Viikon seksistipaska, tai: Potkut viehättävyyden vuoksi

No Sex and the City

Tämä ei ehkä ole enää yllätys kenellekään, mutta sanotaan se nyt silti ääneen: tässä maailmassa on mahdotonta olla oikeanlainen nainen. Jos bodaat, olet hirviö. Jos et ole tarpeeksi meikattu ja laitettu, olet luuseri joka ei pidä itsestään huolta. Ja jos taas olet liian seksikäs, voit saada potkut viehättävyytesi vuoksi.

Mitäköhän helvettiä tähän nyt sanoisi. Naisten ulkonäöstä voidaan näköjään tarvittaessa kritisoida jokaista osaa ja milloin mihinkin suuntaan. Meitä yritetään tunkea niin perkeleen tiukkaan muottiin, ja vieläpä alati muuttuvaan sellaiseen, että voittaa ei voi. Ihan sama mitenpäin sitä itsensä kääntää. Koskaan emme ole kyllin hyviä, siten miten pitää, just oikein. Voimme yrittää tehdä kaiken mitä yhteiskunta ja muut ihmiset meiltä tuntuvat tahtovan -kuten vaikka olla pyrkiä olemaan kauniita, se kun taitaa nykyään olla naisten tärkein piirre- eikä se silti riitä. Sen sijaan siitä saa fudut.

Välillä tuntuu siltä, että naisena sitä on vain aina jotenkin väärin. Sillä tavalla perustavanlaatuisesti, melkein kuin sisäsyntyisesti. Siispä: mitä tästä opimme? No sen, että ei varmaankaan kannata tuhlata hirveästi energiaa muiden miellyttämiseen pyrkimiseen. Voimme vääntää itsemme vaikka solmuun emmekä silti kelpaa.

Pitäkööt siis tunkkinsa, sanon minä.

 

PS. Lohdutatko itseäsi sillä, että kyseessä on yksittäistapaus? No, ei muuten ole. Sori.

 

 

Kuva: outsidethebeltway.com

 

 

 

Kommentit

Vierailija (Ei varmistettu)

Aargh! Eikö pikemminkin niille pitäisi antaa potkut, joiden keskittymiskyky on niin heikko, että työnteko kärsii jos työkaveri näyttää hyvältä?

Tai... Hmm, vaadinkin kaikkien alle kolmikymppisten miesten irtisanomista työpaikaltani. En sinkkunaisena voi keskittyä töihini, kun pyörivät siinä silmieni alla. Osa tietääkseni jopa harrastaa urheilua eli pyrkii aivan tietoisesti tekemään ulkonäöstään vielä häiritsevämmän!!! Vähintä mitä voidaan tehdä on vaatia heitä pukeutumaan väljiin kaapuihin.

Jemina
No Sex and the City

Juuri näinpäin minäkin ne potkut hoitaisin. Mutta ilmeisesti maailmassa ei aina ole oikeudenmukaisuutta (ylläri).

Tulee mieleen taannoin näkemäni sarjakuva, jossa yhdessä kuvassa oli mies normivaatteissa ja vieressä kaapuun pukeutunut nainen, jolta näkyivät vain silmät... Ja seuraavassa kuvassa nainen normivaatteissa ja vieressä mies, jolta oli peitetty vain silmät. Olisihan se aika paljon reilumpaa niin, että se osapuoli joka ei muka osaa hillitä itseään toisen normikledjuissa nähdessään, peittäisi vain silmänsä. Ja kangastakin säästyisi.

Alice
My blueberry dream

No huhuh, tää on niin tätä! Samalla kuitenkin monella työpaikalla "kehotetaan" olemaan edustavia, ts, nassua sais vähän laittaa ennen töihin lähtöä ja vaatteetkin voisi valita fiksusti. Tässä keississähän (tai näissä) on pitkälle kyse siitä, että miehet suojelevat itseään pelätessään että hallinta romahtaa. Työkyky ja fiksuus sikseen jos ulkomuoto on himottava. 

Mietin vajaa pari viikkoa sitten kyllä samaa kuin säkin Jemina; mitä on olla koko(nainen) tässä maailmassa? On ehkä vähän kauheeta miettiä mitä on olla nainen nykyään, tulis voida jo ajatella että mitä on olla ihmisyksilö mutta niinpä vain se naiseus meitä naisia yhä määrittelee hyvinkin voimakkaasti. 

Onkohan yhtään samanlaista tapausta tapahtunut toisinpäin? Uskaltaisin väittää että harvoin komeita miehiä on erotettu heidän ulkonäkönsä takia. 

Jemina
No Sex and the City

On tämä joo välillä niin catch-22. Laittautua pitää, mutta ei liikaa. Seksikäs pitää olla, mutta ei liikaa. Mutta kuka ne rajat määrittelee? Ja miksi perkeleessä ne ovat aina naiset, jotka joutuvat näiden rajojen välillä taiteilemaan ja tasapainottelemaan?

Ja jotenkin en tosiaan usko, että yhtäkään miestä on tämän ylimaallisen seksikkyyden vuoksi työstään erotettu. Mutta jos olen väärässä, niin korjatkaan ihmeessä! Olisihan se kiinnostavaa kuulla moisesta tapauksesta.

Siry (Ei varmistettu)

Joo, toi on kyl mielenkiintoinen kysymys et mitä olla nainen nykymaailmassa? Periaatteessahan ja käytännössäkin tasa-arvoa on saavutettu huisisti, mut jotenkin tuntuu et biologia kyllä edelleen vahvasti ohjaa ihmisiä, niin miehiä kuin naisia, eihän sitä, biologiaa voi kuitenkaan täysin kieltää...

Jemina
No Sex and the City

Niin, kysymys on ehdottomasti mielenkiintoinen. Etenkin kun tasa-arvoa tosiaan on enemmän kuin joskus aiemmin... Mutta kuitenkin ollaan vielä kauhean pitkällä minkäänlaisesta todella tasa-arvoisesta tilanteesta.

MariannesDream (Ei varmistettu) http://mariannesdream.blogspot.fi/

Ongelmahan on miehillä, jotka eivät pysty keskittymään töihinsä, jos hyvännäköinen nainen on paikalla. Surkuhupaisaa. Miehethän ovat kuin kiimaisia koiria, jos menevät sekaisin visuaalisesta ärsykkeestä. Eikö tällaiset tyypit pitäisi poistaa työpaikoilta?? Ja kuitenkin naisilta odotetaan tyylikästä, naisellista ulkonäköä. Muistan entisestä työpaikastani esimerkin, jossa nuori mies sai pukeutua lyhyisiin urheilusortseihin, jotka paljastivat kaikki kohoumat, mutta nuorta naista arvosteltiin, kun hän pukeutui lyhyeen hameeseen ja avokaulaiseen paitaan. Tuomitsijoina olivat vanhemmat naiset, eivät miehet.

Jemina
No Sex and the City

Minä en itse asiassa usko tuohon, että miehet eivät voi hallita itseään vaan menevät sekaisin kun nainen vähän nilkkaa näyttää. Juuri tällä logiikallahan monessa maassa hunnutetaan naiset pois silmistä. Mielestäni siinä kuitenkin aliarvioidaan miessukupuolen edustajia ja pahasti. Mutta kuten sanoit, on se ehdottoman epäreilua, että esimerkiksi miesten pukukoodi on niin paljon vapaampi kuin naisten. Eikä pidä unohtaa sitäkään, että miehet voivat kuljeskella vapaasti paidatta, mutta jos nainen yrittää moista niin siitä tulee sakkoja ja sapiskaa.

Julius (Ei varmistettu) http://julius.fi/

Miehet tuskin saa potkuja seksikkyydestä, mutta
Mies ei saisi olla epäseksikäs, mutta ei toisaalta liian seksikäs ettei ole pinnallinen, tyrkky, epätoivoinen.
Mies ei saa olla tylsä ujo nyhverö, muttei toisaalta avoimesti naistenmieskään koska sellaisia miehiä pidetään epätoivoisina, outoina, pervoina tai huonoina miehinä.

Opetushan on että kaikkia ei voi miellyttää ei jos nainen tai mies, voi vaan olla sellainen kuin itse haluaa ja antaa muiden olla sitä mieltä itsestä kuin haluaa ja ottaa ne vastaan johon oma olemus iskee.

Jemina
No Sex and the City

Saattaahan se näinkin olla... Joskin on sanottava, etten ole koskaan kuullut ketään pidettävän "huonona miehenä" naistenmiesten maineen vuoksi. Kuten jossakin aiemmassa kommenttiketjussa tuli todettua, naisiin menevälle miehelle ei oikein ole edes negatiivista sanaa. Sekä esimerkiksi "naistenmies", "casanova" että "pukki" sisältävät vähän sellaisen ajatuksen, että siinä on jotain siistiä ja tavoiteltavaa.

Mutta siinä olen kyllä samaa mieltä, että kaikkia ei voi miellyttää kuitenkaan, ja juuri siksi pitäisi olla piittaamatta tuollaisista "naisen-pitää-olla-sitä-ja-tätä" ja "miehen-pitää-olla-sitä-ja-tätä"-tyyppisestä läpästä. Sillä eihän meidän pidä olla muuta kuin ihan omia itsejämme kaikkien.

Julius (Ei varmistettu) http://julius.fi/

Tarkennetaan että melkein kaikki miehet suoraan tai kateuden kautta ihailee miehiä jotka osaa olla naisten kanssa, naiset saattaa pitää tälläisiä miehiä mieshuorina (mutta nämä naiset on niitä jotka ei muutenkaan seksistä seksinvuoksi nauti tai sitten esittää järkyttynyttä vain sosiaalisenfasadinmuodonvuoksi ja vanhat naiset kauhistelee tai enemmänkin ihmettelee kaikkea vaan omaa tylsyyttään.)

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.