Juhannus Vepsän saaressa

Juhannuksesta on vierähtänyt jo pari viikkoa ja olemme siitä lähtien olleet enemmän tai vähemmän lomamoodissa. Heti juhannuksen jälkeen suuntasimme Keski-Suomeen maalle ja koska siellä ei nettiyhteys ole parhain mahdollinen, kaikenlainen ylimääräinen tietokoneella näprääminen jäi vähemmälle. Nyt olemme taas palanneet Turkuun!

Tänään silmiini osui artikkeli, jossa kerrottiin kotimaan matkailun olevan taas nousussa, mikä on tietysti aivan loistava uutinen. Aiheeseen liittyen halusinkin jakaa kanssanne matkavinkin Turun seudulle. Juhannuksen vietimme nimittäin ystäväperheen kanssa Vepsän saaressa, jossa en jostain syystä ollut koskaan käynyt. Sikäli outoa, vaikka Turussa olen asunut lähes koko ikäni. Sää oli tietysti mitä mainioin ja Vepsän saari on huikean kaunis paikka, saaristoa parhaimmillaan. Olin edellisenä päivänä tehnyt meille hieman eväitä mukaan ja nautiskelimme niitä paikan päällä sekä kiersimme kävellen saarta. Olen viettänyt suurimman osan juhannuksistani järvi-Suomessa mutta pikku hiljaa olen alkanut lämmetä myös saaristolle juhannuksenviettopaikkana ja muutenkin. Jonain kesänä kierrämme vielä saariston rengastien, se kun on ollut haaveissa jo pidemmän aikaa, mutta aina jostain syystä jäänyt toteuttamatta.

 

Voin lämpimästi suositella Vepsää päiväretkikohteeksi. Tokihan sinne on myös mahdollista jäädä yöksi vuokraamalla vaikka lomamökki. Saaresta löytyy ravintola, joten omia eväitäkään ei tarvitse ottaa mukaan, jos siltä tuntuu. Paikalle pääsee vesibussilla (M/S Lily) ja matka kestää noin tunnin suuntaansa. Helppo tapa aloittaa Turun saaristoon tutustuminen ja lapsille merimatka on varma elämys 🙂

Mukavaa alkanutta viikkoa,

Elina

Wir sind diesen Mittsommer mit dem Schiff M/S Lily nach Vepsä gefahren, eine Insel im finnischen Archipel, die zu Turku gehört. Das Schiff fährt vom Fluss Aurajoki ab und die Fahrt  dauert eine Stunde. Wir können Vepsä für einen Tagesausflug empfehlen, denn sie ist wirklich wunderschön.

hyvinvointi oma-elama matkat
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *