Lapsivakuutus, trendi vai oikeasti hyödyllinen?

Silmät pyörii päässä, aivot raksuttavat hitaasti. Vakuutusyhtiöiden paperit puhuvat kielellä jota tavallinen pulliainen ei ymmärrä, ellei todella sataprosenttisesti paneudu tekstiin. Korvataan vakavan synnynnäisen vamman varalta, lapsen sairaalahoidon ajalta, omavastuuaika xx päivää, tapaturma, pysyvät haitan tai vamman tapahtuessa korvattava xx xxx summa. 

Miljoonaan eri paperilappuseen on rapusteltu ehdot, hinta, hyvät ja huonot puolet. Näinä päivinä on ihmeteltävä onko terveyshuollon laatu laskenut vai onko lapsivakuutukset osa nykypäiväistä trendiä.

Vielä 80-luvulla harvalla lapsella oli lapsivakuutus, harva vanhempi edes tiesi että tällainen mahdollisuus on, hankkia syntymättömälle lapselle vakuutuksen. Lapsi vietiin kunnalliseen terveyshuoltoon, jos terveyskeskus oli ehtinyt jo sulkea ovensa odotettiin seuraavaan päivään ellei kyseessä jokin todella akuutti tapaus.
Lääkkeet maksettiin normaalisti, kela korvasi mitä kela korvasti. Ja jos tiukkaa teki niin kyllä kela pitäisi hoitokuluista selvää. Jokaisella on kela-kortti, hoitokatto xx määrä vuodessa. Kyllä sitä pärjätään ilmankin.

Niin monta kun on vakuutusyhtiöitä on myös mielipiteitä. Minun oli etenkin helpompi valita listoista ne ei-niin-hyvät vakuutusyhtiöt.  Uskon että olemme löytäneet sen oikean vakuutusyhtiön joka kattavasti kattaa meidän tarpeitamme. Tässä vaiheessa en niinkään tuijottaisin suoraan hintaa, hinta laskee ja toivottavaa toki olisi että lapsi olisi terve. 
Niin terve ettei näitä lääkärikäyntejä ja lääkekuureja tarvitsisi jatkuvasti kokea. 

Miinus ehkä siitä ettei lapsivakuutusta saa kovinkaan monesta vakuutusyhtiöstä ilman siellä olevaa kotivakuutusta.

Itse ajon vakuuttaa oman tulevan lapsen, sillä vakuutuksen avulla lääkäriin pääsee suoraan ja helposti.
Terveyskeskuksen yleislääkärin sijaan voit varata ajan suoraan yksityiselle lääkärille, spesialistille joka tietää kokemuksesta ja tiedosta mitä lapsi tarvitsee missäkin tilanteessa. 

Koskaan ei voi tietää mitä tuleva tuo, toivottavasti superterveen lapsen ja sitäkin ”turhempia” vakuutusmaksuja.

 

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *