NOUP & Ihan okei

10 päivää kulunut siitä kun aloitin viljattoman. Vehnällä kestää poistua elimistöstä n. 14vrk mutta nyt huomaan että suurin osa turvotuksesta on poissa. Muita hyötyjä en vielä ole huomannut, mutta se on myös lähes mahdotonta näillä helteillä jotka saa aikaan vain huonoa oloa, nestehukkaa, väsymystä ja myös hieman sitä turvotusta. Mutta ne hyödyt tulevat aikanaan, koska olen ne jo kerran kokenut. Energy boost tänne nyt! 

Gluteenittomia tuotteita on tullut testattua aina sillon tällöin, esimerkiksi kun on käynyt ulkona syömässä. Tähän mennessä on todettu että;

  • Mcdonaldsin gluteenittomat hampurilaset – NOUP ei kannata. Sämpylän puolikkaat löysivät pian tiensä lähimpään roskikseen, sori vain. 
  • Pancho villan gluteenittomat sämpylät – yllä olevaa peläten, odotin jotain kamalaa mutta ei! Yllätyin positiivisesti, annos näytti hyvältä, sämpylä ei ollut liian paksu ja maistui ihan hyvälle. Pancho villa siis OK!
  • Gluteiiniton pasta – NOUP. Ei auta vaikka pistäisi purkin pestoa, pelkkä pastan haju jo saa ällöttämään. Koostumus hieman limainen ja tönkkö.. Tuttavani antoi vinkin että pasta on ihan syötävää jos sekaan laittaa lihaliemikuution. Ehkä tulee testattua jossain vaiheessa.
  • Gluteiiniittomat esipaistetut ciapatta sämpylät – OK! Helppo valmistaa, 8min uuniin ja vola. Kuoresta tuli jopa hieman rapea, maku aika hyvä. Sämpylä saisi olla hieman litteämpi sillä tunnetusti gluteiinittomat tuotteet ovat todella tönkköjä joita saa jauhaa, ja niin tässäkin mutta menköön.
  • Gluteiiniton siemenleipä – Ihan okei. Muistuttaa ulkonäöltään ja maultaan REAL-leipää, mutta ilman päällisiä ei maistu lähes miltään ja on kuivaa. Suuri miinus tulee leivän murenemisesta, leipä on valmiiksi leikattu paloiksi mutta paketista ne on otettava pois veitsellä irrottaen tai muuten sulla on vain murusia pitkin pöytää. Leipä myös katkeilee keskeltä todella helposti. 
  • Gluteiinittomat suklaakeksit – Ihan ok. aluksi vähän kummallista, mutta makuun tottui todella pian ja esim kahviin kastettuna todella hyvää. Tulee ehkä jatkossa ostettua.
  • Gluteeniton näkkileipä – valikoimahan on todella laaja, ja olen maistanut vain yhtä mutta se joutui heti NOUP listalle. Erittäin mautonta ja kuivaa.
  • Tattarijauhot – OK! näistä on leivottu sämpylöitä (muoto muistutti kyllä lähinnä pitaleipää) sekä brownieita, ja eroa ei huomaa helposti. Vakkari ainesosa keittiöön.

Enempää en ole gluteiinittomia testaillut, sillä tarkoitus ei niitä ole jatkossa sisällyttää jokapäiväiseen ruokavalioon vaan tutustua tuotteisiin mitä voin satunnaisesti ostaa. Mutta mitä nyt tuota listaa katselee niin noin 3 tuotetta on ihan ok. Sitä Katriina Luotosen keittokirjaa odotellessa!

Nyt kahvia, palataan.

 

Hyvinvointi Ruoka ja juoma Liikunta Terveys
Kommentointi suljettu väliaikaisesti.