Bataattia, porkkanaa ja tomaattia

Vihdoin ja viimein saan blogiini ensimmäisen ruokavalioni mukaisen ruokaohjeen!
Ruokaohje on gluteeniton, maidoton ja soijaton (ja niin edelleen).

Bataattisosetta, porkkanapihvejä, tomaattikastiketta
(itsellä oli kaverina raejuustoa -> maidottomaksi haluavat jättäkööt tämän vain pois).

 

Porkkanapihvit:

  • Laita uuni 175 asteeseen
  • 500g porkkanoita -> kuori ja pilko pieneksi, keitä pehmeäksi, muusaa ja anna hetki jäähtyä
  • 1 kananmuna, 5rkl jauhoja (itse käytin 4rkl kaurajauhoja ja 1rkl maissijauhoja) ja mausteita (itse käytin suolaa, paprikajauhetta, yrttejä) -> sekoita tasaiseksi massaksi
  • Ota ruokalusikalla massaa uunipellille, painele tasaiseksi (tee näitä niin monta kuin riittää, itselläni tuli tällä ohjeella noin 10kpl).
  • Paista noin 15minuuttia keskitasolla.
    Voi paistaa myös pannulla, voi tulla niin jopa parempia?

Bataattisose:

  • Yksi bataatti (keskikokoinen?) -> kuori ja pilko pieneksi, keitä pehmeäksi ja muusaa
  • Mantelimaitoa loraus, vähän suolaa (ja paprikajauhetta).
  • Sekoita tasaiseksi.

Tomaattikastike:

  • Tomaattipyrettä 500g purkki -> kaada kattilaan, laita loraus vettä sekaan.
  • Mausteeksi laitoin Reformin yrtti-kasvisliemikuutiota.
  • Anna kiehua jonkin aikaa.
     

 

Lopputulos:

IMG_0004_2.jpg

Tadaa!

 

 

******

Päivän positiivisuuspilkku:
Huomasin tänään, että neuroottisuuteni on joskus jopa hallittavissa! Juhuu!
Nimittäin, aiemmin hehkuttamassani pöllökännykänsuojassa oli etuosan
kaiutinreikä tehty väärään kohtaan, mutta: pystyin SILTÄ ISTUMALTA
elämään asian kanssa!

 

suhteet oma-elama terveys ruoka-ja-juoma