Top 3: Erobiisit

No Sex and the City

Kämppiksen eron vuoksi meillä on kotona puhuttu aika paljon eroamisesta viime aikoina. Eilen puheeksi nousivat erobiisit - tiedättehän, ne tietyt kappaleet, jotka ikuisesti muistuttavat Siitä Tietystä Erosta. Ne, joiden jokainen sana ja sointu on syöpynyt syvälle alitajuntaan, niin taukoamatta samaa biisiä soitettiin.

Noin yleisesti ottaen erobiisit tuntuvat jakautuvan kahteen kategoriaan: niihin, joita kuunnellaan yksin kotona surussa märehtiessä, sekä sitten niihin joita huudatetaan kun halutaan tuntea olo taas vahvaksi. (Ja sitten on tietysti Bridget Jonesin All by Myself-kaltaiset vedot, joissa nämä kaksi tunnetilaa voidaan kätevästi yhdistää.) Mitä molempien kategorioiden erobiiseihin tulee, omat klassikkoni ovat tässä:

 

1. Bonnie Tyler: Bitterblue

Bitterblue on sellainen biisi, jota kuuntelin repeatilla joitakin vuosia sitten pitkästä suhteesta erottuani. Itse asiassa luukutin kappaletta päiväkaupalla, kunnes silloinen kämppikseni lopulta ilmaisi tiukkasanaisesti, että a) hän ymmärtää kyllä suruni, mutta b) jos soittaisin kappaleen vielä kerrankin, hänen olisi luultavasti pakko paiskata läppärini parvekkeelta.

Näin vuosien jälkeen kappaletta kuunnellessani alan ymmärtää tuota kämppisrukkaa. Onhan tämä minälie sotarumpuineen kaikinpuolin aika helvetin överipateettinen tekele. Mutta samanaikaisesti - nyyh! Bitterblue you know that I'm too proud to cry! Nää rummuthan hakkaa ihan niinku mun rikkinäinen sydän!

 

2. The Streets: Dry Your Eyes

Tylerin tekeleen lisäksi toinen ikuisesti eroihin mielessäni yhdistyvä kappale on The Streetsin Dry your eyes. Yhä edelleen meinaa kyynel pyrkiä silmäkulmaan, kun Mike Skinner laulaa I know you want to make her see how much this pain hurts / But you’ve got to walk away now / It’s over. En tiedä teistä, mutta meikän ainakin tekisi mieli vaan halia tätä poikaa ihan kauheasti.

Sanoinko jo, että NYYH!

 

3. The Pussycat Dolls: I Don't Need a Man

Tämä viimeinen valinta kuuluu niiden vahvaksi tekevien kappaleiden kategoriaan. Tällainen tunnustus meinasi melkein hävettää, mutta itse asiassa paljastin faniuteni jo muutama vuosi sitten blogin kolmannessa (!) postauksessa.

Siis just näin: So let me break it down / I can get off when you ain't around / Oh!

 

Mitkä ovat teidän erobiisejänne?

Kommentit

Hem Buggah

PMMP:n Päiväkoti. Sitä kuuntelin suorastaan looppina vuosia sitten, sydän särkyneenä, makuuhuoneen lattialla istuen ja kovaan ääneen ulvoen, jaloviinaa pullon suusta kiskoen jo ennen puoltapäivää. Näin etäisyyttä asiaan saaneena tuo tilanteen pateettisuus suorastaan naurattaa. Vaan tuo biisi meni vähän... ei nyt pilalle, mutta siinä on, sanoisinko, vahva tunnejälki. :D

Jemina
No Sex and the City

Kuvaamasi tilanne, samoin kuin tuo kuvaamasi sanoisinko vahva tunnejälki, kuulostavat kovin tutuilta molemmat... Ah nuoruutta, ah pateettisuutta!

Baikonur (Ei varmistettu)

Gotyen Somebody that I used to know ja Kelly Clarksonin Stronger :)

Jemina
No Sex and the City

Minulla on tuohon Gotyen kipaleeseen täysi viha/rakkaussuhde - ymmärrän siis täysin, miten se voisi sopia eron tunnusbiisiksi!

bluuberry
Elämisen opettelua

Mötley Cruen if I die tomorrow on biisi, jota teininä kuuntelin itkien ku ensimäinen pitempi suhteeni kariutui. 

Jemina
No Sex and the City

Olen snadisti musiikkimoukka enkä ollut tästä biisistä koskaan kuullutkaan. Tulipahan siis taas opittua uutta - ja biisin kuunneltuani ymmärrän myös sen löytymisen eron soundtrackilta!

bluuberry
Elämisen opettelua

Tästä erostakin on jo se 6 vuotta, ja vieläkään en voi kuunnella kyseistä biisiä ilman kyyneliä :-D exäni laittoi mulle tuon biisin eron jälkeisenä päivänä linkkinä. Toinen on Slipknot - snuff. <3 

Vähän raskaampaa musiikkia :D yks on myös kyllä Johanna Kurkelan - sun särkyä anna en

Oranssinen

1) Don Henley& Patty Smyth: Sometimes love just ain't enough. Tätä kuunnellen itkin sekä ennen että jälkeen eron.
"And there's no way home when it's late at night and you're all alone.
Are there things that you wanted to say?
And do you feel me beside you in your bed,
there beside you where I used to be?"

 

2) Susanne Alfengrenin "Ensam ensamhet" rohkaisi lähtemään paskasta suhteesta, mutta itkettihän se siltikin. Osaan sanat edelleen ulkoa, vaikka tuosta erosta on jo yli 20 vuotta. 
"det är bättre med ensam ensamhet än ensamhet när man är två"

Jemina
No Sex and the City

Ooo, kaunista!

Parkkis (Ei varmistettu)

Ainoaan oikeaan eroon liittyy biisejä, joista osasta olen yrittänyt ylikuuntelulla saada tunneriippuvuuden pois. Mutta hyvinä esimerkkeinä on Jipulta En osaa elää, Chisun Sama nainen ja Scandinavian Music Groupin Lupaus kesästä. Sekä tietenkin Anna Puun Riko minut.

Muutoinkin silloin taisi olla Jipun ja Chisun levyt kovalla soitolla ja silloin tehtyä soittolistaa Spotifystä en ole enää aukaissut.

Oranssinen

Ja sitten on yksi biisi joka itkettää jo ihan sen mahdollisuuden vuoksi, JOS tulisi ero: Laura Närhen "Mä annan sut pois"

Jemina
No Sex and the City

Muistin yhtäkkiä vielä yhden! Damien Rice: The Blower's Daughter. Ah!

Vierailija (Ei varmistettu)

Roy Orbisonin Crying ja Love Hurts

Jemina
No Sex and the City

Roy Orbison <3

HTU (Ei varmistettu)
susali (Ei varmistettu) http://rakuunanluola.blogspot.com

Ensimmäisenä tulevat mieleen nämä pari voimaannuttavaa biisiä:

- Pink! ja So What. Tämä soi jatkuvasti radioissa kun erosin nuoruuden kusipää-exästäni VIHDOIN silloin joskus. Ja voi että kun teki hyvää huutaa tämän tahtiin.

- Three Days Grace ja I hate everything about you. Toinen huutobiisi, sama ero, mutta pienellä vollotuslisällä sentään.

ykslukijavaan (Ei varmistettu)

Stellan Pistettä kuuntelin paljon silloin kun itse muinoin olin erossa jättävä osapuoli. Kun taas pitkäaikainen poikaystäväni jätti minut, muistan kuunnelleeni ja laulaneeni voimauttavana erobiisinä Lily Allenin Fuck You -biisiä. Siinä on vieläkin voimaa!

elel (Ei varmistettu)

Voimaosastoon kuuluu PMMP:n Tytöt - "Sua ei ole tehty kenenkään kylkiluusta"

Vierailija (Ei varmistettu)

The Sounds - Wish you were here
http://m.youtube.com/watch?v=TBS1-ztpFMI

Kommentoi