Ladataan...
Olipahan taas..

 

Kääk! Santtu täyttää ihan kohta viisi vuotta ja tietysti sitä pitää juhlia HURRRRJASTI!

Päätettiin pitää hirviösynttärit ja äsken suunnittelin kutsukortit, jotka tänään olisi takoitus askarrella juhlien sankarin ja tietysti hänen askarteluhullun siskonsa kanssa. Luvassa on todennäköisesti ainakin liimaputkilon korkin kadottaminen, käsittämätön määrä paperisilppua, muutama katkennut liitu, taistelu saksista, kymmeneen laskeminen ja toivottavasti myös superhienot kutsukortit hurjille hirviösynttäreille. 

Mitä hirviösynttäreillä voisi tarjota? No siis limamatojen ja irtosilmien lisäksi? (niitä on toivottu)

Elliksen kaverisynttäreillä tarjosin mm. hedelmäsalaattia.... Kukaan ei syönyt. Jännä juttu.  Paitsi Ellis ja Santtu, nekin varmaan vaan säälistä:D Onneksi tajusin tarjota myös jätskiä ja siihen päällisiä joka lähtöön, muuten ois ollut aika kehnot juhlat.. noin lasten näkökulmasta katsottuna.

Ihanaa viikkoa joka kolkkaan, lupaan raportoida askarteluillan tulokset tänne.. Pitäkää peukkuja!

Ladataan...
Olipahan taas..

 

Alkukesän päivänä istuin työhuoneella ja katselin edessäni olevia DIY-muistipelin paloja miettien mitä niille tekisin.

Lapsilla on jo tavallisia muistipelejä kolme. Yksi minun tekemäni, yksi Hello Kitty-versio ja WWFn uhanalaiset eläimet-peli.

Ella oppi lukemaan keväällä ja sainkin ajatuksen tavuttaa sanat muistipelin kuvien alle.

Pelistä tulikin ihan hitti meidän perheessä. Neljävuotias Santtukin innostui, vaikkei kirjaimista niin kovin vielä välitäkään. 

 

 

Pelissä on yksi-, kaksi-, kolmi- ja nelitavuisia sanoja, yhteensä 34 sanaa. Tavumuistipeliä voi pelata monella eri tavalla, minun ja Ellan mielestä hauskin on omien sanojen muodostaminen tavuista, Santtu taas pitää tyylistä jossa palat ovat kuvapuoli ylöspäin ja sanan saa, jos osaa ottaa tavut oikeassa järjestyksessä. Poika alkoi hahmottamaan tavuja ja etenkin sanojen alkukirjaimia jo muutaman pelikerran jälkeen.

Pelistä innostuivat muutkin kuin minä, joten pitihän siitä tehdä ihan painettu versio. Aikamoinen urakka oli tyhjästä nyhjäistä kuudenkymmenen palan muistipeli pussukoineen ja ohjeineen, mutta sainpas tehtyä!

Nyt Tavumuistipeli on tilattavissa kotisivuiltani, klikkaile TÄSTÄ jos sinua kiinnostaisi ostaa omasi.

Kivaa viikonloppua ja tavailemisiin:D

 

Ladataan...
Olipahan taas..

"Nyt lähdetään salapoliisiretkelle kaupungille." Kuulostaa paljon jännemmältä kuin "mennään hoitamaan asioita". Piirsin tehtäväkorttiin aika todennäköisesti tiellemme osuvia juttuja ja viereen ruudut, joihin pikkutarkkailijat pääsevät tekemään rukseja kyseiset asiat nähtyään. Mukaan voisin ensi kerralla laittaa bonus-kuvan jonka bongaus marssittaa meidät suorinta tietä jätskille!  

Ostoslista tai vaikka metsäretki on myös hauska toteuttaa tähän tyyliin, kannattaa kokeilla:)

Mielikuvituksellista viikon jatkoa teille.

Pages