Onko pakko?

Tänään kiinnitin normaalia enemmän huomiota yleiseen (ainakin omassa ympäristössäni) ”ilmiöön”, joka tietyllä tavalla inhottaa/ällöttää/ärsyttää mua itteäni. Kutsun tätä ilmiötä nimellä ”PDA”, joka johtaa englannin kielen sanoista Pupblic Displays of Affection – Julkista hellyyden osoitusta. Kyllä, se ärsyttää ja ällöttää mua. Tietysti tälläkin ilmiöllä (niin kuin kaikella) on useita eri ilmenemis muotoja ja ns. ”tasoja” – nyt puhun sellaisesta liiallisesta julkisesta hellyyden osoituksesta, joka mielestäni kuuluu koteihin – ei esimerkiksi kouluihin.

Heippa-suukot ja Moikka-halit on mun mielestä okei juttu, itse asiassa kiva juttu. Itse tykkään tavatessa halata – näin tulee fiilis ikään kuin kaipuusta ja siitä ilosta minkä ” jälleennäkeminen” tuo mukanaan. Myös teiden erkautuessa (kuulostaapa dramaattiselta) suukko ikään kuin sinetöi tapaamisen ja jättää hyvän fiiliksen siitä, että suhde ihmisten välillä on mallillaan ja toisen tulee ikävä. Nämä muodot julkisesta hellyyden osoituksista on herttaisia. Jään aina katsomaan näitä hieman kadehtivasti bussiasemilla, kun ihmiset erkanevat toisistaan ja näiden pienien eleiden kautta ilmaisevat tulevan ikävänsä. Mäkin haluan noita.

Pointtina kuitenkin ajatuksessani on PDA:n muoto, joka mielestäni on turhaa ja liiallisen ”intiimiä” ja imelää julkiselle paikalle. Törmään jatkuvasti koulussani ”ällö-söpö”-pareihin, jotka nuoleskelevat ja syövät toistensa naamoja kuola valuen keskellä käytävää kymmenten ihmisten silmien alla. Yäk. Kuola valuen, käsi perseellä ja erektio valmiudessa tyttö-/poikaystävän kanssa imuttelu, kuuluu ehdottomasti koteihin. Ja siis toivon, että kaikki nyt ymmärrätte millaista ilmiötä tarkoitan – se todellakin on ällöttävää julkisella paikalla. En itse pystyisi tuohon. Onko näillä pariskunnilla jonkin sortin tarve todistella itseään, esimerkiksi siitä, että heillä on kuin onkin oikeastikkin parisuhde ja kaikkien täytyy nähdä se? Eivätkö he pysty näkemään toisiaan missään muualla niin, että heidän täytyy hoitaa lääppiminen ja nuoleskelu julkisesti? Onko heillä reippaasti normaalia korkeampi seksuaalivietti? Kertokaa, koska mä en vaan ymmärrä. Kuulostan radikaalilta, mutta mua suoraan sanottuna oksettaa välillä nämä nimenomaiset ”ällö-söpö”-parit. 

Koen, että itsestäni ei ikinä olisi moiseen kiimaiseen julkiseen hellyyden osoitukseen. Kokisin sen erittäin ahdistavaksi jakaa jotain minulle suhteellisen intiimiä koko muun maailman kanssa. En todellakaan tarkoita, että toisen kosketus tai pussailu olisi yleisesti epämiellyttävää tai ahdistavaa, ei todellakaan – koen sen vain sen verran ns. henkilökohtaiseksi asiaksi, etten sitä pystyisi ainakaan tolla levelillä julkisesti harrastamaan. 

Joten nyt te kaikki PDA:n maailman mestarit, jotka naamat limaisena osoitatte hellyyttä kumpanillenne – teillä kaikilla on kodit (uskallan väittää näin), menkää koteihinne ja nuolkaa ja syökää ja pankaa toisianne koko sydämienne kyllyydestä. Antakaa palaa kodeissanne, osoittakkaa rakkauttanne ja intohimoanne ja haluanne – se on ihanaa! MUTTA KODEISSANNE! Sillä vaikka teistä se olisi antoisampaa ja romanttisempaa julkisilla alueilla muiden nähtävissä – muut eivät välttämättä koe sitä yhtä miellyttäväksi katsoa muiden ihmisten esileikkejä. Älkää olko niin itsekkäitä ja säästäkää muut tältä ahdistukselta ja päänvaivalta, jota ainakin minä henkilökohtaisesti saan. Ja olette varmasti ihania ihmisiä ja onnellisia toistenne kanssa – se on hyvä! Mutta oikeesti…

Ehkä olen vain tiedostomattomasti kateellinen muiden kauniina kukoistavasta rakkauselämästä? Tai sitten se on vaan oikeasti erittäin kiusallista.

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *