Kaikki hyvät päätökset testissä

Mirva kakku kuva blogi.jpg

Viime sunnuntain aihe oli Jeesuksen rakkauden uhritie. Jäin pohtimaan, miten kaikki hyvät päätökset joutuvat testiin. Oli sitten kyse ihmissuhteen hoitamisesta, ystävyydestä, avioliitosta, perhesuhteesta, kodin siivoamisesta, ekopaastosta tai rantakuntoon-dieetistä. “Huomenna teen sen. Huominen on tässä. Viitsinkö sittenkään.” Testi, koettelemus, tiukka paikka näyttää onko sydän hankkeessa mukana.

Jeesuksen kohdalla testi meni äärimmilleen, 40 päivää autiomaassa syömättä.  Tuossa nälkiintyneessä tilassa kysyttiin, valitseeko hän  helpotuksen vaivoihinsa vai kulkeeko päämääränsä loppuun, ristille. Jeesuksen omin sanoin: Suurempaa rakkautta ei kukaan voi osoittaa kuin että antaa henkensä ystäviensä puolesta. (Joh. 15:13) Hän valitsi luopumisen ja rakkauden. 

Ekopaastossakin on kyse rakkaudesta ja hyvyydestä ympäristöä ja tulevia sukupolvia kohtaan. Kuinka paljon välitän? Kuinka pitkälle viitsin mennä?

Meillä Hämeenkylässä paastoillaan työpaikalla porukalla. Sain paaston alkajaisiksi eteeni pinkan materiaalia: ekopaasto-faktaa ja kirkon ympäristökannanottoja.

Aloitamme iloisella yhteistyöllä. Pistetään kattilat tulelle ja tehdään yhdessä kasvisruokaa vuorotellen paaston ajan joka keskiviikko. Ei aineksia, joiden tuotto on luonnolle epäystävällistä. Keväämmällä osallistumme pyöräilyhaasteeseen eli kilometrikisaan.

Ehkä joskus vielä hankimme sen kuntopyörän, jota polkemalla voi käydä tuottamassa energiaa sekä kuluttamassa vuosirenkaitaan.

-Katja-Maaria
Kuva: Mirva Koivukangas

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *