Gluteiinittomat tuorejuustobrowniet (nam)
Sunnuntaina pyysin ystäviä meille istumaan iltaa, ja tarkoituksena oli leipoa jotakin mitä vieraat että itse saan syödä. Päädyin tekemään tuorejuustobrownieita joiden ohje on pirkka lehdestä, mutta tein siitä gluteenittoman version sekä lisäsin pähkinät. Koko vuoallinen meni (vain yksi räävitty jämäpala jäi mulle aamuksi hähä) eikä kukaan huomannut että vehnäjauhot oli korvattu tattarijauhoilla. Vieraat kehui siihen malliin brownieita että ohjetta tulee jatkossakin käytettyä. Browniet on ihania vastaleivottuina mutta vielä parempia seuraavana päivänä.
marmorointi ennen uunia
Vola! Alla resepti.
- AINEKSET
- 1 levy (200 g) Fazer taloussuklaata
- 150 g Pirkka meijerivoita
- 1.5-2 dl sokeria
- 2 dl tattarijauhoja
- 1 dl Pirkka kaakaojauhetta (tummaa)
- 1tl leivinjauhetta
- 70 gr cashewpähkinöitä
- 3 kananmunaa
- PÄÄLLINEN
- 1 rs Valio Viola vaniljatuorejuustoa
- 1 kananmuna
- 1. Sulata voi kattilassa, siirrä kattila sivuun ja sekoita suklaa voin sekaan.
- 2. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää joukkoon suklaa-voiseos. Vatkaa taikinan kananmunien rakenne rikki kierrevatkaimella ja lisää muutamassa erässä taikinaan. Sekoita tasaiseksi.
- 3. Vuoraa suorakaiteen muotoinen piirakkavuoka (20 x 28 cm) leivinpaperilla. Levitä taikina tasaisesti vuokaan.
- 4. Sekoita tuorejuusto ja kananmuna varonasti keskenää lusikalla. Älä vatkaa, jotta seos ei löysty. Lusikoi seos laikuiksi brownietaikinan pinnalle. Pidä veistä pystysuorassa brownien pintaan nähden ja tee pintaan marmorointikuvioita siten, että tuorejuustoseos sekoittuu osittain taikinaan
- 5. Paista 175 asteessa uunin keskitasossa noin 30 minuuttia. Jäähdytä ja leikkaa paloiksi. Tuorejuustobrownie saa jäädä pehmeän taikinaiseksi.
Pöydästä löytyi myös pähkinä-feta-mansikkasalaatti ja aurinkokuivattutomaatti-uuniherkkusieniä, aivan ehdottomat lempparit!
Hauskaa oli niin että poskiin sattui aamulla kaikesta nauramisesta, thanks guys! ☆♡