Taivaan valtakunnan auton avain

Oisko tulta?

 

Tuo pääsee taivaaseen, tuo ei, tuo joo, tuo ei… Muistatko sinä? Opetettiinko sinulle lapsena kuka pääsee taivaaseen ja kuka ei? Vaikkei sitä kukaan myöntänyt tekevänsä, lapset vain oppivat sen, jaottelun. Aikuisilta ja toisiltaan. Se on kamalaa.  Miten paljon surua, kipua ja  aikuisena käsiteltäviä traumoja sellainen onkaan ihmisissä saanut aikaan.

Avaimia kantaa mukanaan jokainen, milloin minnekin. Minulla on avaimet vain omaan autooni, kotiini  ja muihin konkreettisiin paikkoihin. Ja sydämeeni. Ja ehkä pieni huokaus ja rukous siitä, että taivaaseen olisi avain, jota ei kukaan ihminen käytä oven sulkemiseen.

Tällaisen avaimen sinäkin voit tehdä itsellesi. Käytä avaintasi hyvin. Auton avaimenperäksi hankin kirpputorilta vanhan avaimen, ja palloketjun irrotin heijastimesta.

--

Muuten, kaikilla ei ole avaimia omaan tulevaisuuteensa. Kirkon ulkomaanavun tekoja-kampanja pyrkii tarjoamaan paremman tulevaisuuden mahdollisuuksia konfliktimaiden nuorille. Kun olet askarrellut itsellesi avaimenperän, liitä kuva siitä Avainkuvahaaste-facebookryhmään.

Kommentit

Vierailija (Ei varmistettu)

Minusta on kyllä kamalampaa jos joku heittää ne avaimet kaappiin eikä kerro niistä kenellekään.

Meri-Anna
Oisko tulta?

Juu ei kaunista kannata kaapissa pitää.

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.