Ladataan...
Oh my Åbo!

Nyt se syksy sitten on saapunut Turkuun ja meidänkin perheessä on kaivettu syyshaalarit, pipot ja hanskat esiin. Lämpimässä säässä on se hyvä puoli, että taaperon pukeminen on hoidettu nopeasti, nyt sitten saa vetää useampaa vaatekertaa. Onneksi pukeutuminen sujuu vielä ainakin toistaiseksi yhteisymmärryksessä.

Muuten nautin kovasti alkavasta syksystä ja viilenevistä ilmoista. Tämä on ehdottomasti lempivuodenaikani.

Kävimme vielä kun oli vähän lämpimämpää, kävelyllä jokirannassa ja ihastelimme alkavan syksyn kauneutta.

Lehdet alkavat pikku hiljaa putoilla puista.

Yksi suosikkipaikkojani Turussa on vanha pääkirjasto ja sen ympäristö.

Terassikelit alkavat olla pikku hiljaa ohi tältä vuodelta.

Mukavaa keskiviikkoa,

Elina

Ladataan...
Oh my Åbo!

Kesä on nyt sitten vaihtunut syksyksi, vaikka tavanomaista lämpimämpää säätä vielä tuntuukin riittävän. Alkusyksy on ehkäpä lempivuodenaikani, erityisesti aurinkoiset ja jo viilenevät kirpsakat syysaamut. Toivotaan, että niitä riittäisi pitkälle syksyyn ja pimeys ja loska jäisi vähän vähemmälle. Vaikka tietysti pimeydessä on se hyvä puoli, että sen myötä on mukava polttaa taas kynttilöitä ja tunnelmoida. No, pimeämpäää tulee joka tapauksessa, joten olen jo varautunut tähän viime vuonna ostamallani kirkasvalolampulla. Tällöin sen käyttö jotenkin unohtui, mutta tänä vuonna aion toden teolla testata sen tehoa, koska päivät lyhenevät joka tapauksessa ja valoa on vähemmän. Ajatuskin pimeistä aamuista väsyttää, mutta toivottavasti valohoito auttaa.

 

 

Olen tehnyt yritykseni parissa töitä lähinnä kotona ja hoitanut samalla poikaamme viimeiset pari vuotta. Nyt aloitan jälleen opiskelut, ja odotan innolla, että saan päiviini erilaista ohjelmaa ja rytmiä, varsinkin kesän jäljiltä, jolloin muutenkin tulee otettua rennommin. Erityisesti tämä kesä oli niin kuumakin, että en saanut mielestäni oikein mitään aikaiseksi. Lapsen kanssa kotona olemisella on toki puolensa, mutta olen huomannut, että kaipaan kovasti vähän ryhtiä ja toisenlaista rutiinia päiviini. 

 

Yksi lupaukseni syksylle muuten on, että yritän taas päästä kirjojen lukemiseen paremmin kiinni. Kavereiden olemme puhuneet siitä, miten monesta meillä ihan tuo kirjojen lukeminen on jäänyt vähemmälle älypuhelimen myötä. Aivan liian usein tulee ennen nukahtamista selattua puhelinta ja tämähän ei ole hyvä juttu sitten yhtään. Tuntuu, että se todellakin vaikuttaa unen laatuun. Ylipäätään kännykän turhasta selailemisesta on tullut paha tapa, josta pitäisi päästä eroon. 

Tästä tuli mieleeni Hesarissa ollut juttu tylsyyden sietämisestä. Koskee niin lapsia kuin aikuisiakin. Muutenkin olisi joskus hyvä vain olla ajatustensa kanssa, tämähän lisää tutkitusti luovuuttakin.

Tämä olkoon haasteeni tälle syksylle. 

Aurinkoa syksyyn,

Elina

 

Ladataan...
Oh my Åbo!

Kaupungin halki virtaava Aurajoki on yksi Turun tunnusmerkeistä, joka on luonut ympärilleen elämää jo vuosisatojen ajan. Jokiranta on varsinkin kesäisin kukkeimmillaan ja suorastaan kuhisee elämää. Yksi perheemme lempiharrastuksista onkin kävellä jokirannan ympäristössä ja ihastella ohi lipuvia paatteja. Olemmekin miettineet useasti, millaista olisi ihastella kaupunkia joelta käsin. Olen kyllä opiskeluaikoina melonut muutaman kerran Halisista keskustaan asti kanootilla, mutta siitä on aikaa.

Isommalla porukalla ja nykyisessä elämäntilanteessa oli kuitenkin huomattavasti luopua suosiolla melontahaaveista ja kokeilla sähkövenettä. Vuokrattavat Låna-veneet ovat mainio tapa viettää kesäpäivää hyvässä seurassa. Suosittelen!


Mukavaa torstaita,

Elina

Pages