, ja jatkan vasta sitten näppäimistön takomista raivon vallassa. Tällainen setti vetää aina niin sanattomaksi, etten ole tietää mistä aloittaa moisen paskan purkaminen.

...

No niin.

Ihan ensin sanottakoon tämä: vihaan tämänkin jutun vahvistamaa käsitystä siitä, että naiset eivät ikinä sano mitä tarkoittavat. Että naisen ei onkin tosiasiassa kyllä. Se on vahingollinen ja jopa karmaiseva ajattelutapa, joka ei koskaan johda mihinkään hyvään, kenellekään.

Toiseksi tämän artikkelin pohjalla tuntuu olevan oletus, että ihmissuhteissa valehdellaan aina ja poikkeuksetta. Kenties pieniä valkoisia valheita, ja kenties vähän suurempia ja väriltään tummempia. Tämä on minusta jokseenkin sairas olettamus, ja sen lisäksi tietysti kovin surullinen. Onko tosiaan näin? Voiko olla, että toisilleen rakkautta vannovat ihmiset valehtelevat toisilleen perustavanlaatuisella tavalla, eivätkä näe siinä mitään omituista?

 

Mitä mieltä olette, kanssanaiset? Tunnistitteko itsenne jutusta? Kerrotteko kumppanillenne kalajuttuja, kaunisteletteko totuutta?

 

Kuvat: freedomphoenix.com, richmondsmilecenter.com

Kommentit

Vierailija (Ei varmistettu)

Muuten (kanssasi) pitkälti samaa mieltä, mutta kohta 6: no kun en ole :) Eli ymmärrän yskän, mutta nostetaan nyt esiin sekin mahis, että kyseessä ei ole vale, koska se on totta. Silti en ole varma missä keskustelussa lause tulisi esiin, ellei sitten satuta keskustelemaan yleisesti siitä, onko pettänyt (tai tullut petetyksi).

Vierailija (Ei varmistettu)

Valehtelussa ei oo kyllä mitään järkeä jos aikoo oikeasti olla pitkään yhdessä jonkun kanssa. En mä ainakaan haluaisi, että joku pitäisi musta siksi, että se luulee että olen joku muu.

Veni, vidi, vici

Jokainen kohta näistä sopisi yhtälaila miehillekkin, joten on täysin perusteetonta väittää näitä naisten sanomiksi. Parisuhde, jossa kaikista näistä asioista valehdellan, tulee tuskin toimimaan. Eli siis täysin paska puhetta!

Vierailija (Ei varmistettu)

P.S. Ihmettelin ensin, että missä se seitsemäs on, mutta sulla onkin lipsahtanut kaksi nelosta tuonne. :)

nansk

Vierailija nro 2 sen sanoi: En haluaisi olla parisuhteessa, jossa toinen osapuoli ei tuntisi minua. Mitä järkeä kaikessa on valehdella? Siinä ei todellakaan (pidemmän päälle) voi päästä haluamaansa päämäärään. Ja todellakin ärsyttää tuo "ALL women". Ei pidä paikkaansa!

Kohtaan 1 olen joskus syyllistynyt, tavallaan. Kun on valmiiksi tälläytynyt juhlaa varten ja kysyy "näytänkö kivalta tässä?" on ainoa oikea vastaus "tosi hyvältä" :D:D Tosin tätä ennen on todennäköisesti itse sovittanut montaakin mekkoa ja valinnut jonkun sellaisen, jossa tietää näyttävänsä hyvältä. Kehujen kalastelua siis. Mutta ehkä jokainen nainen haluaa joskus kuulla kauniita sanoja, vaikka ne täytyisikin miehestä vääntää väkisin? Aina on tietysti parempi, jos saa ihan aidon reaktion aikaan. Perus vaateostoksilla moisia typeryyksiä on turha kysyä, tai huomaa kuukauden päästä kulkevansa erittäin epäimartelevissa farkuissa. 

"I'm fine, really" toimii, jos tarkoituksena on päästä toisesta eroon. Pikemminkin "not really, but fuck off" :D Ja seksin laadusta ei koskaan kannata valehdella. Eikä etenkään feikata. Kaivaa vain omaa kuoppaansa syvemmäksi.

Jemina
No Sex and the City

Vierailija, ehkä yhteys ei tullut kyllin selvästi ilmi - kyseessä on siis tuosta linkkaamastani jutusta nostettu väittämä, ei suinkaan minun mielipiteeni. En myöskään usko, että sillä väitettiin kaikkien naisten pettävän. Lähinnä viittasi kai siihen, että mikäli pettämistä on tapahtunut, niin siitä sitten aina tulee syystä tai toisesta valehdella.

Vierailija II, hyvin sanottu! Kaunisteltuun kiiltokuvaan voi tykästyä kuka tahansa. Yksi hienoimpia juttujahan ihmissuhteissa on se, kun joku pitää sinusta virheistäsi huolimatta, ja on niiden kanssa valmis elämään.

Nelliina, niinpä. Juttu tuntuikin pohjaavan siihen kummalliseen ja pelottavan yleiseen käsitykseen, että naiset ovat aina vähän kieroja eivätkä ainakaan ikinä puhu täysin totta.  Miehet sen sijaan ovat muka kovin suoria ja rehtejä. Ja kuten sanoit, nämä samat sinänsä typerät väittämät sopisivat sinänsä keneen tahansa, sukupuolesta riippumatta. Miesten kohdalla puhuttaisiin kuitenkin varmaan totuuden pienestä kaunistelusta tai naisen miellyttämisestä kertomalla tälle mitä tämä tahtoo kuulla. Tuskin väittäisivät koko sukupuolta valehtelijoiksi.

Vierailija III, kiitos tarkkaavaisuudesta & huomautuksesta! Korjattu on nyt vihdoin. Ja on se hyvä, etten minä yritäkään laskea seksipartnereitani - numerot on selvästi vähän hakusessa, joten tiedä millaisia tuloksia siitä sitten tulisi...

nansk, kohteliaisuuksia kalastelee itse kukin toisinaan - miehetkin, veikkaan. Niinpä onkin tosiaan täysin epäreilua leimata tällä tavalla, että KAIKKI NAISET sitä ja tätä. Ja tosiaan, valehtelu tuskin jeesaa kauheasti parisuhteessa tai petipuuhissa, pikemminkin päinvastoin.

 

Utelias Vierailija (Ei varmistettu)

Eli kannatat pettämistä? Ei näin...

Vierailija (Ei varmistettu)

Olen just niin tasan samaa mieltä.Valehtelu ei kannata eikä edes jaksa kiinnostaa, mielummin sanoo vaan suoraan miten asiat on.Terveisin rehellinen nainen joka tykkää rehellisistä miehistä.

Jemina
No Sex and the City

Utelias Vierailija, mistä kummasta nyt moisen idean sait? En 'kannata' pettämistä tai ole sitä 'kannattamatta' (kyseessä kun ei ole presidenttiehdokas tai vastaava taho josta voisi mielestäni puhua tuollaisin termein) - sen sijaan olen sitä mieltä, että jos pettämistä on menneisyydessä tapahtunut, ei siitä missään nimessä tulisi valehdella. Mieluummin avoimesti oma itsensä, menneine virheineenkin, kuin valheelle pohjautuva suhde.

Vierailija, juuri näin! Rehelliset naiset ja rehelliset miehet for the win!

Vierailija (Ei varmistettu)

Eritttäin samaa mieltä! Ei mitään lisättävää. Kiva lukea juttu joka yhtenee omiin mielipiteisiini. En kertakaikkiaan ymmärrä miksi ihmiset eivät PUHU asioista. Miksi pitää feikata, miksei asioita sanota suoraan ääneen. Esimerkiksi seksissä, puhuminen on ensiarvoisen tärkeää. En voisi kuvitella olevani myöskään suhteessa, jossa valehtelisin menneisyydestäni. Minut saa suuttumaan se, kun naiset tai miehet, tytöt tai pojat, eivät puhu tunteistaan, esimerkiksi jos joku asia vaivaa tai ärsyttää. Sitten vain ollaan hiljaa tai tiuskitaan tai puhutaan selän takana, odotellaan niin kauan että lopulta on pakko räjähtää.

Hieman of topic, :D mutta esimerkiksi ystäväni aina ensin saattaa puhua pari viikkoa minulle kuinka häntä vaivaa toisen ystävän käytös, ja sitten lopulta suuttuu asiasta, kun ei ole uskaltanut puhua siitä aiemmin. Jos joku asia vaivaa, PUHUKAA. Ystävällisesti. Jos asioita panttaa, mitä se auttaa? :) Miksi kaikki eivät puhu tunteistaan ja kaikesta muustakin rehellisesti? En ymmärrä. Ehkä olen vain kasvanut perheessä jossa puhutaan kenties keskimääräistä enemmän.

Vierailija (Ei varmistettu)

Hmph, amerikkalaista hapatusta tuo alkuperäinen juttu! :) Näytti tuo neiti kirjoittaneen vielä toisetkin 7 valetta joita naiset kertovat.

Kirjoitus oli juuri sitä mitä sivusto noin äkkiseltään muutenkin vaikutti olevan. Pinnallista ja ikuisia latteuksia laukovaa. Ikäänkuin kaikkien naisten ja miesten pitäisi olla samasta muotista tehtyjä. Hoikkia, finnittömiä, valkohampaisia. Naisilla isot tissit ja miehillä jykevät leukaperät. Ainiin ja naiset valehtelevat aina koska niin on joskus netistä luettu. Hoh-hoi-jaa sanon minä.

Tyttö joka alkuperäisen tekstin oli kirjoittanut viittasi jossain vaiheessa american pie -leffaan (en muista oliko kummassa jutussa). Eli vissiin elämän esikuvana pidetään jotain lapsuudessa nähtyä teinikomediaa? Myönnettäköön, että joskus nuorena itsekin ihailin suuresti sinkkuelämä-sarjaa. Nyt 10 vuotta myöhemmin suhtaudun sarjaan ennemminkin erinomaisena viihteenä ja hahmoihin rajuina kärjistyksinä, kuin tosielämänä. Sad but true. Sanoisin näin, että kysykää niitä elämän totuuksia vaikka vanhemmilta tai isovanhemmilta, niin ehkä pääsette lähemmäs todellisuutta kuin cosmopolitania tms lukemalla. :)

Charlotta (Ei varmistettu)

hei, hyvin kirjoitettu! ilmaisit asian suunnilleen juuri niin kuin en edes tiennyt haluavani sen ilmaista :)

Jemina
No Sex and the City

Vierailija, minäkin olen puhumisen vakaa kannattaja! On uskomatonta, miten moni ongelma ratkeaa sillä keinoin, usein jo ennen todelliseksi ongelmaksi muodostumistaan. Eihän se todellakaan ole helppoa, etenkään tuppisuisten maassa kasvaneelle, opetella yhtäkkiä nostamaan kissaa pöydälle ja jauhamaan vaikeistakin aiheista. Mutta sanoisin kyllä, että se on sen arvoista.

Vierailija II, minäkin huomasin jatkojutun, mutta en uskaltanut sitä edes vielä vilkaista - verenpaineeni taisi nousta aika vaarallisiin lukemiin jo tätä ensimmäistä pätkää lukiessa. Ja on ihan totta, että tuollaisten saittien maailmankuva tuntuu olevan jotenkin kovin kaukana minkäänlaisesta normaaliuniversumista. Mokoma maailma taitaa olla täynnä muovisia ihmisiä jotka käyttäytyvät kaikki samalla tavalla ja näyttävät samalla tavalla hyvältä - vaan kuinkahan onnellisia ovat...?

Ja jes, elämään neuvoja kaivatessa mummot ennen Cosmoa! Kannatan!

Charlotta, oi, tuohan on valtavan suuri kohteliaisuus! Suurkiitokset!

 

--mmf-- (Ei varmistettu)

No minä mies ainakin tohon seksi juttuun nyt annan pikaisen kommentin...muusta naisestani en halua ikinä tietää kuin sen että hän vilpittömästi kertoo mikä on kivaa ja tuntuu hyvältä ja orkkunsa hän tulee silloin taatusti saamansa! Hänen exänsä ei mulle kuulu niin kauan kuin eivät tule mun silmille, jokin syyhän exä on tehnyt osasa saadessaan ja se siitä jos meillä menee hyvin niin hyvä ja mitä tohon valehtelu juttuun tulee - niin eiköhän ole taas joku vitun jenkki tai britti juttu, un niidenhän tutkimukset on aina oikeassa (BULLSHIT).

--mmf-- (Ei varmistettu)

^ tulihan sinne typo mutta selon saa kait?^

Jemina
No Sex and the City

--mmf--, kivaa, että yleinen konsensus täällä on näin valehtelua vastaan! Ehkä kyseessä on tosiaan överihypetetty jenkkityylinen artikkeli, joka vain heitti koko valehteluidean provosoidakseen. Tai sitten Ameriikan ihmemaassa ihmissuhteet ja seksi vain hoidetaan vähän eri tavoin kuin täällä meillä...? Joka tapauksessa olen ihan samaa mieltä kanssasi - valehtelu ei kannata, ei talossa eikä puutarhassa, eikä etenkään makkarissa!

Dalla (Ei varmistettu)

Jotenkin nuo ovat klassikko asioita, jotka kaikki osaavat lukea kumppanistaan tai jopa henkilöstä jonka kanssa on ollut vasta vähän tekemisissä. Tosin tuo viimeinen väite siitä, että onko henkilö pettänyt ennen on enemmän henkilökohtainen kysymys. Itse henkilökohtaisesti olen täysin vastoin pettämistä ja en kunnioita ihmisiä yhtään, jotka pettävät yleensäkkään edes vahingossa. Tämä on suhteellisen suuri tekijä, miksi en tapaile naisia seurustelua ajatellen jos tiedän, että hän on pettänyt jotakuta muuta edellisessä suhteessaan. Henkilö joka on pettänyt aiemmin, tulee pettämään helposti uudestaan tulevaisuudessa. Se on vain fakta.
Suurimmaksi osin olen kyllä muiden asioiden suhteen samaaa mieltä. Varsinkin urheilun. Itse olen henkeen ja vereen urheilija ihminen ja jos joudun katsomaan vaikka jalkapallo matsia jonkun henkilön kanssa, joka ei välitä yhtään siitä ja on tylsistynyt, se vie täyden fiiliksen sen seuraamisesta. These things are luckily one of those things, you will find out about your girlfriend or boydfriend eventually pretty early hopefully haha. :)

Enkeli (Ei varmistettu)

Minä sorrun lähinnä 2. valheeseen. En ole kovin hyvä puhumaan siitä mikä on hätänä ja miksi surettaa tai muutenkaan ilmaisemaan itseäni. Minä kun olen sellainen iki-iloinen, että kun suru iskee, yritän edelleen olla iloinen.

Muuten olen kaikesta samaa mieltä, joskin itse en välttämättä vastaisi jos jotain noista kysyttäisiin. Urheilua en jaksa seurata töllöstä ja niin en kyllä väitäkään. Ja jos jonkun mielipidettä kysyn, niin totuuden haluan mieluiten kuulla. Onhan siihen yleisesti ottaen joku syy kun sitä totuutta kysytään!

Mutta totuus se maan perii, tai jotain sellaista. Minusta valheellinen suhde on tuomittu jo epäonnistumiseen, ei ehkä heti mutta ennemmin tai myöhemmin, joskus vasta vuosien päästä. Mutta valheista jää kiinni, ne paisuvat ja ne kasaantuvat. Niistä muodostuu verkko ja lopulta ei olekaan verkon kutonut hämähäkki vaan siihen kiinni jäänyt kärpänen.

Vierailija (Ei varmistettu)

No oliko tuo alkuperäinen juttu nyt niin vakavalla mielellä kirjoitettu... Ei ainakaan niin vakavalla, että siitä tarvitsisi tämmöinen show pistää pystyyn. Kyllähän me kaikki tiedetään, että nuo jutut on yleistämällä yleistetty, pakkoko väkisin ruveta nostattamaan pattia otsaan.

Vierailija merituulimimosa (Ei varmistettu)

Upea vastapaino sinulta alkuperäisen kirjoittajan huuhaa kirjoitukselle. Itse olen kanssasi asioista aivan samaa mieltä ja höyryää täälläkin kun lukee tuollaisia ns.yleistäviä negatiivisuuksia naisista. Varsinkin orgasminsaamisen ja miehen illan viettojen suhteen hänen kavereidensa kanssa. Meillä puhutaan suoraan asiasta kuin asiasta ja meillä molemmilla on vapaus mennä ja tulla ystäviemme kanssa. Se on elinvoimaa ja luottamusta ja pitää liiton freessinä. Ei ketään kuulu kahlita häkkiin "rakkaudesta", jos rakastaa, rakastaa kokonaisuutta, eikä toista kuulu muokata omanlaiseksi, sen kuuluu olla sopiva tai sitten ei.

(Ei varmistettu)

Alkuperäinen artikkeli oli samanlainen kuin ehkä miljoona edeltäjäänsä. Ainoa kohta jonka itse ruksasin, oli im fine... Joskus sitä ei vaan jaksa ruotia syntyjä syviä, niin pääseepi helpommalla kun on ihan ok.

Hyvää kritiikkiä, täysin aiheesta ja totaalisen p***** naistenlehti hömpälle! Kiitos siitä! :)

Norelle (Ei varmistettu)

1. Tähän syyllistyn joskus, sillä en ole sinut painoni kanssa.
2. Jos minulla ei ole kaikki hyvin, kumppanini tasan tarkkaan näkee sen, vaikken sanoisi mitään. Hän huomaa sen kiukuttelustani, itkusta tms ja kysyy heti mikä on hätänä.
3. Olen sanonut suoraan lukumäärän kumppanilleni, ja luku on suuri verrattuna hänen määräänsä. Asia ei ole ongelma kummallekaan. Hänen miehinen egonsa ei kärsi siitä, että tyttöystävä on harrastanut seksiä useamman kanssa kuin hän. :D
4. Seksimme yksinkertaisesti on loistavaa, sillä kerromme mitä haluamme ja mistä tykkäämme. Jos jostain syystä seksi ei sujukaan, sanomme kumpikin ääneen mistä se johtuu: yleensä väsymyksestä, stressistä tai liian aktiivisesta toiminnasta aiemmin :P
5. Minä en ole juurikaan kiinnostunut urheilusta, kumppaniani urheilu ei kiinnosta senkään vertaa.
6. Hän käy harvoin ulkona kavereidensa kanssa, mikä ei johdu siitä, ettenkö antaisi hänen mennä. Usein jopa vähän patistelen häntä ulos kavereidensa kanssa, varsinkin, jos olen itsekin lähdössä ulos. Tykkäämme olla enemmän vain kotona mutta jos lähdemme ulos, lähdemme usein yhdessä, sillä kavereinamme on lähinnä pariskuntia.
7. Olen pettänyt ex-kumppaniani ja kerroin siitä nykyiselle kumppanilleni heti seurustelun alkuvaiheessa. Kerroin myös tapahtuman taustat ja syyt. Kerroin myös, että vaikka kadun tapahtumaa enemmän kuin mitään, se toisaalta opetti arvostamaan nykyistä suhdettani enemmän. Nykyinen kumppanini sanoo luottavansa minuun täysin vaikka asumme eri paikkakunnilla, ja olen ollut luottamuksen arvoinen. :) Menneisyydestäni huolimatta. Kerran pettäjä aina pettäjä ei aina pidä paikkaansa.

Jahas, eli kohdallani 1/7 piti paikkansa. Olen siis vissiin epätyypillinen nainen. :D

Jemina
No Sex and the City

Dalla, minusta tuo ennen-pettäjä-aina-pettäjä -setti ei todellakaan ole fakta, vaan menee ihan samaan sarjaan näiden muiden "Suurin Totuuksien" kanssa. En todellakaan arvosta tuollaisia perusteettomia yleistyksiä. Sen sijaan on toki täysin ookoo määritellä itse omat rajansa ja sen mitä kumppanilta haluaa. Mielestäni ei välttämättä ole fiksua rajata vaikkapa joskus entistään pettäneitä pois potentiaalisten porukasta, mutta jos näin tekee, ei siinä sinänsä mitään vikaa ole. Mutta kysehän ei siis ollut siitä, onko pettänyt vaiko ei, vaan asiasta valehtelusta. Ja etenkin asian ollessa noin tärkeä, tahtoisit varmaan tietää totuuden?

Enkeli, aivan totta - kun kysyn kysymyksen, kysyn sen koska olen kiinnostunut vastauksesta! Ja siis totuudellisesta sellaisesta, en vain toivomani kaltaisesta.

Vierailija, kenelläköhän tässä nyt on patti otsassa? ;) Ja toki nuo jutut ovat yleistyksiä, mutta kyllä minua henkilökohtaisesti vituttaa se, että kulttuurissamme kerrotaan jonkinlaisena yleisenä kaskuna juttuja valehtelevista naisista. Tällaisten juttujen loputon suoltaminen vaikuttaa kuitenkin ihmisten asenteisiin, ja uskoakseni aika epäterveellä ja vinksahtaneellakin tavalla.

Vierailija merituulimimosa, juuri nämä yleistävät negatiivisuudet kyrsivät minuakin, ja lisäksi ihan puistattavat. Mitä tapahtuu nuorten, vaikutuksille alttiiden tyttöjen lukiessa tällaista paskaa cosmokaupalla koko ajan - hehän alkavat pian ajatella, että orgasmeista pitää valehdella, eikä mistään saa sanoa todellista mielipidettään, tai pian mies ei enää tykkää! Karmiva ajatus.

Vierailija II, on ihan totta että tällaisia artikkeleita mahtuu noin kolmetoista tusinaan. Se on itse asiassa aika pelottavaa, kun sitä oikein alkaa ajatella. Toivoisinkin, että tälle mainitsemasi kaltaiselle naistenlehtihömpälle löytyisi välillä vähän realistisempia, voimauttavampiakin vastineita. Ettei naisille aina kerrottaisi vain, että he eivät ole kyllin hyviä sellaisina kuin ovat.

Norelle, luulenpa että meistä suurin osa on tämän mukaan aika epätyypillisiä naisia. :) And thank fuck for that!

Vierailija (Ei varmistettu)

Heij vaan. En o kyllä kanssa nainen vaan oon mies, mutta oon samaa mieltä näistä asioista aika pitkälti, inhoan itsekin yleistämistä. V*tuttaa kun aina "kaikki naiset" tai "kaikki miehet". Valehteleminen on aina pahasta, en sano ettenkö olisi ikinä näin tehnyt, mutta koitan välttää sitä kuitenkin. Ja tosta pettämisestä, kun sanoit että joillekin liian hepponen syy jättää toinen jos on joskus jotain muuta aikoinaan pettänyt. Mun tyttöystävä sano ku oltii alle kuukausi oltu yhessä et on pettäny aikanaa yhtä eksäänsä, ja oli ihmeissään ku sanoin et mitä sitte ? :D Mulle tästä ei henk koht o mitää ongelmaa, ja ollaa ny oltu melki 9kk yhdessä, ja kihloissakin ollaan, eikä mitää merkkiä lopusta :) Ja siis joo on munkin mielestä tosi huono syy laittaa poikki tossa kohtaa, ajoin sitä takaa tällä suht sekavalla tarinalla x)

Vierailija (Ei varmistettu)

Muutama kirjotusvirhe tuolla seassa, yhdyssanoja sun muita, mutta tuskin tuo haitannee =)

Jemina
No Sex and the City

Vierailija, hyvin tiivistetty tuo valehtelemisen välttämiseen pyrkiminen. Tuskinpa meistä kukaan täysin puhdas pulmunen tosiaan on, ja se hyväksyttäköön - mutta tavoitelkaamme rehellisyyttä kanssaihmisiämme kohtaan.

Vierailija (Ei varmistettu)

Viitaten kappaleeseen "Miksi ihmeessä valehtelisin seksin olleen tosi hyvää, jos se ei sitä ollut? Sillä tavalla ei ainakaan tule seuraavalla kerralla saamaan mitään parempaa. (Vieläkö muistatteko feikkauskeskustelun?) Tämä kohta antaa ymmärtää, että naisten pitäisi aina jotenkin miesten itsetuntoa hyväilläkseen vakuuttaa, että kyllä oli hyvää kyytiä, oijoi, koskaan en oo parempaa saanu! Miksemme me saisi vaatia nautintoa siinä missä miehetkin?":

Onko kirjoittajalla todellakin sellainen kuvitelma, että mies nauttisi kaikesta seksistä ja että siemensyöksyn saavuttaminen olisi jokin suuri nautinto? On totta, että miehet saavat seksissä siemensyöksyn huomattavasti useammin, kuin nainen orgasmin, mutta se ei (ainakaan omien kokemuksien mukaan) tarkoita, että mies olisi suunnattomasti nauttinut ja saanut jotain suurta tyydytystä.

En tiedä voidaanko fysiologisesti erottaa miehen siemensyöksyä miehen orgasmista, mutta ainakin minusta tuntuu siltä, että ne eivät todellakaan ole sama asia. Usein jaksetaan synkistellä marttyyriudessa siitä, miten naiset eivät saa tarpeeksi usein orgasmeja, mutta kuulen todella, että monet miehet saavat sellaisen vielä harvemmin.

Cosmon lukija (Ei varmistettu)

Olen tismalleen samaa mieltä valehtelemisesta ja naisia koskevista yleistyksistä! Harmi vaan, että teidän on pakko haukkua suosikkilehteäni saadaksenne pointtinne sanottua. Cosmossahan nimenomaan kannustetaan meitä naisia arvostamaan itseämme, vaatimaan hyvää kohtelua (elämässä, työssä ja parisuhteessa) ja ennen kaikkea olemaan avoimia petipuuhissa. Eiks nää just ole samoja asioita, mitä tekin haluatte? Suomalaisista lehdistä Cosmo on se, missä eniten pääsee tavalliset suomalaiset naiset ääneen ja sitten te täällä haukutte niitä. Ei oo kovin solidaarista siskot... :(

Neitsyt (Ei varmistettu)

Ensiksi haluaisin kiittää ainakin omasta puolestani sitä että Jemina jaksaa vastata meidän (lukioiden) kommentteihin sillä niitä on yhtä mielenkiintoista lukea tai ehkä mielenkiintoisempaakin jopa kuin itse artikkelia.

Uskokaa tai älkää mutta minulla on varmaan tullut enemmän ongelmia kun en osaa olla puhumatta suoraan ja ei kyllä tunnu oleva kovin vaikeaa puhua mistään. Intissäkin sain hoitaa puhumisen johtajille ja kouluttajille kun muut eivät uskaltaneet mennä puhuttelemaan suraan ja kysymään/kertomaan asioista.

Tääs siitä sitten että valehtelevatko miehet vai naiset enemmän. Minua asia ei kiinnosta enkä oikein haluaisi tietääkkään. Yksilöitähän me kaikki ollaan ja yksilöinä meidät pitäisi nähdäkkin.

Loistavaa tekstiä! On kyllä aika hömppiä väittämiä..
Toki joskus tulee elämässä kaunisteltua asioita, mutta miksi ihmeessä lähtisi valehtelemaan pettämisestä, entisistä kumppaneista, tai muustakaan sellaisesta. En tunne hyötyväni siitä mitenkään..

Jemina
No Sex and the City

Vierailija, en toki väitä miesten aina nauttivan kaikesta seksistä. Feikkaamisen syy tuntuu kuitenkin usein olevan paremman mielen ja jonkinlaisen saavutuksen ilon antaminen toiselle osapuolelle - ja tässä jutussa kyse oli nimenomaan naisista, jotka sanovat miehelle seksin olleen hyvää, vaikka todellisuus olisi ihan toista. Miehetkin kyllä varmasti feikkaavat, ja paineita on heilläkin. Mutta se olisi ihan oman juttunsa aihe jo se.

Cosmon lukija, oma käsitykseni Cosmosta taitaa olla vähän erilainen. Arvostan toki sitä, että se on tuonut paljon avoimuutta juuri mainitsemallesi seksin osa-alueelle. Itse olen kuitenkin törmännyt Cosmossa rivien välissä usein sellaiseen ajatusmaailmaan, että naisen tulisi tehdä sitä ja tätä, olla sellainen ja tällainen, parempi versio itsestään - mutta lähinnä ollakseen vetävämpi miesten silmissä. En ole tosin lukenut lehteä hetkeen, joten ehkä tämä on muuttunut. Toivon tosiaan niin, sillä naisia voimauttavia lehtiä ei varmasti koskaan ole liikaa.

Neitsyt, kiitokset kiitoksista! Ja tottakai vastaan kommentteihin, lukijat ja heidän antama palautteensahan ovat bloggaamisen suola ja sokerikin. Yksinpuheluksihan tämä muuten jää, eikä sellainen jaksa loppupeleissä kovin pitkään kiinnostaa ketään. Ja olen samaa mieltä siitä, että valehtelemisen tai vastaavien aiheiden sukupuolittaminen on täysin tarpeetonta - kohdelkaamme tosiaan toisiamme yksilöinä, ja pyrkikäämme välttämään valehtelemista. Piste.

RagDoll, itse olen miettinyt ihan samaa - mitä ihmettä siitä muka hyötyy? Pintaa sillä ehkä hetken siloittaa, mutta pinnan alla paikat halkeilevat taatusti valheiden alla.

Vierailija (Ei varmistettu)

1.Parisuhteessa tärkeä asia on luottamus, mielestäni pitää pystyä luottamaan toisen mielipiteeseen vaikka kyseessä olisi painoon tai vaatetukseen liittyvä asia.
2.Parisuhde jää jumiin vanhoihin asioihin mikäli osapuolet eivät huomaa toistensa henkistä kehitystä ja mielentilojen muutoksia, siksi on tärkeää kertoa miltä oikeasti tuntuu.
3.Jälleen on tärkeä olla rehellinen. Ei ole mitään järkeä valehdella makaamiensa ihmisten määrästä, koska antaa vain väärän kuvan itsestään. Jos toinen ei sitä hyväksy, niin se vaihtoehto pitää hyväksyä. Muuten estää toista osapuolta löytämästä sellaista henkilöä jota hän haluaa.
4.Seksuaalisuus ei kehity mikäli siitä ei syvällisesti keskustele, JA REHELLISESTI. Ethän koskaan opi tekemään oikein jos tehdessäsi väärin saat jo täydet pisteet ;)
5.Jos valehtelet pitäväsi jostain tekemisestä, ohjaat toista tekemään niin. Jos oikeasti et jostain pidä niin miksi haluat, että sitä tehdään enemmän?
6.Samaa vanhaa...
7.Samaa vanhaa...

Vierailija (Ei varmistettu)

Olen myös sitä mieltä et tuskin monetkaan naiset valehtelee esim.siitä pitääkö urheilusta ai mistään muustakaan turhista asioista. Itse en ainakaan valehtelisi. Mitä h******n järkee siinä olis tai mitä hyötyy.. Aika soopaa noi väitteett... Ja toiseksi en ymmärrä kommenttia:

" Onko kirjoittajalla todellakin sellainen kuvitelma, että mies nauttisi kaikesta seksistä ja että siemensyöksyn saavuttaminen olisi jokin suuri nautinto? On totta, että miehet saavat seksissä siemensyöksyn huomattavasti useammin, kuin nainen orgasmin, mutta se ei (ainakaan omien kokemuksien mukaan) tarkoita, että mies olisi suunnattomasti nauttinut ja saanut jotain suurta tyydytystä.

En tiedä voidaanko fysiologisesti erottaa miehen siemensyöksyä miehen orgasmista, mutta ainakin minusta tuntuu siltä, että ne eivät todellakaan ole sama asia. Usein jaksetaan synkistellä marttyyriudessa siitä, miten naiset eivät saa tarpeeksi usein orgasmeja, mutta kuulen todella, että monet miehet saavat sellaisen vielä harvemmin."

Kyllä nyt vaan miehen siemensyöksy aiheutuu orgasmista, ja jos miehet ei siittä nauttisi miksi ne haluu jatkaa loppuun asti? Varmaan joku mies joka ei saa mielestään tarpeeksi seksiä rutisee että ei tuntunut hyvältä, saisko uusinnan jos ens kerralla tuntus.. :D

poitois (Ei varmistettu)

Olen itse hyvin suorapuheinen ja arvostan suorapuheisuutta ja rehellisyyttä erittäin paljon. Mielestäni kysymykset seksin laadusta ja varsinkin "arvosana aktille" ovat typeriä jo niiden esittäjältä. Hän tuskin haluaa kuulla sitä "aikamoista paskaahan tuo oli" vastausta. Toisaalta, pitäisihän sitä tietää itse millaista se oli jos ei toinen edes tullut. Se kertoo varmaan aika paljon, joten mitä sitä enää kysymyksiä esittämään.

Seurustelen miehen kanssa, joka seuraa urheilua. Itseäni ei voisi vähempää kiinnostaa. Sain kuitenkin kaveriltani vinkin, että kannattaa vähän olla kiinnostunut ja katsoa joskus hänen kanssaan sitä matsia. Sillä tavalla hänkin joku päivää katsoo kanssani hömppää, joka häntä ei välttämättä kiinnosta. Yhtenä päivänä kyselinkin ottelun aikana jotain lajista ja sen säännöistä. Miesystäväni mielellään kertoo pelaajista ja tilanteista, Ei siihen voi sanoa "evvk". Olisihan se törkeää. Kuuntelen asian kuin asian ja kommentoin tilanteen mukaan :)

Miehen sosiaalista elämää en lähtisi rajoittamaan. Molemmilla on oltava oma elämä sen yhteisen lisäksi. Päähän siinä hajoaa, jos pitää koko ajan yhdessä olla eikä kenenkään tulisi rajoittaa toisen elämää vaan tuoda lisää sisältöä siihen.

Pettämiseen ja seksikumppaneiden määrään liittyen: jos en halua kuulla vastausta, en myöskään kysy asiasta. Toisaalta, jos kuulisin miehen pettäneen edellisessä suhteessaan, luottamukseni saattaisi kärsiä, koska "kerran pettää, aina pettää" pitää joltain osin paikkansa. Kun ihminen tekee jotain kerran, kynnys tehdä se toiste madaltuu. Näin minä uskon. Mies voisi siis pettää minuakin. En kuitenkaan yleistä. Toivottavasti kerran pettänyt ei pettäisi toiste.

Miehen orgasmista: orgasmi ja siemensyöksy eivät ole sidoksissa toisiinsa. Useimmiten ne tulevat samalla, mutta jotkut eivät saa orgasmia ollenkaan lauetessaan. Luin jutun tantra -seksistä, jossa sanottiin, että mies voi oppia pidättämään laukeamistaan ja saada silti orgasmin tai jopa useita.

Vierailija (Ei varmistettu)

Muuten samaa mieltä tyhmästä yleistämisestä esim. sukupuolen perusteella mutta muutaman kaverin (miehiä sekä naisia) kanssa olen viimeaikoina kiinnittänyt sattuneista syistä huomiota kummalliseen asiaan: Tuntuu että on todella vaikea löytää naista joka ei panttaisi asioita jotka mielestäni olisi reilua paljastaa toiselle heti. Tälläkin hetkellä erään neidin kanssa olen jo muuta kautta päätellyt missä mennään kun on pitkään käyttäytynyt oudosti. Omat keskustelemisehdotukset on menny kuuroille korville. Nyt onkin jo tästä ihmisestä todella huono kuva aikaisempaan verrattuna.

Vanhat kokemukset ovat useimmat samantyylisiä: tieto joka kuuluisi kertoa pitää kaivamalla kaivaa jos sittenkään tulee esille. Miespuolisilla läheisillä kaverillani on täsmälleen samoja kokemuksia ja naispuoliset tunnistavat nämä piirteet itsessään. Valitsemmeko siis naisseuramme poikkeuksellisen huonosti vai pelottaako rehellinen avoimuutemme nykyajan sitoutumiskammoisia individualistinaisia vai onko kyse naisten biologisesta ominaisuudesta? :)

Jemina
No Sex and the City

Viimeisin vierailija, lienee ilmiselvää että minä vedän herneet nenään siitä ehdotuksesta, että valehteleminen ja/tai informaation panttaaminen olisi jonkinlainen naissukupuolelle ominainen biologinen ominaisuus. Paskapuhetta moinen, joten eipäs viljellä sitä edes hymiöillä varustettuna.

Sen sijaan olen valitettavasti samaa mieltä siitä, että ihmiset usein jättävät monet tärkeät keskustelut käymättä. Ja tämähän pätee siis niin naisiin kuin miehiinkin. Uskoisinkin, että kyse on biologian sijaan enemmän kulttuurista ja asenneilmastosta. Tunteiden ilmaiseminen on vaikeaa, hankalia aiheita vältellään viimeiseen asti ja ylipäänsä kaikenlaisten juttujen kanssa toimitaan pää pensaassa -taktiikalla. Ja siitähän ei pidemmän päälle tule ns. lasta eikä paskaa, kuten meistä monet jo tietävät.

Informaation nyhtäminen on ikävää, kun sitä toivoisi tarjottavan vapaaehtoisesti. Siitä huolimatta kehottaisin jatkamaan sinnikkäitä keskusteluyrityksiä (ei välttämättä saman tyypin kanssa toki - jossakin vaiheessa on tosiaan perusteltua luovuttaa ja toivottaa moiselle tuppisuulle hyvää loppuelämää). Sillä tavallahan ihmiset oppivat. Ja esimerkin näyttäminen on hyväksi sekin: avoimesti ja rennosti omista tunteistamme puhuminen toivottavasti vähitellen kouluttaa ihmisiä ympärillämme samaan.

Vierailija (Ei varmistettu)

Kiitos asiallisesta vastauksesta :) viimeinen lause oli tosiaan aamuilkeyksissä laitettu provo. Sinä et ainakaan vaikuta kuuluvasi kuvailemaani ryhmään, joten biologiasta tuskin lienee kysymys ;) Kulttuurin ja asenneilmaston vaikutus on varmasti iso tekijä, mutta on silti ihmeellistä että ainakin omasta (todella subjektiivisesta) näkövinkkelistä ilmiö vaikuttaa sukupuolittuneelta. Osasyy lienee sukupuolittunut näkökulmani asiaan.

Toisaalta puolivitsillä ja puoliksi tosissaan heitin että "valitsemmeko naisseuramme huonosti". Kenties on joku tietty ryhmä (naiivisti esimerkiksi Cosmon lukijat), johon suuntaamme syystä tai toisesta valintamme, on alakulttuuriltaan taipuvainen tällaiseen käytökseen ja miehissä taas valitsemme seuramme toisin. Kulttuurievoluutiomme on niin paljon nopeampaa kuin biologinen sopeutumisemme, joten tästä varmasti syntyy hankaluuksia puolin ja toisin.

Jemina
No Sex and the City

Vierailija, ja minun näkövinkkelistäni katsottuna taas sanoisin, että yleensä miehet ovat niitä tuppisuita! Tällainen kahden eri puolen vertailu lienee erityisen hyvästä siksi, ettei moisen jälkeen voi tulla kuin yhteen tulokseen: kyse ei kertakaikkiaan ole sukupuolittuneesta ilmiöstä. Valitettavan yleinen ilmiö se tosiaan taitaa silti olla, oli ihmisellä housuissaan sitten millaiset värkit tahansa.

Tai ehkä olen väärässä (toivotaan niin!), eikä kyseessä olekaan lainkaan niin yleinen ilmiö kuin minä voisin kokemukseni perusteella arvella. Ehkä kyse onkin juuri tuosta sivuamastasi asiasta: siitä millaisia yksilöitä keskustelukumppaneiksemme valitsemme, millaisista ryhmistä heidät valitsemme. Ei suinkaan yhdestä tai kahdestakaan sukupuolesta, tai ihmiskunnasta yleisesti.

Tähän tyyliin siis:

1302541908110_3151440.png

teijaVierailija (Ei varmistettu)

En jaksa lukea mut muut saavat lukea ja kommentoida.

Ei ikinä! (Ei varmistettu)

Yksikään kohta ei pitänyt minulla paikkaansa!

1. En ikinä kysy miehen REHELLISTÄ mielipidettä, sillä tiedän, että sitä ei joko tule, ja jos tulee, minä loukkaannun. Joten tyydyn kysymään, "näytänkö nyt kauniilta?"

2. Tämä lause on miesten ongelma. Miten niin naiset sanovat tätä? Eikö se ole niin, että usein miehet eivät kerro tunteistaan? Minä ainakin kerron mikä minulla on hätänä, mutta sitä minulta usein tuskin edes kysytään. Ja kun kysyn sitä mieheltäni, saan tämän vastauksen.

3. Joskus suhteen alussa nykyiseen mieheeni tämä aihe tuli esille. En edes ajatellut, että siinä olisi jotain hävettävää tai että pitäisi jotain piilotella.

4. Seksi ei varmasti joka kerta ole molemmille yhtä tyydyttävää, mutta sitä on turha feikata, mutta en myöskään kannusta brutaaliin totuuteen, miehet kun ovat tässä asiassa niin herkkiä. Itse tulen iloiseksi siitä, kun mies on tyydytetty, en aina vaadi itselleni huipennusta. Läheisyys on tärkeämpää. JOS mies kysyy, sanon rehellisesti vain, että minulla oli ihanaa. (ja jätän pois sen, että en tullut)

5. Ja tätä en ymmärrä. Miksi naisen pitäisi pitää urheilusta? Nykyisessä suhteessa katson urheilua enemmän kuin mieheni. Ja minäkään en katso kuin lätkän MM ottelut...

6. Nykyistä miestä pitää patistella menemään ulos. Joten jos sanon niin, todellakin tarkoitan sitä!

7. Jos asia tulee puheeksi, on parempi olla rehellinen. Eihän se mikään ylpeyden aihe ole, mutta asioista kannattaa puhua rehellisesti alusta lähtien. Et voi koskaan tietää, saako mies kuulla asiasta jotain toista kautta, silloin olet antanut itsestäsi todella huonon kuvan.

JJJ (Ei varmistettu)

Jee olipa hyvä artikkeli, kerranki tämmönen! Ja olen ihan samaa mieltä sun kanssa. Itelläki pursunnu korvista nuo jutut "Naiset aina" sitä ja tätä ja oon miettiny että miten tuommosta paskaa jaksetaan ees kirjottaa. Luulis että jokainen tajuaa että ollaan kaikki ykslöitä eikö vaan naisia tai miehiä. Ja ku nuo on vielä tosi loukkaavia tuommoset jutut, meistä tehdään tommosia helposti suuttuvia ääliöitä jotka aina odottaa mieheltä että pitäis tajuta osata valehella ja sanoa oikeat sanat Ja että tarkotetaan ihan muuta ku mitä sanotaan. Ja sitte tuntuu että jotkut miehet oikeesti alkaa jollain tasolla ajattelemaan että kaikki naiset on tommosia. Toivottavasti useimmat osaa ajatella pitemmälle eikä laita meitä kaikkia yhteen ahtaaseen ja tekaistuun lokeroon.

EhkäErilainenVierailija (Ei varmistettu)

Harvoin kysyn mies ystävältäni mitä mieltä hän ulkonäöstäni on. Minulle on sattunut onnekas tapaus, mieheni kun kehuu minua joka päivä jonkun verran. Vaikka tiedän ettei joskus joku kehu tai muu pidäkään paikkaansa, niin enhän minäkään aina ole rehellinen hänen ulkonäön suhteen. Ei siis voi pistää vain naisten syyksi.

Puhumme yleensä kaikesta avoimesti, mutta meidän suhteessa se on kyllä usein se miehekkäämpi osapuoli joka sulkeutuu sanomalla vain "kaikki hyvin, oikeesti".

Olemme olleet yhdessä jo niin nuoresta asti, että tiedetään varmaksi montako kumppania on sängyssä käynyt. Hänelle olin toinen seksikumppani ja minulle hän oli seitsemäs. Hiukan häpeillen sen olen hänelle kertonut, mutta eihän sitä kiinnostanut lainkaan.

Feikata saatan silloin kun homma on käynnissä, mutta jälkeenpäin kerron kyllä aina miten asiat oikeasti meni. Ja parempaan päin on menty, kiitos rehellisyyksien (:

Meillä ei oikeastaan ole minkäänlaista yhteistä harrastusta ja tiedämme sen. Mutta minun mielestäni; vaikkei jostain pitäisikään, niin kyllä sen pienen hetken kestää suhteen vuoksi katsella vaikka jääkiekkoa tai muuta, kunhan kumppani myös tekee jotain sinun vuoksesi.

Meillä ensimmäiset pari vuotta oli pelkkää riitaa, erosimme pariksi kuukaudeksi, mutta jotenkin palasimme yhteen ja tajusimme, että olimme liikaa yhdessä. Meille siis kävi juuri niin että olimme vain kahdestaan ja kavereita ei oikeastaan nähty koskaan. Palattuamme yhteen emme oikeastaan vietä esim viikonloppuja yhdessä, paitsi erikseen sovituille asioille. Minä juhlin minun ystävien kanssa ja hän omiensa. Se on meistä molemmista ihan fine ja uskon, että se onkin ollut paras päätös meidän 6 vuoden suhteen ylläpitämiseen.

Minä petin exääni nykyisen kanssa ja hän tietää siitä. Olemme puhuneet pettämisestä paljon, emmekä kumpikaan hyväksy sitä, vaikka itse olen sen virheen tehnytkin. Mieheni ei ole koskaan pettänyt (ainakaan toivottavasti) olen hänelle vasta toinen kumppani.

-Nuorta rakkautta, ylä ja alamäkiä. Kaikki kestetty yhdessä.
Onko muuten liikaa mietitty jos alan 6 vuoden jälkeen hieman panikoimaan kun ei olla edes kihloissa? onkohan tämä ihan normaalia? vaikka onhan meillä omat vaikeutemme olleetkin.

mazha (Ei varmistettu)

ei voi muuta sanoa kuin soulmate
Hallelujah!

Jemina
No Sex and the City

JJJ, samasta syystä nämä minuakin riepovat. En todellakaan pidä siitä ajatuksesta, että naiset muka aina sanoisivat ihan muuta kuin tarkoittaisivat. Se on aika vahingollinen tapa katsoa maailmaa - sekä naisille itselleen, että tosiaan niille miehille, jotka moiseen puppuun mahdollisesti alkavat uskoa. 

EhkäErilainenVierailija, minun mielestäni paniikki moisten mittapuiden takia on turhaa, sillä sormus sormessa ei paranna mitään eikä takaa mitään. Yhteistä tulevaisuutta voi suunnitella ilmankin. Sen sijaan voisi olla hyvä juttu puhua siitä, miten tulevaisuutenne näette, ihan sormuksista irrallaan - viralliset virstanpylväät merkkaavat loppujen lopuksi aika vähän, mutta saattaa olla hyvä tsekata, ovatko suunnitelmanne ja toiveenne samoilla linjoilla.

mazha, jee! Olenkin aina tahtonut olla jonkun suorapuheinen sielunsisko. :)

emski (Ei varmistettu)

Tuntuu olevan jonkin sortin muoti-ilmiö ns. ''mollata'' parisuhteita. Onhan sellaisia toimiviakin?

Kiinnostaisi tietää, kuinka moni keskustelee seksin laadusta kumppaninsa kanssa? Miten asian voi ilmaista niin, että mies ei loukkaannu. Entä jos seksikumppani todella antaa kaikkensa. Onko silloin sopivaa sanoa: ''Kulta, tiedän et sä pystyt vielä vähän parempaan.''

Jemina
No Sex and the City

emski, kuka on mollannut parisuhteita? Itseltäni on moinen mennyt ihan ohitse. Ja tosiaan, on toimiviakin. Onneksi. Pisteet niille!

Itse olen aina keskustellut seksistä kumppanini kanssa, ainakin jos kyseessä on vakituisempi petikaveri. Vähän kinkkistähän se saattaa olla, etenkin jos toinen osapuoli ei ole toimintaan tyytyväinen, mutta uskon että siitäkin voidaan tarkalla sanojen asettelulla selvitä. Olen nimittäin sitäö mieltä, että avoimuus kannattaa, joskin seksin ollessa kyseessä on usein paras yrittää olla aika hienotunteinen. Itse pyrin välttämään "Miksi sä et ikinä tee sitä-ja-tätä" -tyyppisiä kommentteja. Suosinkin enemmän kannustavampia "Musta on ihanaa, kun teet näin-ja-näin"- tai "Tämä-ja-tuo tuntuu musta tosi hyvältä, voisitko jatkaa sitä/tehdä niin useammin/tehdä niin pidempään" -tyylisiä opastuskeinoja.

marylou (Ei varmistettu)

Ihmettelen sitä, miksi aiemmin tapahtuneesta pettämisestä pitäisi kertoa. Eihän se liity uuteen suhteeseen mitenkään, päinvastoin ehkä vain herättää kumppanissa turhaa levottomuutta (siis jos on parantanut tapansa). Itse olen pettänyt aiemmassa suhteessa, mitä häpeän syvästi, enkä unissanikaan kertoisi siitä miehelleni. Tuskin myöskään kertoisin, jos olisin sairastanut sukupuolitaudin tai tehnyt abortin joskus aikoinaan. Mielestäni aviopuolisonkaan ei tarvitse tietää kaikkea, kuten esimerkiksi sitäkään, paljonko rahaa pistän vaatteisiin tms. Mennyt elämä on mennyttä.

kalo (Ei varmistettu)

todistaa tämäkin alkuperäisen jutun todeksi. totuus taitaa tehdä kipeää. ja valehtelet siis miehellesi kysyttäessä.

Jemina
No Sex and the City

marylou, jännittävä näkökulma. Omani on ihan erilainen - minä kyllä kertoisin suurista, elämääni vaikuttaneista asioista, joihin vaikkapa abortti lukeutuisi. Sukupuolitaudeistakin kertoisin, ja olettaisin myös kumppanin kertovan minulle kun asiasta kysyn. Sen sijaan en missään nimessä ole sitä mieltä, että ihminen toistaisi menneisyyden 'kaavoja' jotenkin tahdottomana, eli vaikkapa kerran pettänyt pettäisi uudelleenkin. Mutta mahdollisimman suurta avoimuutta harrastan silti.

Vierailija (Ei varmistettu)

Nämä artikkelin "naiset" vaikuttaisi viittavaan 15 v tyttöihin, jotka eivät ole vielä löytäneet itseään tai seksuaalisuuttaan, saati tutustunut tuohon toiseen, vielä pelottavaankin sukupuoleen.

Pages

Kommentoi