Betaine HCl

Päätin kokeilla otsikon mukaista ravintolisää, ja aloitin kokeilun Kaisa Jaakkolan Hormonidieetti-kirjan ohjein suolahappotestillä. Testissä eläinproteiinipitoisen ruoan puolivälissä otetaan suolahappotabletti, jonka jälkeen syödään ruoka loppuun. Tämän jälkeen odotellaan reipas vartti tuntemuksia, joiden pitäisi kertoa vatsahappojen toimivuudesta. Mikäli tuntemuksia ei tule, testiä jatketaan ottamalla seuraavalla aterialla kaksi tablettia, jatkamalla maksimissaan 1200mg asti.

Itse käytin luontaistuotekaupasta löytyvää Solgarin suolahappolisää. Tabletit sisältävät määrällisesti niin paljon suolahappoa, että niiden maksimi on 4 kappaletta. Aloittaessani kokeilun olin tuntevinani pieniä kuumotuksen tunteita vatsassani jo ensimmäisen tabletin kanssa. Uteliaisuus sai minut myöhemmin kuitenkin testaamaan vielä kahdella (ihan vaan varmuuden varalta), ja se kannatti: lopulta huomasin ottaneeni viisi (5) tablettia ilman mitään tuntemuksia!

Viisi tablettia on tosiaan liikaa, mutta havahduin tähän yliannostukseen jo tabletit nieltyäni. Toiste en virhettä tee, joten olkaahan tarkkoina ja lukekaa purkin kyljestä grammamäärät per tabletti ENNEN niiden nauttimista… En usko, että kertaluonteinen yliannostus kuitenkaan vatsaani sai vielä vioittumaan, mutta vettä täytynee juoda saadakseni hapot laimentumaan.

Testin tulos toisaalta harmittaa ja toisaalta ei. Punaista lihaa ja kanaa karttelevana olen kuvitellut syöväni aina helposti sulavaa proteiinia, mutta näköjään toisin on. Jatkossa pyrin syömään kala-aterioilla suolahappolisän, eli noin kerran päivässä. Päätin aloittaa parilla Solgarin tabletilla per ateria. Epäselväksi jäi, lasketaanko ’proteiinipitoiseksi ateriaksi’ myös esim. maitorahka, mutta ainakin Jaakkola avasi ’eläinproteiiniksi’ sulkeissa vain kanan, pun.lihan ja kalan, joten tuskin suolahappoja tarvitsee rahka- ja raejuustoannoksien äärellä.

Nyt vain kokeilemaan, koska vatsani oma suolahappotoiminta aktivoituu, ja toivottavasti ruoasta nauttimani ravintoaineet alkavat imeytyä paremmin ja esim. kynteni juovat häviävät. Varsinaisia turvotusongelmia minulla ei ole ollut, joten mielenkiinnolla seuraan tätä projektiani. Samanaikaisesti ajattelin kokeilla ilta- ja aamupalan keikauttamista päinvastaisiksi – illalla puurot raejuuston kanssa ja aamuisin rahkat. Saas nähdä, onko mitään vaikutusta! Tähän kannustusta sain Oikotie Optimaalin ilmaisen parin viikon ”sähköpostivalmennuksen” kautta. Minulla uusien juttujen sulattelu kestää aina tovin, enkä suinpäin ryntää villityksiin. Tai no, innostunhan minä helpolla, mutta toteuttaminen vaatii aina pienen sisäänajovaiheensa.

Olisi mukava kuulla kokemuksia, jos jollakulla niitä suolahappolisästä tai proteiinipitoisemman aamupalan vaikutuksista on.

P.S. Sadan tavaran haasteessa en tainnut ihan sataan tavaraan päästä, ainakaan kierrättämisen osalta. Tavaraa kuitenkin lensi roskiin ja osa sai uutta elämää myös työpaikalla. Laskeminen vaan jäi, kun muuton loppurysäys tapahtuikin vauhdilla kuukauden etukäteisvalmistelusta huolimatta.

Hyvinvointi Hyvä olo Liikunta Terveys