”He olivat molemmat alasti eivätkä hävennet toisiaan”

Oisko tulta?Kristillisiä seksioletuksia riittää, mutta virallisesti kirkko sanoo aika vähän seksistä. Yksi mahdollisuuksista on rippikoulun asiaa käsittelevällä tunnilla, missä sisältö riippuu pitkälti opettajista.  Seuraavia paikkoja keskusteluun seksistä onkin vihkimisessä tai kasteella, mutta silloin (kai) oletetaan tämän puolen olevan kunnossa. 

Seksivalistuksen sijaan kirkollisen seksuaalisuuden sanoma on, että jokaisen pitäisi arvostaa, suojella ja kunnioittaa itseään ja toista . Ihan Raamatun ensi lehdillä kerrotaan pariskunnasta:  ”He olivat molemmat alasti eivätkä hävennet toisiaan” ja Laulujen laulussa intoudutaan paikoin rivoksi ja  runolliseksi vastakkaisen sukupuolen innoittamana. Näitä harvemmin on pidetty kristillisen seksuaalisuuden lähtökohtina.Välillä vaikuttaa, että meillä on vakava tiedotuksellinen ongelma (tässäkin).  Kerrotaan siis  - kristitty on seksuaalinen olento. Kristitty saa nauttia seksistä. Kirkon työntekijä (vaikkapa pappi ) iloitsee ja kipuilee näiden kysymysten kanssa samoin kuin kaikki muutkin.Jumalalla on hyvä ajatus siitä, että seksi toteutuu parhaiten sitoutuneessa parisuhteessa. Ongelmallista on, jos kristillisessä puheessa kaikki seksuaalisuus rajataan avioliiton sisälle. Tästä meillä on pitkät perinteet. Ulkopuolelle jää silloin melkoinen joukko ihmisiä: sinkut, yksinhuoltajat, seurustelevat, nuoret, vanhat, seksuaalivähemmistöt jne. Puhumattakaan siitä, että seksuaalisuuden toteutuminen olisi yksinkertaista pitkässä suhteessa tai siitä miten seksi, kosketuksen kaipuu, hyväksytyksi tulemisen tarve ja suhde omaan kehoon kietoutuvat toisiinsa.En tiedä johtuuko se tästä kristillisyydestä, että monesti tuntuu kun olisi pudonnut kärryiltä näissä seksijutuissa. Vai onko se yleisempikin kokemus – todellisuus kun harvoin vastaa mielikuvia? (Girls –sarja on muuten hieno ja raju siksi, että se vaikuttaa todellisemmalta kuin mikään tv-ohjelma aikoihin). Kaikenlaiset marginaali-ilmiöt nousevat silloin tällöin muotiin ja mietin voisiko kokemattomuus ja parisuhdeuskollisuus olla seuraava trendi?Uskonto ja seksi, ikuisuusteema. Siitä tämän viikon kirjoitukset. Tosin luvassa voi olla pettymyksiä, jos kaipaa skandaalia. Me bloggaajat ymmärrämme seksuaalisuuden laajemmin. Tällä viikolla liikutaan  kuitenkin enemmän tai vähemmän navan alapuolella.

 

Kommentit

Minna J.
Oisko tulta?

Leelu - kiitos. Harmittaa kun Hemuli on nyt pois, mutta voi varmaan kirjoittaa näistä myöhemmin. Yhden lauseen määritelmät on mielenkiintoisia (että minkä kautta kertoo itsestään) ja onhan tuossa lähtökohtia kerrakseen :) Minullakin on kovat odotukset tästä viikosta!

Kommentoi