Halpaa ja erinomaista ruokaa

Praha on täynnä toinen toistaan herkullisempia ruokapaikkoja ja suomalaisen näkävinkkelistä katsottuna ne ovat vieläpä kovin edullisia. Sivukaduilla kulkiessa tulee jatkuvasti vastaan vielä edellistäkin ihanampi, tunnelmallisempi ja upeampi ravintola, bistro, kahvila, deli tai baari.

Omalla Prahan retkellämme söimme erinomaisia aterioita höystettynä hitusella tuuria, sillä emme olleet tehneet lainkaan pöytävarauksia, vaikka useassa paikassa se olisikin suositeltavaa, sillä päivällisaikaan illalla ravintolat ovat tupatentäynnä. Olimme kuitenkin ajatelleet, että valitsemme sitten sen seuraavan herkullisen näköisen ruokamestan, jos jossakin ei tärppää.

Perjantai-illan vietimme Prahan suurimman englantilaisten kirjojen valikoiman omaavassa kirjakahvila Globessa. Lähellä keskustaa sijaitsevan kahvilabaarin eteinen on käytännössä kirjakauppa, joka on auki iltamyöhään. Valikoima oli tosiaankin erinomainen ja matkaan tarttuikin Katukatti Bob -kirjan jatko-osa sekä yksi tuliaiskirja. Kirjakaupan takaa löytyi puolestaan tunnelmallinen ja viihtyisä matkailijoiden, opiskelijoiden ja taitelijoiden täyttämä oleskelubaari.

Globe-kirjakahvilan valikoimaa.

Valitsimme perjantain Globeen tutustumispäiväksi, koska emme halunneet saapua paikalle karaokeaikaan (taisi olla lauantai) ja perjantai-iltana coktailit olivat 2-in-1-tarjouksessa. Coktaillista olikin pitkä ja vaikuttava, joten tilasimme sekä herkullisen limedaiquirin ja vadelmamargaritan. Kävi kuitenkin niin, että tarjous oli nimensä mukaisesti kaksi yhden hinnalla eli saimme yhteensä neljä coktailia! Siinä olikin sitten ryystämistä… Jos emme olisi syöneet hetkeä aiemmin, olisimme varmasti tilanneet jotakin Globen herkullisennäköisista ruuista, mutta emme olleet aivan varautuneet paikan monipuolisuuteen. Palvelu oli erinomaista ja kuulimme jälkikäteen, että yksi baarimikoista on kotoisin Suomesta. Suosittelen paikkaa lämpimästi kaikille Prahaan matkaaville!

Toinen elämyksellinen ruokailu Prahassa tapahtui Maitrea-nimisessä ravintolassa aivan Prahan Vanhankaupungin aukion vieressä sijaitsevalla sivukujalla. Olimme edellisenä päivänä kulkeneet mukavannäköisen paikan ohi ja päätimme kysyä, mahtuisimmeko syömään. Maitrean ikkunaa koristi lisäksi TripAdvisorin voittaja-tarra, joka entisestään kohotti toiveita päästä kyseiseen paikkaan ruokailemaan. Alakerrassa aukeni kerrassaan komea ravintolasali ja tarjoilija lupasi, että jos meille riittää tunti ruokailuun, voimme jäädä syömään. Päätimme jäädä ja saimmekin paikan ääriään myöden täynnä olevan ravintolan keskivaiheilta kolmihenkisen perheen kanssa samasta pöydästä.

Vasta saatuamme ruokalistat eteemme, tajusimme olevamme kasvisravintolassa; ruokalistalla kun luki muun muassa ”chicken” ja ”meat”! Kertahan se on ensimmäinenkin, tuumasi kanssamatkaajani ja valitsimme parhaimmalta kuulostavat annokset. Ruoka olikin todella herkullista, söin eräänlaisen tortillan ja seuralaiseni hampurilaisen hamppuoluen kera.

Prahan parasta kasvisruokaa.

Maitrean herkulliset kasvisannokset.

Mainion illallisen jälkeen luimme Maitrean perustamiseen liittyvän kiinnostavan tarinan, johon liittyy sen sisarravintola sekä salaperäinen aasialainen miljonääri. Taskukokoinen matkaoppaamme tiesi myös kertoa, että Maitreaan on täysin turha yrittää mennä ilman pöytävarausta: meillä oli siis käynyt erinomaisen hyvä tuuri, kun pääsimme syömään viikonloppuiltana ilman varausta.

Kävimme tutustumassa myös paikalliseen kuuluisuuteen eli niin sanottuun junabaariin sunnuntaina lounasaikaan. Uudenkaupungin aukion laidalla sijaitseva Vytopna-ravintola oli hauska, hieman meluisa, mutta kuitenkin ihan miellyttävä kokemus. Ravintolassa kulkee 400 metriä pienoisrautatietä, jota pitkin porskuttavat junat tuovat asiakkaille juomia. Paikka oli ehdottomasti kokemisen arvoinen, mutta suurta makunautintoa kevytlounasateria ei tarjonnut. Junat täytyy kuitenkin nähdä livenä, joten juomiseen ja pieneen naposteluun paikka on ainutlaatuinen (tosin Prahassakin taitaa olla ainakin kaksi saman konseptin uudempaa ravintolaa).

Junabaarissa

Vytopna-junabaarin rautateillä kulkee juomalaseilla lastattuja junia.

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *