Chia vanukas & muita herkkuja
Olin taannoin parhaiden ystävieni kanssa viettämässä huikeata iltaa joka sisälsi stand up shown, hyvää ruokaa sekä tietysti viiniä. Tutustuin uuteen (okei korjaan) minulle uuteen comboon viini + juustot. Miten olen voinut missata tämän yhdistelmän?! Paprikapippuri briejuustoa, rosmariinijuustoa, chilijuustoa ja valkoviiniä..mm!! Toivottavasti ette ole nälkäisiä, sillä luvassa on ruokakuvia..
Ennen stand up showta ruokailimme Tampereen Fransmannissa jossa tilasin pippurikanan lohkoperunoilla ja kasviksilla. Todella hyvää! Fransmannissa oli yllättävän paljon gluteenittomia vaihtoehtoja, thank you for that!
Aamulla herättyämme pienissä viinipäänsäryissä ja kenties turvotuksissa, ystäväni päätti loihtia meille unelma-aamupalan, josta myös elimistö kiitti. Kyseessä oli chia ”vanukas”, muttei kuitenkaan sellainen jacky makupala vaan terveellisempi ja ei niin makea vaihtoehto. Oikeastaan maku on aika neutraali, mutta todella hyvä. Kannatan reseptin käytössä mantelimaitoa tai kookosmaitoa, sillä se tuo siementen makuun ihanan vivahteen. Resepti alla;
CHIA-VANUKAS
2 annosta
- Mantelimaito 2dl
- 3 rkl chia siemeniä
Laita kannelliseen kippoon mantelimaito ja chia siemenet. Ravista niin että siemenet sekoittuvat mantelimaitoon. Laita jääkaappiin yön yli vetäytymään. Siemenet turpoavat mantelimaidossa, ja valmis koostumus muistuttaa helmivelliä. Myös valmiin chiavanukkaan ulkonäkö on kuin marmorilaatta, aivan ihastuttava. Simple as that! Seuraavaksi saat käyttää luovuuttasi minkä kanssa vanukasta syöt. Ystäväni valmisti vanukkaan päälle vihersmoothien johon tuli avocadoa, appelsiinia, mintunlehtiä, pinaattia, sitruunaa sekä kookosmaitoa. (Ylläoleva kuva) Kiitos vielä tästä ♡
Tästä tuli yksi suosikkiaamupala, sillä koostumukseltaan chiavanukas on sopivan kevyt joten sen pystyy syömään aamulla. Vanukkaan helppo valmistustapa on myös suuri bonus, sillä aamulla jääkaapissa sinua odottaa valmis aamupala. Tänä aamuna itse söin vanukkaan raparperihillon kanssa, toimii!
-krista