Kiitos työnantaja, mokasit jälleen.

Olin suunnitellut ostavani kantokassin ja lastenvaunut tässä kuussa. Tässä kuussa kun lastentarvike myymälöissä on syysalet, tässä kuussa kun vanhoista malleista luovutaan jotta loppuvuodeksi saadaan myymälät täyteen uusinta muotia, uusimpia malleja ja uusimpia merkkivoittajia.

Turhaan, haaveilu jäi sikseen kun huomasin palkan olevan alle parisataa, nekin lisiä jotka olen tienannut ajat sitten, eivätkä ole päätyneet maksuun kun vasta nyt tässä kuussa.

Sydän hakkaa täysillä ja tunnen kurkussani ison palan, sellainen pala jota ei saa nielemälläkään alas.
Olen ollut sairaslomalla jo niin kauan etten saa työantajaltani tukea, tuen ja elantoni maksaa nyt kansaneläkelaitos. Häpeäisin todella, ellen tietäisi etten kykene töihin. Jos en aina aamuisin pääse omin voimin sängystä ylös, niin kuinka voisin olla työelämässä? 

Olin saada itku-potku-raivarit kahden esimieheni edessä kun sain palkanlaskijalta tiedon että s-todistukseni on vasta eilen saapunut heille. Palkanlaskija moitti minua omasta hölmöydestäni sillä todistus olisi pitänyt toimittaa jo aikaisemmin heille, jotta kela ehtisi käsitellä papereitani ja maksaa palkkani kuun lopussa. 
Olin tuonut samana päivänä todistuksen työpaikalleni kun sain sen kouraani lääkäriltä 10 päivää sitten. Kenen esimiehen työpöydällä tämäkin todistus on maannut sen aikaa?
Tänään 21 päivä kirjeeni ja todistukseni pitäisi saapua kelan toimistoon, maanantaina minun pitäisi omatoimisesti soittaa kelan toimistoon ja kysyä kuinka pitkät käsittelyajat heillä on. Jotta tietäisin onko edes pienikään mahdollisuus saada ”palkkani” tässä kuussa. Vai siirtyykö se maksu kuukaudella, kuten myös suunnitellut ostokset. 

Kotimatkalla kiitin itseäni siitä etten ollut ”vinguttanut” aikuisten visaa vaan käyttänyt lapsille -ja minulle sopivamman visa electronin. Luojan kiitos etten ole tehnyt suurempia hankintoja luotolla, tai olettanut saavani sen sairaspäivärahan suuruisen palkan ja antanut palaa.

Mietin edelleenkin, pitäisikö tässä kuussa elää kädestä-suuhun menetelmällä ja ostaa ne vaunut. Vai odottaa kiltisti kuukauden? Kerran vuodessa ne alet vain ovat, eikö?

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *