Bataattiburgerit & kahden aineksen nutellakakku
Helou! Tänään testikeittiö oli jälleen pystyssä, ja paikalla oli myös koemaistajat, ihanat ystäväni. Jotka kylläkin myönsi, että menun kuullessa he hieman olivat ennakkoluuloisia, bataattiburgereita? tofulla? Lopputuloksesta tuli kuitenkin todella maukas ja ystäväni tokaisi; kai sulla on näitä toinen satsi? No, eipä ollut. Mutta kysymys kertoi kaiken, burgerit siis pääsivät hyväksytty listalle. Kyseinen resepti on Viljaton Kattaus kirjasta, torkkuja ja nokkosia blogin kirjoittajan kirja. Kannatan kirjan ostamista, sillä reseptit ovat todella simppeleitä eikä kirjassa ole raaka-aineina kummallisuuksia, Oma reseptikirjani on täynnä kirjanmerkkejä, koska kirjassa on yksinkertaisesti niin paljon houkuttelevia reseptejä joita on päästävä kokeilemaan.
Jälkiruoaksi tein kahden raaka-aineen nutellakakun, simppelimmäksi ei kokkaaminen voisi enää mennä. Kyseinen resepti löydetty soppa 365 blogista. Kyseinen kakku sai myös kehuja ja hämmästelyjä siitä miten koko kakussa voi olla vain 2 raaka-ainetta, eikä ollenkaan jauhoja. Mutta pidemmittä puheitta, alla reseptit.
BATAATTIBURGERIT
- 1 iso bataatti
- oliiviöljy
- 300g tofua
- cheddarjuustoa
- salaattia
- tomaattia
- suolakurkkua
- punasipulia
- Taztziki kastike (itse löysäilin tässä kohtaa ja ostin valmiin dippijauheen)
Pese bataatti ja leikkaa siitä noin sentin paksuisia kiekkoja. Laita ne pellille ja sivele ne oliiviöljyllä kevyesti. Paista kiekot leivinpaperin päällä uunissa 225c 15-20min. Paista tofuviipaleet molemmilta puolilta öljyssä, niin että ne hieman ruskistuvat. Itse maustoin tofut vielä mustapippurilla. Aseta cheddar viipaleet valmiiden tofuviipaleiden päälle. Viipaloi muut ainekset ja kokoa oma burgerisi. Vola!
NUTELLAKAKKU
- 5 kananmunaa
- Nutella levitettä purkillinen (350g)
Erota valkuainen ja keltuiainen eri kippoihin. Vaahdota valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Sekoita keltuaiset ja nutella sekaisin puukauhalla, jonka jälkeen kääntele valkuaisvaahto muutamissa erissä nutellaseokseen. Laita irtopohjavuoan pohjalle leivinpaperi ja voitele vuoan sisäreunat oliiviöljyllä. Kumoa nutella irtopohjavuokaan ja paista 175c 30min. Paistamisen jälkeen jäähdytä kakku ja laita jääkaappin tekeytymään yön yli. Kakun kanssa kaveriksi sopii esim. vaniljajäätelö.
Tästä loistavat eväät vaikka special sunnuntaille, meikä itse painelee silloin töitä, joten special sunnuntai siirtyi lauantaille. Kokeilkaa rohkeasti bataattiburgereita, veikkaan ettette pety. Jälleen kaksi hyväksi todettua täysin viljatonta reseptiä, jes!
– Krista