Ainakin passi ja hammasharja

Olin jo viikon verran ajatellut, että pitääkin etsiä passi ajoissa valmiiksi, sillä en muuton jäljiltä ollut aivan varma, että mihin laatikkoon, rasiaan tai kaappiin olin sen sullonut. Kävi kuitenkin niin, että matkustusasiakirja löytyi juuri sieltä mistä pitikin. Kaikeksi onneksi katsoin ensimmäisenä sen ”tärkeiden asioiden laatikon”, jossa yleensä olen muun muassa passia säilyttänyt, niimpä vältyttiin suuremmalta draamalta tässä asiassa. Koko viikko on ollut yhtä haipakkaa, joten viimeiset matkavalmistelut pakkaamisineen jäivät viime tippaan.

 

Passi ja ihananvihree matkalaukku.

Perinteinen passi & boarding pass -kuva ei onnistunut, koska lippu on tabletilla sähköisenä. Oi nykyaika!

Vaatteiden ja kaiken muun tarpeellisen tilpehöörin sullominen matkalaukkuun tuntui jotenkin kovin vaikealta. En oikeastaan muista, että olisin lähtenyt näin myöhään syksyllä/talvella ulkomaille, jonne pitäisi pakata mukaan kilokaupalla lämpimiä vaatteita. Talviset reissut ovat suuntautuneet yleensä niin lämpöisiin paikkoihin, että kevyempi varustus on riittänyt. Nyt piti tosissaan miettiä, että voinko ottaa vain yhdet kengät ja yhden takin, jos Prahassa sataakin koko ajan ja on märkää. Päädyin siihen, että kyllä voin. Vaatekaappi kaipaa nimittäin kipeästi päivitystä, joten tilaa tuliaisille piti jättää. Katsotaan kiroanko läpimärkiä syysnilkkureitani jo ensimmäisen päivän jälkeen! 

Sääennusteet Keski-Eurooppaan ovat olleet hyvin vaihtelevia ja muuttuneet jatkuvasti viime päivinä. Voi olla, että koko reissun ajan saa kulkea sateenvarjo kourassa tai sitten voi olla, että kaiken harmauden keskellä pilkottaa aurinko, mutta vettä ei tule lainkaan. Jokainen sääpalvelu on nimittäin luvannut erilaista säätä. Olen kuitenkin varautunut pahimpaan eli jos jonakin päivänä ei sada, yllätyn positiivisesti! Ohjelmaamme kuuluu melkoisesti ulkoaktiveetteja, joten siinä mielessä poutainen keli ja +5 astetta olisi oikein passeli lomasää. Pipot, tumput, sateenvarjo, kymmenen paria sukkia ja villahuivit on pakattu matkalaukkuun, jotta usean tunnin mittainen eläintarhakierroskin sujuisi lämpimissä merkeissä.

Ulkoilun vastapainoksi olen varannut etukäteen kaksi sisätiloissa tapahtuvaa kokemusta: kaljakylvyn ja pakopelin. Päätimme, että kerrankos sitä ja varasimme torstai-illalle (siis huomiselle!) kylvyn Beer Spa Bernardiin. Märäksihän sielläkin tulee, mutta uskon kuitenkin, että lämmin kalja rentouttaa sekä ulkoisesti että sisäisesti. Kylvyt olivat todella varattuja tälle viikolle, joten päätimme valita kohteeksi ketjun ”ei-niin-keskustassa” sijaitsevan toimipisteen, jonne kuitenkin pääsee ratikalla ihan muutamasta minuutissa.

Toinen sisäaktiveetti on sunnuntaiksi varattu Mindmaze-pakopeli. Prahassa oli vaihtoehtona noin 15 eri pakopelien järjestäjää, mutta valitsen Mindmazen Chamber-huoneen, koska se oli saanut Tripadvisorissa parhaat arvioinnit. Olen Suomessa yhden kerran osallistunut vastaavanlaiseen aktiviteettiin työporukan kanssa ja se oli huisin hauskaa! Tsekin edullisen hintatason vuoksi pakopelin kokeileminen ulkomailla tuntui hyvältä idealta myös matkatoverini mielestä, vaikka hän ei olekaan arvoituksia aiemmin ratkonut. Suomessa tunnin pelin hinta pyörii lähempänä sataa euroa, mutta Prahassa varaamani peli kustansi ainoastaan 40 euroa. Niille tiedoksi, joille pakopeli käsitteenä on outo: kyseessä on melko trendikäs eräänlainen pulmapeli, jossa tunnin aikana yritetään ryhmätyön avulla päästä pois suljetusta huoneesta. Ovi avautuu ongelmia ja arvoituksia järjestelmällisesti ratkomalla. Suosittelen lämpimästi! Helsingissä kokemuksia minulla on Amazedin Room Escapesta, jossa toinen ryhmä suoritti 60-luku teemaisen bioase -huoneen ja toinen 30-luvun Neuvostoliittoon sijottuvan huoneen. Molemmat huoneet olivat haastavia, mutta kumpikin ryhmä selvisi ulos huoneestaan.

Nyt on kuitenkin aika suunnata katse illalla lähtevää lentoa (täysi työpäivä vielä sitä ennen tehtävänä) ja Prahan mutkittelevia katuja! Odotan toiminnantäyteistä lomaa, joka todella tulee tarpeeseen.

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *