Turvaseksistä, tai: Älä unohda kondomia, herra Darcy!

No Sex and the City

Ja taas on tullut aika viikon turvaseksiuutisten. Tättärää! Antakaas kun täti kertoo teille miesten intiimialueelle tähdättävästä ultraäänestä, kännissä unohtuvista kondomeista ja muusta mukavasta.

1. Ultraäänestä uusi ehkäisykeino miehille?

Iltalehti kertoi kehitteillä olevasta ehkäisykeinosta, joka perustuu kiveksille annettaviin ultraääniannoksiin. Tälle todettakoon nyt kaikki yhteen ääneen, että hurraa! Miehille tarvitaan ehdottomasti lisää ehkäisykeinoja, niin ettei se pillerin tai vaikkapa pessaarin hommaaminen olisi aina vain naisten velvollisuus.

Jos jo 1970-luvulla esitelty ehkäisykonsepti kiinnostaa, kannattaa lukea BBC:n informatiivisempi artikkeli aiheesta. Ja tsekatkaa ihmeessä myös jutun lopussa olevat linkit saman aihepiirin artikkeleihin - nekin sisältävät mielenkiintoista tietoa miehille suunnatuista ehkäisykeinoista sekä niiden kehityksestä.

2. Kortsutta olet ääliö

Kortsuttomuudelle on yhtä monta tekosyytä kuin on vastuutonta naiskentelijaakin, mutta yksi on ylitse muiden: humala. Se ei kuitenkaan kelpaa enää! YourTangon juttu "I Don't Care How Drunk You Are: Use A Friggin' Condom!" kertoo Buffalon yliopistossa tehdystä pienimuotoisesta tutkimuksesta, joka mukaan ryyppäämisen vähentäminen ei vähentänyt riskiseksin harrastamista. Syyt kortsuttomuuteen ovat siis muualla.

Joo, kännissä olet ääliö. Mutta jos painat paljaalla, niin olet ääliö muutenkin. Humalassa tai ei.

3. But Mr Darcy, shouldn't we be taking precautions?

The Guardianin Catherine Bennett pohtii, tulisiko romanttisten romaanien ja kirjallisuuden ylipäänsä pyrkiä myös sivistämään lukijoitaan turvaseksin jalosta taidosta.

Mitä mieltä te olette? Pitäisikö Darcyn tuoda asia esiin tulevaa vaimoaan kosiskellessaan? Entäpä Tylypahka - satojen teinien täyttämässä linnassa mahtavat hormonit hyrrätä. Tulisiko opettajien luennoita velhomukuloille taikasauvan turvallisesta käytöstä? Condomiamus!

 

--

Psst! Lue myös Turvaseksistä -sarjan aiemmat postaukset:

Maailman typerin tekosyy

Luke, I will not be your father

Just do it

Julkkikset opettavat

Parhaat kortsumainokset

Mennään sukupuolitautitesteihin, beibi

Leidispärdärin käyttöohjeet

Tekstariseksiä ja Soinin spärdäri

 

Kommentoi