Resepti: raparperipiirakka
Kesä tuli ja raparperiaika on taas käsillä. Tykkään usein kokeilla uusia reseptejä, mutta tällä kertaa käytin saamani raparperit ihan perinteiseen piirakkaan. Tämä helppo ohje on äitini ja siihen voi raparperin sijaan laittaa vaikkapa mustikoita tai muita marjoja. Tästä tuli kyllä tosi hyvää !
Taikina:
125 g voita tai margariinia
1,5 dl sokeria
1 muna
3 dl vehnäjauhoja
vajaa tl leivinjauhetta
Täyte:
2-3 raparperin vartta pilkottuna
1 prk kermaviiliä
1 muna
1 dl sokeria
vaniljasokeria
kanelia
Lisäksi:
jäätelöä tai vaniljakastiketta
Tee näin:
Tee ensin taikina. Vatkaa kulhossa voi tai margariini, muna ja sokeri. Sekoita leivinjauhe vehnäjauhoihin ja lisää joukkoon. Painele valmis taikina kevyesti kostutetulla kädellä voidellun vuoan pohjalle. Lisää päälle raparperin palat ja ripottele pinnalle hieman kanelia.
Tee tämän jälkeen varsinainen täyte. Sekoita keskenään kermaviili, sokeri, muna ja ripaus vaniljasokeria. Levitä täyte piirakkapohjan päälle.
Paista 200-asteisessa uunissa keskitasolla puolisen tuntia kunnes reunat ovat paistuneet ja täyte hyytynyt. Nauti esimerkiksi vaniljajäätelön tai -kastikkeen kera.
Bon appetit :)
Elina