17/12/16

Jippijei! Meillä alkoi eilen ensimmäisen puolivuotisen jälkeen joululoma! Vaikka koulussa on supermahtavaa, kaverit, opettajat ja opiskeltavat aiheet ovat huippuluokkaa, niin silti joskus on hyvä ladata akkuja, että mahtavuus säilyy! Niinpä lomamoodi päälle ja rentoutumaan 🙂

Meidän viimeinen koulupäivä eilen järjestettiin vähän poikkeavassa ympäristössä. Yliopistolla on sivutoimipiste Mäntsälässä Saarella, johon koko ryhmärämä matkasimme tutustumaan. Saimme kertomusta paikasta ja tuotantoeläimistä sekä tuotantoeläimiin liittyvistä työnkuvista, mihin paikka on erikoistunut. Pääsimme kuuntelemaan lehmien sydän- ja pötsiääniä, sekä katselemaan ihania vasikoita. Tämä on näitä harvoja kouluja, jossa kaikki saa yhdessä tuoksahtaa lehmiltä ja matkata bussissa kotiin hymyssä suin!

Saarella opiskelee täyspäiväisesti useampia ammattikoulualoja ja he olivat rakentaneet sinne kaikille aukiolevan joulumaan. Joulumaassa sai ihailla kotieläimiä, nauttia makkaraa kodassa nuotion loisteessa, tehdä ostoksia joulutorilta sekä nauttia joulumaisesta tunnelmasta. Olin jo pari viikkoa miettinyt joulukukan hankintaa ja nyt vihdoin tuli sopiva tilaisuus. Oli kivaa ostaa opiskelijana opiskelijalta ja maksaa myös sen mukaisesti eli vähän vähemmän. Mukaan tarttui ihana valko-vaaleanpunainen joulutähti, joka saa nyt ensin ilahduttaa meidän kotia Helsingissä ja matkata sitten lahjaksi äidille kotiin. Mitä ihanaa kierrätystä ja säästöä (kunhan vaan pidän sen hengissä!)

DSC08324.jpg

DSC08325.jpg

DSC08332.jpg

DSC08328.jpg

DSC08330.jpg

Jos joku miettii samaa kuin minä eilen, tässä joulutähden hoito-ohjeet alaa opiskelevalta:

Ei pidä vetoisista paikoista. Kasteltava säännöllisesti, mutta ei päivittäin. Pinta saa kuivua, mutta ei saa kuivahtaa.

Niin, mitenköhän mahtaa tältä poropeukalolta onnistua…

 

-Janita

Ps. Viikon päästä on jouluaatto!

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *