Tehtävälista, tai: Mitä Johnny Cash tekisi?

No Sex and the City

Toimituksen palstalla vinkattiin self help-kirjoista, ja esitellyn The Happiness Projectin nettisivuilta löysinkin heti jotakin minut onnelliseksi tekevää. Nimittäin Johnny Cashin tehtävälistan.

Rakastan tehtävälistoja, mutta tapaan tehdä niistä aina liian haasteellisia. Muuta elämäsi! Hankkiudu hyvään kuntoon! Paranna maailma! Unohda ulkonäköpaineet! Listani lisäävät stressiä sen lievittämisen sijaan. Mutta Johnny – Johnny tiesi miten rustata hyvä tehtävälista.

"Suutele Junea." Ah. Niin yksinkertaista se voi olla.

Tästä piristyneenä taidankin heittää roskiin viikonlopulle laatimani listan, sen pirulaisen joka kattaa noin viisi A4:sta ja oli lannistaa minut pelkällä olemassaolollaan. Pakolliset tehtävät pääsevät tottakai uudellekin listalle, mutta kyllä jokin balanssi pitää olla. Hoidettujen hommien ruksiminen listalta on sitä paitsi palkitsevaa ja inspiroivaa, ja niinpä ainakin osan ylöskirjatuista asioista tulisi olla helposti saavutettavissa.

Lupaankin tästä lähtien miettiä aina listaa tehdessäni: mitä Johnny Cash tekisi? Mitkä asiat pääsisivät Johnnyn listalle? Ja niinpä kirjoittamisen, katonkorjauksen ja laskujen maksamisen lisäksi viikonlopun listaltani löytykööt ainakin nämä:

  1. Silitä kissaa

  2. Juo lasi viiniä (tai vaikka kaksi. Tai kolme. Tai...)

  3. Harrasta seksiä

 

Mitä on teidän tehtävälistallanne?

 

Kuva: buzzfeed.com

Kommentit

Nyymimuumi (Ei varmistettu)

1) Nauti elämästä. Vaikka se välillä vaikealta tuntuukin.

Jemina
No Sex and the City

Nyymimuumi, tuon kun kirjaa ylös niin muuta ei listalle enää tarvitsekaan laittaa!

Tosin meikälle voisi kelvata myös tällainen (Etsystä löytämäni) lista:

todo.jpg

Ninaolivia

Kiitos1 Tuo on loistava. Muuta listaa en tarvitsekaaan :-)

Anna Blue Eyes

Munkin käsitys muistilistoista on ollut niin ..hmm.. no, sanoisinko jopa negatiivinen ("pakko tehdä"), että aiemmin "Harrasta seksiä" -listamerkintä olisi kuulostanut huonolta (ihan kuin "ei kiinnosta, mutta pakko" ja miksi se pitää laittaa muistilistalle??), mutta ihan mahtavaa löytää uusi tapa nähdä muistilistat! Täytyy siis pistää omat muistilistat uusiksi...

Jemina
No Sex and the City

Ninaolivia ja Anna Blue Eyes, kiva että tykkäsitte! Listat voivat tosiaan olla hauskojakin, elleivät peräti suoranainen voimavara (paitsi että vihaan sanaa 'voimavara'), kun niihin asennoituu uudella tavalla. Ja opin muuten tänään uuden kikan sille, miten tehdä listasta helpostilähestyttävämpi ja saada siitä irti onnistumisen fiiliksiä. Nimittäin jo tehtyjen asioiden litaniaan lisääminen:

to-do-list.jpg

NakkiEukko ei jaksa kirj. (Ei varmistettu)

Minun To.Do.Lista sisältää ehdottomasti tärkeät maininnat; 1.silitä kissaa 2. suutele kissaa 3. Suutele toista kissaa 4. suutele kolmatta kissaa 5. katso kun ne juoksevat karkuun ja naura.

näin yksinkertaista se on.
loppuun voisi lisätä kahvikupin juomisen. Se voisi piristää näin aikaisin aamulla/myöhään yöllä, kummin sen nyt vain haluaa ottaa.

Anna Karhubear

Ihana lista! Printtaanpa sen heti talteen näin viikon alkajaisiksi. Yksinkertainen on kaunista.

Jemina
No Sex and the City

NakkiEukko, oikein hieno lista! Katit ansaitsevat oikein paljon huomiota. Taidanpa minäkin lisätä lisää kissa-asioita omalle listalleni!

Anna, eikö vain, jotenkin niin suloinen! Pidän myös oikein erityisesti tuosta "Notes"-kohdasta: Not write notes. Asennetta!

Kommentoi