Turvaseksistä, tai: Miksi kortsu hajoaa?

Jälkiehkäisykeskustelun jälkimainingeissa etsiskelin tietoa yleisimmistä syistä siihen, miksi kondomit hajoavat.

simba.jpg

Scarleteenin artikkelin mukaan yleisimpiä syitä rikkiräsähtämiselle ovat nämä:

  • Viimeisen käyttöpäivänsä ohittanut kortsu

  • Huonosti säilytetty kortsu

  • Väärän kokoinen kortsu

  • Kondomin kärkeen ei jätetty kylliksi tilaa

  • Yhdynnästä puuttui luistoa

Oma huomioni kiinnittyi etenkin tuohon toiseen kohtaan. Monet meistä kantanevat varakortsuja lompakossa tai laukun pohjalla, ja sehän ei valitettavasti ole sopiva tapa pitää huolta näinkin tärkeästä pienestä esineestä. Yksittäisen spärdärin sijaan kannattaakin siis roudata mukana vaikka koko pakettia, jonka sisällä kortsut ovat ainakin suojassa. Ja jos tuntuu siltä, että siellä lompakossa tulee ehdottomasti olla yksi yksinäinen kumi, niin muistakaa ainakin vaihtaa se säännöllisin väliajoin uuteen.

Kortsun hajoamisen lisäksi jälkiehkäisyn hakemiseen johtaa usein myös jonkin sortin lipsuminen (siis kortsun irtoaminen tarkoitetulta paikaltaan). Se taas johtuu yleensä siitä, että kortsu on laitettu päälle väärin. Ja koska tämä saattaa joskus mennä pieleen vielä vuosien harjoittelunkin jälkeen, on näitä asioita hyvä itse kunkin toisinaan kerrata. Linkattakoon tähän siis kätevältä WikiHow-saitilta löytyneen kortsunkäyttömanuaali. Se pilkkoo prosessin palasiin ja havainnollistaa ohjeita myös hienoilla kuvilla:

ohje.jpg

 

Etenkin kortsun rullaussuunnan testaamisen havainnollinen näyttäminen on tosi hyvä homma – oikea suunta kun on välillä todella hankala löytää, etenkin pimeässä. Propsit siis tämän manuaalin laatijoille! Kunnon hikarioppilas vilkaisee tuon päälle vielä Scarleteenin kortsuohjeet, ja sitten vain tositoimiin. Näillä eväillä ei voi kuin onnistua!

 

Psst! Turvaseksistä -sarjassa aiemmin ilmestyneitä:

Maailman typerin tekosyy

Mitä sinä tekisit jos…?

Kohtuuhintaisia kondomeita

Viikon Gif

Lapset on rumia

Mikko Leppilammen ja Heikki Paasosen kortsuopissa

 

Kuva: pichour.wordpress.com, wikihow.com

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *