Uusia makuelämyksiä
Tänä aamuna maistoin palan lontoota. Kyseessä oli Inspiralista ostetut täysin vegaaniset, gluteenittomat, luomu ja GM vapaat näkkärit. Ainesosaluettelo näyttää liiankin hyvältä; manteli, auringonkukansiemen, chia siemen, porkkana, oliiviöljy, mustapippuri, oregano, sipuli, valkosipuli, kristallisuola, kesäkurpitsa & pellavansiemen. Ei mitään muuta. Ei jauhoja ei psylliumia. Juuri tälläisiä olen etsinyt myös suomen puolelta, mutta ainut mitä olen löytänyt on erittäin kalliit näkkärin tapaiset ruohonjuuresta joissa on O-jauhoja. Haloo ruohonjuuri?! Life ?! Punnitse ja säästä?! Anybody ?! Inspiralilla on myös nettikauppa mistä näitä ja muita ihanuuksia saa tilattua suomeen, mutta huikeilla 20£ postikuluilla taitaa tilaaminen jäädä väliin.
Nam!
Aikaisemmin kirjoittamani sokerikamppailu jatkuu, sillä kylmyys, koulustressi, huonot yöunet ja pimeys eivät suoranaisesti auta minua vähentämään suklaan kulutusta toisinkuin kesän helteet sen tekisivät. Järkevää on yrittää vieroittaa itseään makesta kun kaupat alkavat täyttyä joulumakeisista ja lehdet ihanista resepteistä. Myös ”jouluna saa syödä” buumi tekee tuloaan. Gah. Tiedän että se on tahdonvoimasta kiinni, mutta tiedostan myös että olen ihminen ja teen mokauksia. Virhe on vasta virhe jos siitä ei opi. Jotenkin on vaikea ajatella, että suklaa, tuo kaikista lempein aineosa voisi olla pahasta. Tämä tuntuu oikeasti vaikeammalta kuin vehnästä eroon pääsy. Josta palataankin aiheeseen joulu. Jouluna nimittäin aijon syödä joulutorttuja, laatikoita, siis vehnää. Ajatus hieman pelottaa, mutta onneksi saan oireilla ja turvotella rauhassa kotona. Lisäksi vielä vehnästä uudestaan vieroittautuminen ei nappaa yhtään, mutta aijon silti nauttia joulusta niinkuin muutkin. Nyt on kuitenkin vielä lokakuu, höpinät joulusta sikseen. Vinkit sokerivieroituksen onnistumiseen ovat edelleen tervetulleita!
Olen miettinyt että laajentaisin blogini sisältöä hieman. Sillä vehnättömyys sujuu, faktat olen teille vehnästä kertonut, ja suurempia mutkia matkassa ei enää ole. Mutta ajatuksia sen sijaan riittää paljonkin. Kehitän jatkuvasti itseäni ja toisinaan protestoin maailmaa, toisinaan vannon rauhaa ja rakkautta. Kerron yhä hyviä gluteenittomia reseptejä sitä mukaan kun niitä kokeilen, mutta blogista voi löytyä jatkossa hieman höpsöilyä. Nyt kynttilöitä ja lopun suklaalevyn kimppuun. Perhana.