Puntariin ja paastolle! Ekopaastohaaste!

#ekopaasto, ekopaasto, ilmastonmuutos

Kirkas kevätaurinko Helsingissä helmikuun 11.päivänä.

Kaksi mahtavan keväistä, aurinkoista päivää tällä viikolla. Hymyäni ja innostustani varjostaa vain samaan aikaan päässäni kaikuva tikitysääni. ”Tik, tak” se sanoo ja kuiskaa: ”Tämä tarkoittaa sitä, että ilmastonlämpeneminen etenee yhä nopeammin ja me kaikki kuolemme. Pian.”

Päässäni kuuluvat äänet ovat perinteisesti olleet dramaattisempia ja masentuneempia kuin todellisuus. Toivon, että näin on myös tässä tapauksessa. Tutkijat ovat edelleen erimielisiä siitä, kuinka kauan maapallo kestää ihmisiä ja toki tulevaisuuden innovaatiot voivat kai muuttaa koko näkymänkin. Yhtä mieltä ollaan silti siitä, ettei nykymeno ei vetele.

Paastonaika on 18.2-4.4. Ekopaasto haastaa tekemään tuolla välin maailmasta paremman ”everybody wins” – henkisellä kamppiksella. Siis, että luopumalla jostain voitan lopulta myös minä itse ja siinä samalla ympäristö.

Luopumista voi tehdä monella tapaa. Yksi tapa ymmärtää omaa kulutusta ja ympäristövaikutuksia on punnita kulutuksensa ja alkaa sen neuvojen mukaan ilmastodieetille. Laskuri mukaan minun todella pitäisi, vaikka omasta mielestäni elän ihan ympäristöystävällisesti. Se on varmaan sama harha kuin että ajattelen syöväni terveellisesti. Heh.

Siis ekopaastolupaukseni: Kierrätystsemppaus eli kaiken jätteen lajittelu, erityisesti se, ettei ruokaa menisi roskiin. Kasvislounas joka päivä ja pääsääntöisesti kasvisruokaa muutenkin. Karkkilakko. Kaiken sälän ja vaatteiden ostamisen ostolakko/ kirpparihankinnat. Osallistun ekopaastokeräykseen. Luen vähintään 30 minuuttia päivässä ja rauhoitun päivittäisen meditaation äärelle hetkeksi.

Haastan teidät kanssabloggari-ihmiset tulemaan tähän mukaan! Pelastetaan maailma. Tai ainakin tehdään osamme.

Seuraamalla näitä kanavia liityt ekopaastojengiin ja pysyt mukana meiningissä:
Päivittäinen ekopaastoiluvinkki Facebookissa Ekopaaston ajan.
Ekopaasto Twitterissä: @ekopaasto
Yleistä intoilua myös Instassa – tsekkaa #ekopaasto

Ekopaasto-kampanjan järjestävät Suomen evankelisluterilainen kirkko, Suomen ympäristökeskus, Suomen ekumeeninen neuvosto, Kirkon Ulkomaanapu Changemaker ja Martat.
 

#ekopaasto, ekopaasto, ilmastonmuutos

 

 

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *