Dopplerkokeilu vol. 6 vai 7?

Eilen lähes masennuin, en kuullut mitään, kaikki äänet kuulostivat samoilta enkä saanut selvää äänistä edes dopplerin sivuilla. Siellä kun on sellainen äänipankki missä voi kuunnella miltä mikäkin kuulostaa, istukan veren virtaus, äidin pulssi, sikiön liikkeet jne. 

Tänään kuulin, jälleen itseäni, vai olisiko se sittenkin ollut istukan verenvirtausta. Sellaista viuh-viuh ääntä, mikä myöskin voi tulla nivusten isoista verisuonista. Kuka keski kotidopplerin? 

Jos olisin ollut viisas olisin tilannut sellaisen missä näkee lukuina sykkeen. Silloin voisin varmuudella sanoa kuuntelenko minua itseäni vai mitä. Mutta pihistelin ja maksoin doppleristani vaivaiset 25 euroa. Kalliimmat menivät tuonne 100 tai peräti yli 170 euroon! 

 Tätäkin kirjoittaessani oli pakko käydä kokeilemassa, jospa sittenkin. Ei, uskoin jo kuulleeni jotakin koputusta mutten halua riemastua. Jos olen ymmärtänyt oikein on istukan veren-virtaus sama kun äidin, eli tämä niin kutsuttu viuh-viuh ääni on sekin jo hyvä saavutus. 

Joskus mietin onko vika minun korvieni välistä, entä jos en jaksa etsiä tarpeeksi. Kauanko tuollaisella vehjeellä saa leikkiä? Erään foorumin kätilön mukaan kotidopplerit ovat turvallisia, eivätkä haittaa sikiötä. Ainut asia mitä dopplerit saattavat saada aikaiseksi on hysteerinen odottaja.

Ja kyllä, dopplerikokeilun piti olla rentouttava ja antaa varmuutta siitä että kaikki sujuu hyvin, sen sijaan panikoin ja dopplaan alavatsaani 10 min välein, samalla kun tulen hetkeksi kirjoittelemaan blogikirjotustani. Ravasin taas ja kuuntelin. Hitto vie kun en jaksa kuunnella ja tutkia rauhassa.

Viuh-viuh-viuh ääni kuuluu ja sellaista kauhuyön tuulenmuminaa. Jes, kai se on uskottava ettei näillä viikoilla hevoslaukkaa kuule. Vaan ainoastaan istukan toiminnasta tulevaa ääntä. Odottavan aika on pitkä. 

Selailen youtubessa ultrakuvia, viikot vastaavat omiani ja itken lähes hysteerisesti. En olisi koskaan uskonut itkeväni vieraan lapsen näkemistä. Päivät tuntuvat viikoilta ja viikot kuukausilta. Jospa jaksaisi 11 päivää odottaa sinne rakenneultraan. 

Dopplerkokeiluni jää tältä kertaa tähän, ja piilotan sen pitkälle ja sydään kaappiin. Otan esiin viikonloppuna ja kokeilen sitten. Eihän kotidopplereitten kuuluisi toimia vielä ennen viikkoa 12. Ainakin jos ohjeita uskoo.

10+2, eteenpäin sano mummo lumessa!

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *