Gluteeniton pizza (johon tulee himo)
Testikeittiö jälleen vuorossa! Kokeilussa oli huomattavan yksinkertainen pizzapohjaohje, jälleen kerran viljaton kattaus kirjasta. Pienen lisäyksen siihen tein, nimittäin lisäsin mausteita pohjaan. Tämä suotakoon Emmi – Liia 🙂 pizzan pohja oli parhaimmillaan hieman vetäytyneenä ja etenkin seuraavana päivänä, mutta toki hyvää myös suoraan uunista otettuna. Iloinen yllätys oli myös se että valmis pohja pysyi kasassa! Pizzaa on tullut tehtyä 2 viikon sisään jo kaksi kertaa, se kertokoon reseptin hyvyydestä. Älkää kauhistelko kikhernejauhoja, niistä tulee todella hyvä koostumus ja ne ovat edullisia. (Punnitse ja säästässä 0,60€/100g) Makukaan ei ole hernemäinen eikä muutoinkaan kummallinen. Tässäpä tämä resepti joka saa isot suositukset minulta!
GLUTEENITON PIZZAPOHJA
- 4,5 dl kikhernejauhoja
- 2,5 dl lämmintä vettä
- 11g kuivahiivaa tai 25g hiivaa
- 4rkl psylliumia
- 2 tl suolaa
- 1 tl kookossokeria
- rosmariinia & oreganoa
Sekoita kuivahiiva ja sokeri veteen. Anna seoksen olla kunnes pinnalle muodostuu ”vaahtoa.” Kaada joukkoon kaikki muut ainekset ja kohota 15minuuttia liinan alla. Taputtele pohja leivinpaperin päälle pellille, käytä apuna kikhernejauhoja/puukapulaa sillä seos on tahmaista. Levitä tarpeeksi taikinaa ettei pohjasta tule liian paksu, se turpoaa kyllä uunissa.
Levitä tomaattipyree + täytteet, paista 10-15 min 225C.
Itse laitoin täytteeksi pestoa, salamia, mascarponejuustoa, pinaattia, ananasta ja päälle hieman juustoraastetta.
Kuvassa myös itse tehty inkiväärilimppari, kuumia kesäpäiviä odotellessa..
– krista