Majoittaisitko kotiisi asunnottoman?

Oisko tulta?

Tässä kaupungissa moni asuu kadulla, vaikka sen lämpimässä kodissaan vilttiin kääriytyneenä haluaisikin unohtaa. Talviaikaan hätämajoitukset ovat olleet täysiä. Kovilla pakkasilla intouduimme auttamaan ja Kampin kappeli täyttyi lämpimistä vaatteista. Hiihtolomaviikolla 17.2.–23.2. on mahdollisuus tulla omalta mukavuusalueelta oikein kunnolla pois: sinua kutsutaan avaamaan kotisi ovet. Voit helpottaa ihmisen eloa tarjoamalla hänelle viikoksi kattoa pään päälle, suojaa ja lämmintä.

Toisenlainen hiihtoloma Helsingissä on Kallion seurakuntalaisten organisoima tempaus, jossa halutaan helpottaa asunnottomien elämää viikon ajan ja samalla tehdä näkyväksi asunnottomuutta ja siihen liittyviä ongelmia. Viikossa ei asunnottomuutta tästä kaupungista poisteta, mutta jokainen yksittäinen askel kohti parempaa muuttaa maailmaa.

Idean takaa löytyy Kalliolainen Marjaana Toiviainen, joka otti erilaiseen hiihtolomaan varaslähdön ja majoitti kalliolaisyksiöönsä romanipariskunnan.

Kokemus on ollut Toiviaiselle merkittävä.

– Yksityismajoitus tuo konkreettisesti esille sen, ettemme ole numeroita, vaan ihmisiä. Luonani asuvalla pariskunnalla on nimi ja olemme toisillemme olemassa. Suren jo etukäteen sitä, että he joutuvat luotani kadulle, mutta ainakaan emme enää ikinä ole toisillemme numeroita.

Arvostan Marjaanan jääräpäisyyttä. Jokainen meistä muuttaa maailmaa tavallaan. Itse tiedämme meille luontevat tavat. Lahja on se, että tämän kaltaiset kampanjat pakottavat meitä arvioimaan omia tapojamme ja houkuttelevat tekemään rohkeitakin tekoja. Voi käydä niin, että mukaan lähteminen jättää pysyvän jäljen, muuttaa.

Majoittajia puuttuu  ja vielä tänään voi ilmoittautua mukaan. Sunnuntaina on majoittajaporukalla yhteistapaaminen Teatteri Kalliossa. Luvassa on vertaistukea.

Kaikki eivät kuitenkaan syystä tai toisesta pysty tai uskalla avata kotinsa ovia. Mukaan saa liittyä monella tavalla. Viikon aikana kerätään lahjoituksia asunnottomien tarpeiden mukaan. Pulaa on niin miesten kalsareista kuin makuupusseista. Listat tarvittavista lahjoituksista julkaistaan Facebookissa. Voit laittaa ruokaa ja tuoda sitä Teatteri Kallioon. Ruoka toimitetaan ulkona yötään viettäville.

Kenenkään ei pitäisi asua ulkona, eihän! Jokaisella meillä on oikeus ihmisarvoiseen elämään.

Hyvää hiihtolomaa,
Mari Inka

Kommentit

Mari Inka
Oisko tulta?

Kaisa kirjoittaa samasta aiheesta Vartijan blogissa: http://www.vartija-lehti.fi/apua/

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.