Minun oli nälkä

Oisko tulta?


 


Kirkkovuosi lähestyy loppuaan. Sunnuntaina vietetään tuomiosunnuntaita, tilinteon päivää.


Niin, koska elämä on nyt. Nyt on tartuttava hetkeen ja ojennettava auttava käsi. Pian on jo myöhäistä.  Tämä maailma ei ole täällä kuitenkaan ikuisesti. 


 


Ensi sunnuntain evankeliumitekstissä Jeesus sanoi opetuslapsille:» Sitten kuningas sanoo oikealla puolellaan oleville: ’Tulkaa tänne, te Isäni siunaamat. Te saatte nyt periä valtakunnan, joka on ollut valmiina teitä varten maailman luomisesta asti.


Minun oli nälkä, ja te annoitte minulle ruokaa. Minun oli jano, ja te annoitte minulle juotavaa. Minä olin koditon, ja te otitte minut luoksenne. Minä olin alasti, ja te vaatetitte minut. Minä olin sairas, ja te kävitte minua katsomassa. Minä olin vankilassa, ja te tulitte minun luokseni.’


Silloin vanhurskaat vastaavat hänelle: ’Herra, milloin me näimme sinut nälissäsi ja annoimme sinulle ruokaa, tai janoissasi ja annoimme sinulle juotavaa? Milloin me näimme sinut kodittomana ja otimme sinut luoksemme, tai alasti ja vaatetimme sinut? Milloin me näimme sinut sairaana tai vankilassa ja kävimme sinun luonasi?’ Kuningas vastaa heille: ’Totisesti: kaiken, minkä te olette tehneet yhdelle näistä vähäisimmistä veljistäni, sen te olette tehneet minulle.’


 


Monenlaista nälkää täällä on


ihmisen nälkää


läheisyyden nälkää


Jumalan nälkää


hyväksytyksi tulemisen nälkää


nälkää nälkää


oikeudenmukaisuuden ja tasa-arvon nälkää


elämän ja uuden oppimisen nälkää


 menestyksen ja rikastumisen nälkää


nälkää olla  ainutlaatuinen ja merkityksellinen


elämäntarkoituksen nälkää


 


Mitä minä olen valmis tekemään näkemälleni nälälle? Omalle ja toisten? Löydänkö oikeaa ravintoa ja osaanko syödä sitä?


Minun sisintäni ravitsee eniten Jeesuksen tarjoama Elämän leipä. Sisimpäni, olemassaoloni tarkoitus, sielu, minä olen enemmän olemassa ja kokonainen nautittuani ehtoollista, saatuani synnit anteeksi, tultuani Jeesuksen luokse, puhuttuani Hänelle asioitani,  syötyäni hengen ravintoa.


Minusta hengellinen elämä ei ole kuitenkaan sitä, että työntäisin pään pensaaseen tai hilluisin vain jossain uskonnollisissa fiilissfääreissä.


Jumala on kanssani juuri siellä missä olen jalat tiiviisti kiinni arjen haasteissa työpaikalla ja kotona. Niiden ihmisten kanssa, joita kohtaan.


 Elämän leipää tahtoisin jakaa ruoaksi  eri tavoin nälkäisille.  Joskus se on konkreettisen, syötävän leivän jakamista. Ja yhdessä syömistä.


 


------------------------------------------------------------------- 


Tuomiopäivästä ja nälästä lisää eri tavoin kirjoitettuina:http://www.kirkkojakaupunki.fi/artikkelit/kuulkaa-kaikki/?searchterm=kuulkaa kaikki


ja: http://www.kirkkojakaupunki.fi/uutiset/yhteisvastuukerays-torjuu-velkaantumista?searchterm=yhteisvastuuker%C3%A4ys+torjuu+velkaantumistahttp


 

Kommentoi