Potkuja

Raskaana olevalle naiselle ei mikään tunnu kelpaavan. Jos potkuja ei tunne päivän aikana kun muutama, juostaankin illalla jo liukuvoiteella voidellulla dopplerilla ympäri asuntoa. Jos potkuja tuntee useita, lyhyen ajan sisällä sekään ei kelpaa. Onko kyseessä potku vai oikeasti jotakin muuta? Supistus, onko se nyt sellainen supistus joka ennakoi synnytystä? Se tuntuukin keskellä vatsaa. Onko se nyt kumpi?

Hysteerinen ensiodottaja etsii hakukoneella seuraavat, kuinka tunnistaa lapsivesi? ( kostea olo), kuinka tunnistaa synnytystä ennakoiva supistus? ( ihan vaan tarkistuksen vuoksi ), RV 21+6 keskonen ( tämä jo oikeasti pelottaa).

Samalla kun luen googlen hakukoneen tuloksia mietin kuinka lapsellisen hysteerinen olen, mietin niitä keittämiäni kahvikuppisia mitä olen hakutuloksillani valmistanut. Lopulta luovutan, lasken kymmeneen ja kuulen ajatuksissani mieheni rauhallisen äänen ja rauhoittavat sanat. Älä nyt turhaan stressaa, kaikki on hyvin.

Tietysti on tavallista tuntea potkuja kun lapsi lähes 25cm pitkä ja painoakin kohta reilut 400g. Lapsi elää jo nyt omaa univaihettaan, ja liikkuu vatsassani kun sm-luokan painiaja sillä aikaa kun omat silmäni menevät ristiin.  Tähän pitäisi tottua, ja vaikka kuinka usein luen neuvolasta saatua vauvakirjaa raskausviikoista en sittenkään voi ja osaa ymmärtää tilannetta. Viikot vilisevät ohi hetkessä, vauva kasvaa ja kehittyy. Samanlaista nopeaa kehitystä ei omassa tulevassa äidissä ikävä kyllä näy.

Ehkä vielä joskus, osaan hellittää, unohtaa hysterian ja vain nauttia. Nauttia vaikka näistä potkuista jota saan.

 

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *