Sadan tavaran haaste

Olen muuttamassa, ja tavaramäärä ahdistaa. Olen hiljalleen saanut hilattua tärkeimmät tavarani uuteen asuntoon, mutta edelleen vanha asunto tuntuu pursuilevan kaikenmoista krääsää.

Alkuun  saan otettua itseäni niskasta kiinni, ja päätän, että nyt nämä lähtee (tätäkään en ole tarvinnut vuoteen, roskiin !). Sitten vastaan tulee pikkuveljeni kuusivuotiaana askartelema kortti tai kasa irtileikkattuja festarirannekkeita, ja olen taas oma hamsterinen itseni. Armas äitini vinkkasi, että voisin säästää muutaman parhaan muiston. Hei, raakaa moinen! Miten muistoja voi arvottaa…

Sadan tavaran haaste on alunperin Dave Brunon kehittelemä idea, jossa yksilöt haastetaan kyseenalaistamaan kulutusyhteiskunnan materiaaliset arvot pyrkimällä omistamaan vain sata tavaraa.

Kyllä. Sata tavaraa on TODELLA vähän ihmiselle, joka mm. tekee töitä lasten kanssa (mitä kaikkea tarvitsenkaan virittääkseni heidän mielikuvitusta!), askartelee mielellään, urheilee välineurheilulajia ja viettää viikonloppujaan vaellellen pöpelikössä. Yksin urheilutavaroideni määrä olisi varmaan lähellä sataa.

Sadan tavaran haasteen voi kuitenkin suorittaa myös toisin: heittämällä pois sen sata tavaraa! Katsotaan, mitä saan aikaiseksi. Olen hieman päässyt jo alkuun, ja tästä se lähtee.

1. Kolme paria kenkiä (keltaiseen laatikkoon).
2. Muovikassillinen vaatteita. Ainakin. Tulee ehkä toinenkin. (myös keltaiseen laatikkoon.
3. Kirjoja, 3 kappaletta. Dyykatty äidin vintiltä ja yksi saatu yo-lahjana. (Vihaan Nalle Puhia! En tarvitse sen koottuja ajatuksia onnellisuudesta ja elämästä, olisinpa tajunnut tämän jo n. 7 vuotta sitten)
4. Petivaatteita: peitto ja muutama tyyny. (En tiedä minne nämä voisi kierrätettäväksi viedä! Vinkkejä?)
5. Lakanoita. Ne, jotka eivät kelpaa siskoilleni ja jotka eivät talouteen enää sovi, nyt kun sänky on venynyt leveyttä kahden maattavaksi. (Kierrätykseen, mutta minne?)
6. Sekalainen kokoelma juomalaseja ja mukeja. (Kierrätän.)
7. Kaksi koristeellista säilytyslaatikkoa. (Kierrätän.)
8. Puinen teelaatikko. En tiedä mitä tällä teen.
9. Vedenkeitin. (Kierrätykseen).
10. Oranssi muovikori.
11. Mattopiiska. Liian pieni.

Tehdään tästä jatkotarina, eli palaan asiaan myöhemmin.

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *