Soopaa somessa: Mitä tehdä nettiseksismille?

No Sex and the City

Seuraa avautuminen: nimittäin someavautuminen. Olen tässä viime päivinä pohtinut paljon sosiaalista mediaa ja niitä asioita, joista en siinä tykkää. Törmään usein somen kautta kiinnostaviin linkkeihin ja saan vinkkejä mitä moninaisimmista asioista ja ilmiöistä, joihin en muuten välttämättä törmäisi. Mutta sen lisäksi, että kaverini jakavat Facebook-fiideissään ja Twitter-tileillään kaikenlaista hienoa, olen myös saanut huomata heistä monien jakavan siellä kaikenlaista ihan uskomattoman urpoa – kuten esimerkiksi tämän alla oleva kuvan. (Okei, ehkä muokkasin kuvaa ihan vähän. Ette salettiin arvaa, että miten.)

Pliis, ihan oikeasti?

Olen siis niin helvetin kyllästynyt kaikkeen tämäntyyppiseen paskaan, jota internet tuntuu olevan tupaten täynnä. On yleistä nettiseksismiä, naisvihamielisiä meemejä, ja sitten tämän kuvan tyyppistä heko-heko-tosi-hauskaa sukupuolistereotyypittelyä; naiset ovat hölmöjä hienohelmoja, joille ei kelpaa mikään, kun taas miestä miellyttämään riittää se, että vähän nakupellenä heiluttelet pekonia. SIIS KUKA NÄITÄ JUTTUJA OIKEIN KEKSII?

Teki mieli kysyä kuvan jakaneelta tutulta ja kuvasta tykänneiltä tyypeiltä samaten, että ovatkohan he mahdollisesti jo heränneet tajuamaan meidän elävän nyt herran vuotta 2015? Ja että emme siis esimerkiksi ole enää 50-luvulla? Ja että ajattelevatko nämä kuvaa jakaneet ja peukuttaneet naiset tosiaan, että totta! Just tollanen mä oon! Siis kyllä tää on faktaa!

En kuitenkaan kysynyt yhtään mitään, vaan skrollasin äkkiä eteenpäin, itsekseni muristen. Jäin kuitenkin miettimään, että miten tällaisiin juttuihin pitäisi reagoida... ja tajusin yhtäkkiä, että vaikka olenkin usein sitä mieltä, että ihmiset internetissä ovat kertakaikkiaan väärässä, en yleensä reagoi ollenkaan. Minua surettaa ja sylettää ihan tosissaan, että vielä nykyäänkin nuoret ja monin puolin valistuneet ihmiset jakavat tällaista paskaa netissä ja pitävät sitä tosi hauskana. Siitä huolimatta en yleensä jaksa vääntää ratakiskoa kenenkään kanssa erinäisillä foorumeilla, vaan poistun takavasemmalle nyhjöttämään netin pimeään feministinurkkaukseen. Lienen siis itse osa ongelmaa, kun kerran en tapaa tiedustella ihmisiltä kohteliaasti, tietävätkö he mitä vuotta nyt eletään.

Kyse ei ole siitä, etteikö tällaista valistustyötä pitäisi mielestäni tehdä. Itse en vain oikein ole jaksaa nettimeuhkaamista. (Paitsi tietysti tässä blogissa – tämä on nettimeuhkauskotini, ja tätä paikkaa lukuunottamatta kiukuttelen ja tiukkistelen vain tosielämässä, enkä internetissä ollenkaan.) Sukupuolistereotypiat, naisvihamielisyys ja yleinen idioottius kertakaikkiaan uuvuttavat. Samalla ne saavat minut vierastamaan somea, joka välillä tuntuu vievän paitsi uskoni ihmiskuntaan noin yleisesti, toisinaan myös jopa uskon omaan tuttavapiiriini. Mutta mitäpä asialle voisi tehdä? Pitäisikö nettipaskaan puuttua? Ja miten sitä voisi jaksaa?

 

Miten te suhtaudutte siihen, jos tuttunne levittävät seksististä soopaa somassa? Onko tapananne puuttua misogyniaan tai muuhun urpoiluun?


 

Kommentit

nemoo (Ei varmistettu)

Onhan tuo esimerkkikuva väsynyt kuten monet muutkin vastaavat eikä useankaan arkea kuvaa, mutta entäpä jos kuvasta tykkää sellaiset, joiden parisuhteeseen tuo pätee tai pätee ainakin osittain? Miksi he olisivat "väärässä", kun tykkäävät kuvasta siksi, koska ajattelevat "vähän näin se meilläkin on"... Siksi, että sinun mielestä he ajattelevat väärin? Minua ärsyttää tällainen ajatusmaailma yhtä paljon kuin seksismi.

Jemina
No Sex and the City

No joo, toki jokaisen omaan suhteeseen saa päteä mikä tahansa. Tällaisten settien takana vain tuntuu yleensä olevan aika yleistävä kela (tässähän siis puhutaan nimenomaan naisista ja miehistä yleisesti), mikä ärsyttää. Itse pidän tällaisia sukupuolistereotypioita lisäksi paitsi väsyneinä, myös oikeasti todella vahingollisina, enkä siksi tykkää siitä että niitä levitellään jonkinlaisina yleisinä totuuksina (tai ollenkaan).

Mutta kuten ehkä huomasit, en myöskään ollut huutamassa, että lailla pitäisi kieltää moinen paska. Jengi saa olla "väärässä" just niin paljon kuin haluaa - mutta minusta on ihan mielenkiintoista kelata, että miten sellaiseen voisi/pitäisi reagoida, jos itse pitää levitettävää viestiä haitallisena.

Vierailija (Ei varmistettu)

Jep, jokainen katsoo maailmaa omasta näkövinkkelistään ja omasta kokemusmaailmastaan käsin. Osa ihmisistä kuitenkin loksahtaa persoonaltaan ja osittain tuttavapiiriltäänkin näihin stereotyyppisiin nainen/mies lokeroihin, eikä sitä tule unohtaa. Silloin tuon meemin sanoma on tykkääjän mielestä hauska ja osuvakin sutkautus, joka kuvaa osuvasti hänen kokemuksiaan. "Hah näinhän se on!" Usein juurikin ilman sen syvällisempää pohdintaa. Saati naisvihaa. Toisin tulkiten tuon voi jopa nähdä naiskehon kauneuden korostamisena. (Ja kaunis naiskeho nimenomaan onkin.) Objektifointi voi olla myös kauneuden ihailua. Itse asiassa nainen voi aktiivisesti itse ilahduttaa miestään antamalla miehen nauttia katseellaan kehostaan, mikäli tietää visuaalisen miehensä siitä nauttivan ja mikäli itse kokee tilanteen myös miellyttäväksi. Tuo meemi on sinällään melko harmiton yksinkertaistus, mutta toki se vahvistaa ja ylläpitää stereotyyppisiä sukupuolirooleja, jotka ahdistavat ei-stereotyyppisiä yksilöitä. On kuitenkin ymmärrettävä, että on ihmisiä, niitä stereotyyppisiä sellaisia, jotka näkevät tuossa meemissä hitusen itseään ja toista sukupuolta. Ja se on se mikä selittää niiden suosion. Eikä tekstissä kuitenkaan onneksi lue "how to please ALL women/men". Tai "how women SHOULD please their man."

Saraaaaaa (Ei varmistettu)

Aamen!
Olen täysin samaa mieltä. Kyllä muakin jotkut tällaiset yleistävät meemit/kuvat/mitkälie joskus vähän vihastuttaa, mutta esim. tämän kohdalla saattaisin vaan naurahtaa sen syvemmin ajattelematta. Ja naurahtaa siksi, että koen olevani joskus naurettavan mikääneikelpaa-muija, pahimpina päivinäni. Sille voin hyväntahtoisesti nauraa - niin kuin myös sille, että mieheni jaksaa olla loputtoman innoissaan nähdessään minut alasti vielä 6 v. yhdessäolon jälkeen :-D joten ehkä tää uppoaa aika moneenkin ihmiseen. Kyllä tasa-arvoa ja kaikkien oikeuksia voi silti kannattaa, vaikka ajattelisi naisten ja miesten monesti käyttäytyvän eri tavoin.

Jemina
No Sex and the City

Joo, ei lue, että ALL women - mutta sehän se viesti tässä kuitenkin, rivien välissä, on. Ei tässä yksittäisistä tyypeistä puhuta, vaan tällaisten kuvien 'voima' tulee nimenomaan siitä, että ne ovat yleistyksiä, ja niiden viestien nähdään olevan jossain määrin yleispäteviä.

Ja niin, itse pidän tosiaan stereotyyppisten sukupuoliroolien vahvistamista todella huonona asiana. Myös siksi, että KUKAAN meistä ei oikeasti ole pelkkä stereotypia, vaan niin paljon muutakin. Jokaisella "naisellisella" naisella lienee myös jossain määrin maskuliinisiksi usein määriteltäviä piirteitä, ja jokaisella "miehisellä" miehellä naisellisempia piirteitä - ihan vain siksi, että olemme kaikki ihmisiä. Ja siksi olen näitä stereotyyppeja vastaan. En siis sanonut, etteikö joku näille saisi nauraa. Minua ne kuitenkin häiritsevät, se on ihan saletti, ja tässä tekstissä mietin lähinnä sitä, miten tämän asian voisin parhaiten ilmaista.

Naiskropan kauneutta tai alastomuutta sen sijaan pidin tässä aika sivuseikkana. Tai siis meikällä ainakaan ei mene palkokasvi nokkaan nakumeiningeistä, vaan ihan muusta.

Äiti älä pelkää

Aamen. En voisi olla enempää samaa mieltä. Viime vuonna pidin parin viikon tauon facebookista (käytin silti messengeriä, mutta pysyin kaukana news feedistä), kun huomasin, että aina sometellessani päästin itseni aivan käsittämättömään raivoon. Kaikki se paska, mitä Facebookista joutuu väkisin ja tahtomattaan lukemaan, käy hermoille aivan käsittämättömän paljon. Nyt tuntuu, että oma uutisvirtani on jostakin syystä vähän siistiynyt, mutta edelleen paskaa tulee vastaan.

Raivostuttavinta on, kun fiksuina pitämäni ihmiset jakavat naisvihamielistä sontaa "läppäläppä"-meiningillä. Yksikin naispuolinen kaverini tykkäsi siitä meemistä, jonka ehkä sinäkin olet valitettavasti nähnyt, jossa oli siis kolme vesilasia allekkain. En nyt muista mitä niiden ekojen vesilasien yllä luki, olisiko ollut jotenkin että "Women: Water glass is half empty" ja "Men: Waterglass is half full", mutta kolmannessa oli jotakin tähän suuntaan: "Feminists: Water glass got raped!!!!"... Tai jotakin vastaavaa. Ei vaan ihan oikeasti ole hauskaa.

Yhdessä faboryhmässä fiksut naiset puhuivat juuri tästä samasta aiheesta ja trollauksesta, ja siitä, miten trollaukseen pitäisi suhtautua. Olla hiljaa vain vai lähteä taistelemaan tuulimyllyjä vastaan. Joku kommentoi, että jos kaikki ovat hiljaa vain, saavat näitä keskusteluja myöhemmin lukevat tytöt ja pojat käsityksen, että tällainen puhe on ihan ookoo. Ja että näinhän se asia on. Oman päivänsä pilaamalla ja trolleja ja idiootteja vastaan taistelemalla voi saada järkeviä ajatuksia muiden sivustakatsojien luettavaksi ja näin ehkä vaikuttaa heidän mielipiteisiinsä.

Huhhuh! Oon ihan uupunut.

Jemina
No Sex and the City

Women: Water glass is half empty" ja "Men: Waterglass is half full", mutta kolmannessa oli jotakin tähän suuntaan: "Feminists: Water glass got raped!!!!"

O__o

Joo, ei voi mitään, mutta kyllä minusta on ihan helvetin surullista nähdä naisten kenen tahansa jakavan tällaisia juttuja.

 

Minnine (Ei varmistettu)

Täällä toinen uupunut. Olen samaa mieltä siitä, että normi-ilmastoon tulisi vaikuttaa omalla käyttäytymisellään ja kaikenlaisiin seksistisiin/rasistisiin/homofobisiin/etc juttuihin pitäisi puuttua ja kyseenalaistaa somessakin. Itse kuitenkin olen todennut, etten enää jaksa. Facebook muuttuu hyvin pian pelkäksi taistelutantereeksi, jos kommentoi jokaiseen kyseenalaiseen newsfeedin tapahtumaan - muiden ihmisten reaktiot nimittäin harvemmin ovat kovin lempeitä näissä tilanteissa, vaan ne usein kärjistyvät riidoiksikin. Jää myös hyvin usein tunne, että omalla kommentoinnilla ei todellakaan ole mitään merkitystä, sillä saa lähinnä aikaiseksi vaan tulehtuneet välit toiseen ihmiseen. Nyt olen itseäni suojellakseni vaan lakannut lukemasta tiettyjen ihmisten päivityksiä ja koittanut saada ympärilleni enemmän samanhenkisiä ihmisiä ja ryhmiä. Tiedostan olevani tiettyllä tasolla hyvin itsekäs, mutta valitettavasti olen vain ihminen.

Jemina
No Sex and the City

Tunnistan kuvaamasi tilanteet ja tunteet ihan täysin. Minullakaan ei tosiaan valitettavasti ole vastausta tähän. On sellainen olo, että jotain pitäisi tehdä... Ja samalla sitä on vain niin helvetin v ä s y n y t  siihen, eikä jaksaisi tunkea somesormiaan enää yhteenkään lantakasaan.

Dear Eki, mikäs neuvoksi? Feministibotti, jonka voisi ohjelmoida bongaamaan tällaiset ja sitten tappelemaan kommentoijien kanssa, niin ettei ite tartte? :)

Toimitus
Toimitus

Olemme niin samaa mieltä, Jemina! Eräs toimituksemme jäsen saa joka kerta henkilökohtaiset raivarit nähdessään "en tarvitse Googlea, minulla vaimo" -tyyppisen älynväläyksen. Jaoimme postauksesi juuri Trendin Facebookissa.

imogen (Ei varmistettu)

Mieheni heitti minulle tuon "en tarvitse Googlea, minulla on vaimo" -läpän ja ratkesin naurusta. Se sopii meille koska minun yleissivistykseni on melko laaja älyttömän uteliaisuuteni vuoksi ja mieheni kysyy minulta usein tyyliin "mitä tiedät tästä asiasta?" "missä tämä paikka on?" "mitä tämä sana tarkoittaa?" jne. Ei tullut mieleenkään tämän jutun seksistinen näkökulma. Se oli hauskaa vain meidän sisäpiirissä omalla tavallamme.

Minunkin vereni kiehuu seksistisistä ja feminismiä mollaavista maailman typerimmistä jutuista, mutta pitäisi muistaa se, että sama juttu voi tarkoittaa eri ihmisille eri asiaa. Ja se miten me reagoimme asioihin kertoo yhtä paljon meistä kuin tuollaisen jutun postaaminen heistä.

google? (Ei varmistettu)

En nyt tajua ollenkaan tuota google- juttua, voiko joku vääntää rautalangasta... :D

VeeraMa (Ei varmistettu)

Lähes yhtä paljon ärsyttävät meemit, joissa on esim. kuva Sean Connerysta ja jostain nuoresta poikabändin laulajasta ja kysymys: "MITÄ TAPAHTUI MIEHILLE?". Kuvien henkilöillä on ikäeroa ainakin 20 vuotta ja kuvien julkaisuväli tuplasti saman verran. Miten kenenkään miehisyys on riippuvainen jonkun leffatähden tms. ulkomuodosta? Kertooko yksi kuva tai tiedetty ammatti jotain olennaista henkilöstä? Onko poikabändin laulaja vähemmän mies kuin "miehiseltä" näyttävä mies?

Näiden kuvien jakaminen somessa ärsyttää. Yleensä jaetun kuvan kommentointia seuraa vain hampaiden kiristelyä puolin ja toisin, joten olen ollut hiljaa. Ehkä ei pitäisi?

Jemina
No Sex and the City

Tällaiseen en ole törmännytkään - onneksi! Mutta joo, nämä molemminpuoliset stereotypiat ovat tosi masentavaa settiä. Miesraukat kärsivät niistä ihan samalla tavalla kuin naiset, ja lopputuloksena on se, että about kaikki ovat onnettomia pienissä bokseissaan, jonne erilaiset odotukset ovat heidät pakottaneet. Missäköhän vaiheessa oppisimme ja antaisimme kaiken tällaisen turhan vain olla?

Ja minä mietin nimenomaan ihan samaa - että ei kai pitäisi olla hiljaa, soraäänien kuuluminen kun on tosi tärkeää. Mutta millä ihmeellä sitä jatkuvaa vänkäämistä voisi jaksaa? Tässäpä pulma, johon ainakaan minä en teidä vastausta.

Ilsa

 

No nyt pääset törmäämään näihinkin! Sori, oli pakko.

Onhan noita tosiaan naisistakin... Totta puhuen olen itse nähnyt nuo kritiikkinä sille, millaisia asioita nykyään arvostetaan, tai millaisista miehistä/naisista/ihmisistä tulee kuuluisia ja mistä syistä. Ymmärrän kyllä soraäänetkin ja ehkä tota mun tulkintaa tukisi paremmin se, että kuvissa lukisi vaikka celebrities, what happened tms. En kuitenkaan koe noiden liittyvän pelkästään ulkonäköön tai siihen, millainen mieheys/naiseus on ok. Idiotismista tuntuu nykyaikana tulleen jopa tavoiteltavaa.

Vaikka olenkin pyhästi sitä mieltä, että kukin saa olla juuri sellainen kuin haluaa, niin kyllä minussa herättää huomattavasti enemmän arvostusta ihminen, joka uskomattoman uransa lisäksi teki valtavasti hyväntekeväisyyttä kuin ihminen, jonka ansiot ovat kökkö pop-musiikki ja talk show -esiintymiset, joissa hän kertoo pitävänsä pulleista, parrakkaista miehistä ja että hän löytää keikkojensa jäljiltä glitteriä kaikkialta, jopa vaginastaan. Tai jos verrataan näyttelijää dokaajaan/ammattiurpoon/paidannostelijaan... Ah, mitä substanssia! En sano että ennen oli kaikki upeasti ja nykyään paskasti, en todella. Mutta ehkä nykyajassakin on asioita joiden kritisointi on ihan ok.

Ehm... En halua että poikaystäväni kuolee puolestani, koska silloin mulla ei enää olis kivaa poikaystävää. Ja entäs vegemiehet? Saattaisivat ennemminkin loukkaantua pekonin heiluttelusta...

Yksi suurimmista inhokeistani on se t-paita jossa isäihmiset listaavat sääntöjä tyttären poikaystävälle, siis se rules for dating my daughter. Gaaah!!!

Anyhoo, tapaan blokata pois feedistäni ihmiset joiden kanssa täytyy pysyä väleissä mutta joiden mielipiteet on hanurista. Jos kyseessä on joku random tuttu niin rasistiset, anti-feministiset tai muuten vaan urpot postaukset johtavat poistamiseen. En kaipaa tuollaista sontaa feediini, enkä myöskään halua muiden ihmisten näkevän että minulla on moisia toopeja tuttavapiirissäni.

Illanistujaisissa ja arkipäivän sosiaalisissa tilanteissa tuppaan kyllä ilmaisemaan tuomitsevan näkemykseni jos joku heittää jotain rasistista tai anti-feminististä paskaa. Transfobia on myös asia joka saa niskavillat nousemaan ja veren kiehumaan. 

 

Sme (Ei varmistettu)

Hei hyvä uutinen sulle, että siitä ärsyttävästä t-paidasta on jo mahtava vastaveto netissä!

http://d1o2xrel38nv1n.cloudfront.net/files/2014/06/rules.jpg

Jemina
No Sex and the City

Parasta!

http://d1o2xrel38nv1n.cloudfront.net/files/2014/06/rules.jpg

Tollaset isit = <3

Jemina
No Sex and the City

Oma taktiikkani on aika sama kuin sinun - naamakkain puutun kaikenlaiseen perseilyyn, mutta netissä sitä on jotenkin helpompi vältellä, tai sitten vain skrollata äkkiä ohi. Hmh.

Ja heh, veikkaan tosiaan, että suurin osa meikän deittailemista tyypeistä olisi ns. juossut vuorille, jos olisin heilutellut heidän edessään pekonia - Eevan asussa tai ei! Vegemiesparat, ei oo heilläkään helppoa.

8blackie8 (Ei varmistettu)

Minusta aika mustavalkoista ja jyrkkää, vaikka toki hyvä pitää esillä muitakin mielipiteitä. Miksi et noihin kuviin kommentoisi, että paska kuva, ei naurata.
Minua esim. naurattaa nainen ratissa- vitsit siksi, että ne kuvaavat minua niin hyvin tuoreena kuskina, mutta en todellakaan luule, että kaikki naiset ovat samanlaisia kuskeja. Jos jaan jonkun tuollaisen nainen ratissa- meemin niin kaikki kyllä tietävät, että tarkoitan sillä VAIN MINUA ja osaavat nauraa kanssani. Huumori auttaa monessa asiassa eikä toisen tarkoitusperiä voi tietää kysymättä.

Jemina
No Sex and the City

Olet ihan oikeassa, että tuollainen kommentointi olisi jo alku ainakin. Mielipiteet olisi kuitenkin usein hyvä perustella, ja niinpä koen, että minun tulisi aina lähteä selittämään omaa katsantokantaani (etenkin kun se tosiaan on monen mielestä ilmeisesti aika jyrkkä) ihan juurta jaksaen. Ja sitten alkaakin jo äkkiä uuvuttaa.  

"Paska _____, ei naurata" ois kyllä todella tehokas laini noin yleisesti! Pitäisköhän tehdä tuolla lausahduksella tarroja, joita vois sitten liimailla kaikkeen, mitä ei arvosta? Vois olla aika huippuidis!

"Paska maailma, ei naurata."

Vierailija (Ei varmistettu)

Lähinnä tuohon voisi reagoida vähän keveämmin, eikä ottaa kaikkea mitä netissä näkee niin äärettömän tosissaan. Harmitonta huumoria josta loukkaantuminen vaatii jo yrittämistä. Samanlaista vitsiä on miehistäkin ties kuinka monessa meemissä ja kuvassa, enkä itse niistä loukkaannu pätkääkään.

Jemina
No Sex and the City

Mutku emmä voi! Mä olen huumorintajuton feministi!

Kelasin myös, että voisin ostaa tällaisen paidan, ja sitten pitää sitä aina, niin että kaikki tietäisivät asiasta ihan samantien. Eipähän sit tarttis tulla mulle heittää mitään läpänderiä. Säästyisivät siltäkin vaivalta.

Jz0niih (Ei varmistettu)

Ehkä kyseisessä kuvassa haetaan semmoista huumoria jota bloginkaan kirjoittaja ei vain ymmärtänyt? Ehkä Jeminalla on mennyt joskus jokin muukin vitsi ohi? Varsinkin jos se on vieraalla kielellä ja täysin eri kulttuurista peräisin oleva viittaus. Kukapa tietää.

En koe kuvan viestiä millään tavalla naisvihamieliseksi. Päinvastoin. Kuvan huumoriarvo tuntuu kohdentuvan lopun punchlineen (premis-setup-puchline ketjun viimeinen osa. "Se hauska kohta") siitä miten yksinkertaisia miehet ovat. Mutta siitähän ei tarvi kenenkään älähtää. Miehet pärjää ilman että kukaan sanoo mitään näistä tämmöisistä. Ehkäpä miehet osaavat jopa nauraa itselleen.

Jemina
No Sex and the City

Siltä varalta, että muiltakin meni ohi, kirjoitetaan se nyt auki vielä tässä: minä olen siis kaikenlaista sukupuolistereotyypittelyä vastaan, ja myös miesten kutsuminen yksinkertaisiksi perse-ja-pekoni -tyyppisiksi toopeiksi on mielestäni todella loukkaavaa. Se, jos asia jotakuta miestä naurattaa, on tietysti kyseisen tyypin oma asia. Kyllä maailmaan naurua mahtuu. Mutta meikää tämä ei naurata, ei. Ja jos se tarkoittaa, että en ymmärrä huumoria, niin olkoon näin. Ei taida olla suuri menetys sen puoleen minulle kuin maailmallekaan, veikkaan ma.

Jemina
No Sex and the City

Ja just nyt tää kommenttiboksin tilanne tuntuu vaativan tätä biisiä:

Feminists don’t have a sense of humor
Feminists just want to be alone (boo-hoo)
Feminists spread vicious lies and rumor
They have a tumor on their funny bone

They say child molestation isn’t funny
Rape and degradation’s just a crime (lighten up, ladies)
Rampant prostitution, sex for money (what’s wrong with that)
Can’t these chicks do anything but whine

Dance break
Woo-hoo
(Take it off)

They say cheap objectification isn’t witty, it’s hot
Equal work and wages worth the fight (sing us a new one)
On demand abortion, every city (okay, but no gun control)
Won’t these women ever get a life

Feminists don’t have a sense of humor (poor Hilary)
Feminists and vegetarians
Feminists spread vicious lies and rumor
They’re far too sensitive to ever be a ham
That’s why these feminists just need to find a man

Mahdoton Nainen

Jotakuinkin samaa mietin. Ihan piti tarkistaa, että tulinko mä Lilyyn vai vauva.fi:hin. Mutta mitäpä mä huumorista ymmärtäisin, tällainen kuiva ja miehetön hiekkapillufeministi.

Maylicious

Osuit juuri siihen asian ytimeen, josta turhautuneena taisin kerran laittaa sinulle juttuvinkin. Seksistiset memet ja uutisotsikot voivat olla osittain osuvia ja siitä syystä hauskoja, mutta minua suututtaa miten vähän omatkin ystävät pohtivat niiden vaikutuksia pintaa syvemmällä.

Seksismi ei ole pelkästään naisten ongelma vaan stereotypiat vaikuttavat molempiin sukupuoliin. Minusta on loukkaavaa, että miehen tulee tyytyä kaljaan ja alastomuuteen, vaikka todellisuudessa ainakin omani haluaa raukkautta, välittämistä ja huomionosoituksia yhtä paljon kuin minä.

Ps. Tykkään itsekkin kaljasta ja alastomasta miehestäni. ;)

Maylicious

Ainiin, tuli mieleen hyvä esimerkki siitä mitä seksistiset vitsit pitävät yllä.

Olimme isolla kaveriporukalla viettämässä juhannusta ja jouduin kahdesti epäsopivan koskettelun kohteeksi. Kyllä, kahdesti ja kyseessä oli minun ja mieheni yhteisiä ystäviä. Ensimmäinen tuli niin yllättäen, etten osannut mitenkään reagoida, mutta toisella kerralla löin avokämmenellä poskeen. Nämä molemmat herrat ovat ihan hyviä tyyppejä, mutta jostain helvetin syystä he ajattelivat pikku hiprakassa, että saavat kosketella minua miten haluavat...

Looking for...

Itseäni ärsyttää näissä meemeissä juuri yksinkertaistaminen. Miehet haluavat vain seksiä ja naisten tulee olla seksikkäitä. Hyvin harvoin meemit ovat edes todella nokkelia. Ne ovat samoja hokemia uusilla sanoilla. 

Instagramissa pyörii tiettyjä miesten brändien tilejä jotka ovat myös täynnä tätä naisten seksikkyyden palvontaa. Usein tämmöinen tavallinen pulliainen, joka haluaa syödä siis niitä pulliakin, ei voi kuin ravistella päätään. usein sanotaan naisten odottavan liikoja, mutta eipä tuo miesten lehtienkään välittämä kuva naisista ole todellinen. 

 

Vierailija (Ei varmistettu)

Joillakin nyt vaan on erilainen huumorintaju, ei sitä tartte ottaa niin vakavasti. Löysää vähän siimaa.

Ivy (Ei varmistettu)

Kyllä todellakin puutun sekä somessa että elävässä elämässä, jos vastaan tulee jotain todella älytöntä/seksististä/rasistista/homofobista tms. muuten julmaa ja ahdasmielistä.

Mielestäni kaikki, mitä kukin ympärillään näkee ja kuulee, muuttuu yleiseksi normiksi, kun se toistuu riittävän usein (jää alitajuntaan ja oletukseksi, että näin kaikki muutkin tekee/ajattelee). Sanat ja teot siis rakentavat maailmaa ja yhteiskuntaa, jossa elämme. Ilmapiirin ja arvot päätämme me siihen osallistujat.

Siksi yritän itse osaltani rakentaa eri normia kuin nämä "hauskat läpät". Tuon kyseisen ohittaisin skrollaamalla, koska minulle se on stereotyyppisyydessäänkin kohtuuharmiton - tyhmä, sekstinen ja yleistävä, mutta ei uhkaava tai väkivaltaan yllyttävä; niissä itselläni menee raja, mitä ei voi enää ymmärtää huumorina ja johon puuttuisin.

Mielestäni myös argumentti "hei se oli huumoria, etkö ton vertaa ymmärrä" on vailla pohjaa, koska ei vitsikkyysyritys sinällään tee aiheesta hyväksyttävää, kannatettavaa tai edes puoliksi totta.

Laurella
Pilkku otsassa

Mä inhoan somessa tappelemista. En ota juurikaan kantaa poliittisiin tai uskonnollisiin keskusteluihin, vaikka minulla onkin about kaikesta mielipide.:D Mutta jostain syystä viisarini värähtää, kun joku jakaa jonkun yleensä älyvapaan antifeministisen tai sukupuolistereotyyppisen jutun. Juuri eilen latailin kaverin feediin, kun hänen jakamansa video ("A woman destroys feminism in 3 minutes" tjtn vastaavaa tuubaa) oli niin valtavan TYPERÄ. 

Ja juu, kyllähän minäkin nautin huumorista, mutta kun tuollainen tyypittelevä huumori on vaan niin Huumorimuki vuodelta 1998 -osastoa. Mies tykkää kaliasta ja nainen nalkuttaa. Eh, haha? (Tokihan minä pidän lahjoista ja siitä, että minulle pidetään ovea auki, mutta se ei johdu sukupuolestani, vaan minusta ihmisenä. Kai monet miehetkin tykkäävät huomionosoituksista eivätkä vaan pekonista ja nakuilusta?)

Boohoo (Ei varmistettu)

moikka,
Ottamatta edes kantaa noihin kesyihin meemeihin, mistä laitoit esimerkin, niin olenko tosiaan ainoa joka on TODELLA huolissaan ns.redpill-ideologian leviämisestä?
Olen itse huomannut heidän viljelemiensä termien mm. unique snowflake, whiteknight, SMW(sexual market value.. Toi saa mut aidosti voimaan pahoin) jne jne rantautuneen pikkuhiljaa keskustelupalstoille ja jopa somefeediini.
Tää jenkkilästä ponnistanut vihakultti tuntuu puhaltavan ihan uudella tavalla tulta naisvihaliekkeihin. Minusta ei tunnu hyvältä katsoa nuorena naisena, miten se vaikuttaa pikkuhiljaa. Pitää muistaa, että tarvitaan ainoastaan 10% joukko joka uskoo asiaansa ja levittää sitä, luoden mielikuvan muille, että tää on nyt yleistä massaa.
Tsekatkaapa huviksenne mm. roosh v, return of the king, googlatkaa redpill. Katsokaa mitä tulee löydettyä.
Mö haluun kommunikoida jonkun kanssa tästä. Oon oikeasti ahdistunut.

Boohoo (Ei varmistettu)

moikka,
Ottamatta edes kantaa noihin kesyihin meemeihin, mistä laitoit esimerkin, niin olenko tosiaan ainoa joka on TODELLA huolissaan ns.redpill-ideologian leviämisestä?
Olen itse huomannut heidän viljelemiensä termien mm. unique snowflake, whiteknight, SMW(sexual market value.. Toi saa mut aidosti voimaan pahoin) jne jne rantautuneen pikkuhiljaa keskustelupalstoille ja jopa somefeediini.
Tää jenkkilästä ponnistanut vihakultti tuntuu puhaltavan ihan uudella tavalla tulta naisvihaliekkeihin. Minusta ei tunnu hyvältä katsoa nuorena naisena, miten se vaikuttaa pikkuhiljaa. Pitää muistaa, että tarvitaan ainoastaan 10% joukko joka uskoo asiaansa ja levittää sitä, luoden mielikuvan muille, että tää on nyt yleistä massaa.
Tsekatkaapa huviksenne mm. roosh v, return of the king, googlatkaa redpill. Katsokaa mitä tulee löydettyä.
Mö haluun kommunikoida jonkun kanssa tästä. Oon oikeasti ahdistunut.

Kommentoi