Santsipiirakka (G)

Julkaisen blogissani yhä enemmän reseptejä ja taas ajattelin jakaa teille yhden. Kyseessä on piirakka joka aina meinaa loppua kesken, sillä vieraat haluavat santsata aina uudelleen ja uudelleen. Jatkossa opin että teen näitä kaksi kappaletta. Reseptissä hyvää on myös se että piirakan pohjaan tulee ihan perus ruoka-aineita ja resepti on helppo. Ei tarvita psylliumia tai ksantaania yms muutakaan erikoisvalmistetta. Kyseinen pohja sopii niin makeaan kuin suolaiseen piirakkaan, siksipä jaan teille suolaisen sekä makean täytereseptit. Mutta ensiksi pohja; 

20141119_155521.jpg

GLUTEENITON PIIRAKKA

  • 125g maitorahkaa
  • 125g voita tai margariinia
  • 2,5 dl gluteenitonta jauhoseosta (itse käytin semperin fin mix jauhoseosta)
  • 1 tl leivinjauhetta 

Sekoita maitorahka pehmeään voihin. Sekoita leivinjauhe jauhoseokseen ja lisää voi maitorahkaseokseen. Jos seos on kovin lämmintä, jäähdytä. Painele taikina voideltuun piirakkavuokaan, käytä apuna jauhoseoksen jauhoja.

 SUOLAINEN TÄYTE

  • 2 dl ranskankermaa
  • 2 kanamunaa
  • 2 valkosipulinkynttä puristettuna
  • 1 dl maitoa
  • 2 dl rucolaa
  • 100 g mozzarella viipaleita
  • 2-3 tomaattia siivuina
  • suolaa & mustapippuria

Näillä täytteillä suolainen piirakka on aika neutraalin makuinen. Lisää makua saisi esim vuohenjuustosta tai pestosta.

Sekoita keskenään ranskankerma, kananmunat, valkosipuli ja maito. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Laita joukkoon myös puolet rucolasta. Kaada seos piirakkapohjan päälle. Aeta tomaattisiivut piirakkapohjan päälle kauttaaltaan. Lisää sen jälkeen mozzarellasiivut tomaattisiivujen päälle ja lisää loput rucolasta. Paista 200 °c n.30-40 min

20141119_155525.jpg

 

MAKEA TÄYTE

  • 3 dl marjoja
  • 200g kermaviiliä
  • 1 kananmuna
  • 1/2 dl sokeria

Sekoita keskenään kermaviili, kananmuna ja sokeri. Levitä marjat piirakkapohjalle ja kaada seos marjojen päälle. Paista 200°c  30-40min.

Simple as that! Valitettavasti mulla ei ole kuvaa makeasta piiraasta, mutta suosittelen kokeilemaan myös makeaa täyttettä. Anna piirakoiden jäähtyä paistamisen jälkeen, parhaalta ne maistuvat seuraavana päivänä. Suolainen piirakka on parhaimmillaan kun palasta lämmittää hetken mikrossa. Enjoy!

Hyvinvointi Ruoka ja juoma Mieli Terveys
Kommentointi suljettu väliaikaisesti.