23. Luukku: Kuuma, kuumempi, Andrej Pejic

Oisko tulta?

Oli vuosi 2011, kun ensimmäisen kerran näin kuvasi. Istuin konttorilla ja klikkailin satunnaisia linkkejä. Kuvasi pärähti näytölleni, vedin syvään henkeä ja huokaisin: "I'm in love!". Siinä sinä olit, Andrej, sinulla oli suloiset, kasvot, tuima ilme ja paljas rinta. Melkein liikutuin kyyneliin kuvastasi, koska se kertoi minulle tuhat tarinaa tästä maailmasta ja loi toivoa siihen.

Sinä työskentelet kuin kuka tahansa huippumalli, mutta se, mitä kerrot olemalla sinä ammatissasi, on merkittävää koko maailmalle, tai ainakin minulle äärettömän tärkeää. Sinä venytät käsitystä sukupuolista oikein kunnolla. Ei olekaan niin yksinkertaista, kuka on hyvä naismalli. Olet todistanut, että biomies on upea naismalli. Meidän kielemme ja käsitteemme eivät tavoita sitä, mitä kaikkea sukupuoli tarkoittaa. Minä rakastan sitä, miten sinä olemassa olollasi pakotat kyseenalaistamaan termejä ja käsityksiä.

Sukupuoliroolien rikkomisen lisäksi sinä edistät myös trans-ihmisten asiaa. En minä sinun sukupuoli-identiteetistäsi tiedä, mutta moni trans-identifioitunut voi varmasti nähdä sinun julkisuudessasi jotain vapauttavaa; noin vain voi biosukupuolensa kanssa astua sinne, minne biosukupuolensa puitteissa ei näennäisesti kuulu. Se luo toivoa minulle.

Minulle tulee sellainen fiilis sinun urasi seuraamisesta, että tämä maailma muuttuu paremmaksi paikaksi, hitaasti mutta varmasti. Jonain päivänä pieni biopoika, joka itse kertoo olevansa tyttö, ei ole uhka vaan mahdollisuus siinä missä kaikki muutkin pienet lapset ovat mahdollisuuksia upeiden persoonien kasvuun ja onnellisiin elämiin.

Olet myös valtavan kaunis malli, Andrej. Sinussa ei ole naismalliksi mitään liikaa tai liian vähän, minusta sinä olet täydellinen naismalli tässä ajassa. Ihailen sinua.

Hemuli

Kommentit

Mandartania (Ei varmistettu) http://mandartania.tumblr.com/

Ha! Mun ajatukset meni samaa rataa 2011. Siitä päivästä alkoi päättymätön matka mun muusan kanssa. <3

Hemuli
Oisko tulta?

Kiva kuulla, meitä on varmaan monia. :)

Mandartania (Ei varmistettu)

Meitä on todella monta! Satun myös tietämään, että Andrej'n äiti Jadranka on jakanut blogimerkintäsi... :)

Hauskaa Joulua!

Hemuli
Oisko tulta?

Ooh! Suloista! Season's greetings to Andrej and the family if they reach this! :)

Mandartania (Ei varmistettu)

From Mama Jadranka on her fb page; "beatiful article, Maria was very kind to translate it to me! Thanks to Maria and to the author from Finland! Marry Christmas Finland!!!!"

Hemuli
Oisko tulta?

Oh dear, I feel unreal that our blog actually got that far! Thank you Mama Jadranka and Mandartania! And of course Andrej for being such a huge inspiration. :)

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.