Voihan räkä!

Oisko tulta?


"70% ihmisistä myöntää kaivavan nenäänsä."
"Kuivan rään syöminen vahvistaa ihmisen immuunijärjestelmää."
"Suudelma sisältää 250 eri bakteerilajia."
"Ihmisen suussa on enemmän bakteereja kuin maailmassa ihmisiä."

Karmivaa! Yök! Tyttäreni on lukenut hihkuen koko viikon tuon nimistä kirjaa, joka sisältää "faktoja" pääosin eri eritteistä. Siitä on riittänyt riemua moneen keskusteluun. (Muistan itsekin rakastaneeni vastaavia kirjoja alakoululaisena, mikä siinä onkin että ne niin kiinnostaa.)

Se miten pussaaminen muuttuu hyi-yök - osastosta johonkin mikä on ihanaa,  sitä saa onneksi lasten kohdalla vielä odottaa. Toisaalta 2v, joka estoitta kaivaa nenäänsä ja syö räkää kaikkialla oppii (toivottavasti) pian kätkemään tämän. (Tietääkö joku muuten miten tuon saisi lopetettamaan?)

Itsekin muistin ajatuksen liittyen räkään:
"Vastasyntyneen sieraimissa ei ole koskaan ollut räkää. Jokaisen henkilöhistoria on tarina pilalle menemisestä. Armo tarkoittaa sitä, että pilalle saa mennä. Ei tässä neitseelliset ole kenenkään sieraimet. Kirkko on armon yhteisö, jossa toinen toteaa toiselle, että et ole okei, mutta en ole minäkään."
(Jaakko Heinimäki: Outo hartauskirja)

Sekä suudelmaan:
"Suudelma edellyyttää suhdetta ja kosketusta. Emme voi suudella sanansaattajan välityksellä. Samalla tapaa on eri asia tietää, mitä on kristinusko kuin olla kristitty. Sekin edellyttää suhdetta ja kosketusta. Uskon suudelma on mahdollinen. Olen usein suudellut puolisoanikin, vaikken häntäkään tunne läpikotaisin."
(Jaakko Heinimäki: Outo hartauskirja)

Räkäpäiviin voimaa ja paljon pusuja, bakteereista huolimatta!

Kommentit

unelias (Ei varmistettu)

Muistelusin, että joku kasvatustieteilijä olisi jossain kirjottanut, ettei lapselta saisi kieltää nenän kaivuuta. Se luo lapselle turvallisuuden tunnetta. Mutta onhan se ällöä ja varmistaa kyllä pöpöjen leviämisen.

ps. Jostain on haalittavaa nuo teokset luettavaksi!

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.