Ensimmäinen

 

sallapoutiainen_1.jpg

 

Hei kaikki!

Tämä on blogimme, minun ja Sallan, ensimmäinen postaus. Idea tähän blogiin lähti vuoden 2016 joulukuussa, kun tapasimme Sallan kanssa Lahdessa kahvin merkeissä. Olin tavannut Sallan ensimmäisen kerran saman vuoden lokakuussa yhteisessä illanvietossa, josta jatkoimme yhteen kaupungin kuppiloista. Illan mittaan keskustelimme meille tärkeistä aiheista kuten kirjallisuudesta, taiteesta ja itseilmaisusta. Ilmeni, että meillä on yhteisiä lempikirjailijoita, ja molempia (sekä muutamaa muuta) kiinnostaisi kovasti lukupiirin perustaminen. Sanoista tekoihin. Pian ensimmäisen keskustelun jälkeen tapasimme uudelleen luonani ja ensimmäinen lukupiirin kokoontuminen (luimme Toni Morrisonin uusimman teoksen Luoja lasta auttakoon) järjestettiin eräänä marraskuisena viikonloppuiltana. 

Joulukuussa kerroin Sallalle lattekupin ylitse, että suunnittelen omien tekstien julkaisemista netissä (blogissa). Keskustelimme enemmänkin omista taiteellisista projekteistamme, ja siitä kuinka itsekriittisyys ja täydellisyydentavoittelu on usein esteenä sille, että omat hengen tuotokset näkevät päivänvalon. Tulimme yhdessä siihen lopputulokseen, että se on aivan typerää ja moisesta ajattelumallista on päästävä eroon hinnalla millä hyvänsä! Syntyi idea yhteisen projektin käynnistämisessä harrastusmielessä; minä kirjoittaisin meitä kiinnostavista aiheista ja Salla kuvittaisi tekstit. Innostuimme, ja aloin jo samana iltana pää sauhuten ideoita aiheita, joista kirjoittaa.

Kävi kuitenkin niin, että tässäkään projektissa, kuten elämässä yleensäkin, kaikki ei aina mene niin kuin suunnittelee.  Meillä molemmilla oli muita kiireitä, elämäntilanteet vaihtelivat ja pitkä ja pimeä talvi vaati veronsa jaksamisesta. Jossain välissä molemmilla mieli mateli maan tasossa, ja voimia ei tuntunut olevan mihinkään ylimääräiseen, ei edes kiinnostaviin projekteihin. Näin laitoimme blogi-idean hetkeksi jäähylle odottelemaan otollisempia aikoja. 

Opiskelin keväällä 2017 Taideyliopiston teatterikorkeakoulun avointa runokirjoittamisenkurssia, jossa yhdistettiin luovaa kirjoittamista ja liikeimprovisaatioharjoituksia. Tämän kurssin myötä tulin liittyneeksi Nuoren Voiman Liittoon, ja liiton kautta sain myös paikan Villa Sarkian kirjailijaresidenssistä kesäkuuksi. Residenssi sijaitsee Sysmän kunnassa, ja täällä kirjoitin tämän ihka ensimmäisen tekstin, oman huoneeni työpöydän äärellä.

Blogissa tulen kirjoittamaan, mistäpä muusta kuin kirjoittamisesta, itseilmaisusta, luovan prosessin henkisistä elementeistä, ylä- ja alamäistä sekä oikeastaan mistä tahansa muustakin mielenkiintoisesta. 

Tervetuloa mukaamme matkallemme!

Teksti: Saila Lyytinen

Kuvat: Salla Poutiainen

 

 

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *