Vuorokauden 24 suositustuntia

Oisko tulta?

             

Tutkimustuloksia:

- keskiverto suomalainen katsoo tv:tä ja surffaa verkossa 4tuntia päivässä

- vanhemmat kokevat jatkuvaa syyllisyyttä siitä, etteivät vietä lastensa kanssa riittävästi aikaa

-  liikunnan puute ja ylipaino aiheuttavat  yhä enemmän terveysongelmia

- päivittäin pitäisi syödä näitä ruokia: pinaatti, jugurtti, tomaatti, porkkana, mustikka, mustat pavut, saksanpähkinä, kaura (tämä on yksi esimerkki tuhansista ravintosuosituksista)

- lapset saavat syödä yhden nakin viikossa

- lasten pitäisi  liikkua n.2h päivässä ikätasolleen sopivalla tavalla

- lastensuojelun asiakkaana oli  78 500 lasta vuonna 2010, mikä oli 11% enemmän kuin edellisvuotena

- hampaat pitäisi pestä 2x päivässä, hiukset harjata 100 vedolla ja  kasvoja, kynsiä ja ihoa tulisi hoitaa säännöllisesti

Suositusvuorokausi: 

Uni 8h ( unisuositus on yksilöllinen: 6-10 tuntia. Minä tarvitsen n.9tuntia unta.)

Työ 8h (näinä pätkä- ja ylityöaikoina tai pastoreiden työajattomassa työssä tämä on kai ymmärrettävä jonkin sortin keskiarvoksi) 

Ruutuaika 2h  (Tutkimusten mukaan suositus ylittyy reilusti.)

Urheilu 1h (käypähoitosuositus aikuisilla on 5x30min/vko. Terveysliikunnan tulisi olla päivittäistä. Urheilun lisäksi aikaa menee suihkussa käyntiin, matkoihin urheilupaikalle tai juoruiluun jumppakavereiden kanssa.)

Lasten kanssa 2h (Tutkimusten mukaan 71% vanhemmista kokee viettävänsä liian vähän aikaa lastensa kanssa. Yhdessä vietetty aika on yleisimmin tv:n katselua. 

Parisuhdeaika 1h (Parisuhteen hyvinvoinnin takaamiseksi puolisoiden keskenään viettämään aikaa pidetään erittäin tärkeänä. Jos suhteessa menee huonosti, aikaa pitäisi lisätä 2tuntiin päivässä)

Kotityöt 2h (Tämä on keksimääräinen aika, joka päivässä käytetään ruuanlaittoon, pyykinpesuun, kaupassa käyntiin, lastenhoitoon jne. Ajankäytön sisällöistä lisää täällä. Jos haluaa tehdä oikeaa ruokaa, väittäisin valmistamiseen kuluvan aikaa niin, että kotityöajan voi tuplata. Aikaa lisää myös se, jos lapset ovat pieniä. )

Siinä se, 24tuntia. 

 

Jotta päivästä tulisi hyvä ja realistinen, aikaa on varattava myös seuraaville:

- ystävien tapaaminen

- tutun tai tuntemattoman auttaminen, pieni hyvä teko

- omaa aikaa


- lukeminen

-  se aika joka kuluu hammaslääkärillä, neuvolassa, auton katsastuksessa, passijonossa tai etsiessä paikkaa, jonne piti mennä

- linnunlaulun kuuntelu ja kikatus

- hiljentyminen, rukous

- matkustaminen töihin, salille, lasten harrastuksiin, kauppaan

- lapsen kiukuttelut ja riidat

- meikkaus ja kaunistautuminen

Pitäisikö muuttaa maailmaa niin, että vuorokauden pituus olisikin 28 tuntia? Toteutuuko suositukset elämässäsi?  Vai pitäiskö vaan jättää jotain tekemättä?

Me taidetaan nyt lähteä pyöräilemään jäätelökioskille. Monta suositusta yhdellä iskulla: perheen yhdessäolo, liikunta ja välipala. Ihan sen kunniaksi, että vaatteet on kaikilla päällä jo ennen puoltapäivää, kerrankin!

Kommentit

Vierailija (Ei varmistettu)

Helevetin ahdistavaa.

Mun vuorokausi on ehkä tällainen:
nukkuminen 6 h
töissä 8 h
työmatkoihin 2 h
lasten kanssa 3 h
kotityöt 1 h
lukeminen ja tv 1 h
nettisurffailla ei työasioissa 2 h
syöminen 1 h

Vierailija (Ei varmistettu)

Voi ei! Siis tuo ahdistus. Mutta on se kyllä totta että kaikenmaailman suositukset alkaa jossain kohtaa ahdistamaan. Ja sitten voi lukea siitä miten "vanhemman ahdistuksella on aina vaikutuksia lapseen" tms. Minusta sinun vuorokautesi näyttää hyvältä, jos tuo uni määrä riittää. Työmatka aikaa pystyy toiv.käyttämään myös pysähtymiseen, lasten kanssa voi puuhastella monenlaista kivaa jne. Yhteen tuntiin mahtuu helposti kaikenlaista./Minna

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.