2. joulukuuta

 

DSC09298.jpg

Ihanaa joulukuista lauantaita! 

Tänään esittelen teille, miten väkersin itselleni sekä koiralleni Zaralle aikaistetun joululahjan. Työ sinänsä ei ole jouluinen, mutta siitä sai sellaisen oikein helposti! Taustana tälle idealle oli ongelma missä ja miten säilyttää Zaran päivittäisiä tavaroita, kuten hihnaa ja kakkapusseja. Aluksi ne olivat kaapissa ja sitten kenkäkaapin päällä, mutta molemmat tuntuivat hankalalta (ja sotkuiselta). Siispä piti keksiä muuta. Tässä siis tarina miten muuttaa tavallinen Ikean ilmoitustaulu näppäräksi säilytystauluksi!

DSC09280.jpg

Kävin viikolla piipahtamassa jouluisessa taikamaassa nimeltä Ikea ja nappasin sieltä mukaan halpoja ja kivoja askartelutarvikkeita. Päädyin kahteen vähän isompaan ja neljään pienempään koukkuun, mitkä saisin helposti kiinnitettyä korkkitaulun pintaan. (Tehdessäni huomasin, ettei paketeissa ollut ruuveja, joten jouduin nöyränä kääntymään isännän työkalupakin puoleen..) Maalit löytyivät Sinellistä, samoin Z-kirjain. 

DSC09281.jpg

Halusin ehdottomasti maalata pohjan, ettei taulu näytä tavalliselta ruskealta koulupöydän ilmoitustaululta. Teippasin kehykset turvaan maalarinteipillä ja aloin tuputtelemaan maalia.

DSC09284.jpg

Maalasin lopulta aika monta kerrosta ja pähkäilin haluanko maaliviivojen kulkevan vaakasuorasti, pystysuorasti vai sekalaisesti. Sekalaisena ihmisenä päädyin viimeiseen vaihtoehtoon enkä jaksanut stressata onko maalia joka kohdassa yhtä paljon. Riitti, että alkuperäinen väri katosi kunnolla ja että pohjasta tuli kauttaaltaan valkoinen. Maalin töpöttelin meikkisienellä, mikä oli tosi hyvä siihen tarkoitukseen!

 

DSC09283.jpg

Samalla maalasin Z-kirjaimen kultaisella ja totesin, että siinä kirjaimessa on aivan liian monta maalattavaa sivua ja kulmaa! 😉

DSC09290.jpg

Maali oli juuri ja juuri kuivaa, kun kärsivällisyys petti ja aloin mittailla mikä koukku tulisi mihinkin. Laitoin isoimmat alas, että hihnat, pyyhkeet yms isot tavarat voi vapaasti roikkua alaspäin, kun taas pikkukoukut avaimille ja muille sijoitin ylemmäs (superlooginen ja hieno ajatuksenjuoksu…) 

DSC09294.jpg

Z-kirjaimen liimasin kuumaliimalla, mutta taas varmasti ihan tavallinenkin liima olisi ajanut saman asian.

DSC09302.jpg

Meillä ei seinien rei’ittämistä katsota hyvällä, joten ollaan totuttu kiinnittämään tauluja kiinnityspaloilla, jotka eivät jätä seiniin jälkiä. Niinpä siis tämäkin kiinnitettiin kolmella tarrapalalla.

DSC09304.jpg

 

Ja sitten alkoikin näyttämään jo kivalta!

DSC09311.jpg

Nyt ylimmissä koukussa on joulupalloja, mutta tämähän vaihtuu näppärästi vuodenajan teemaan sopivaksi pienillä muutoksilla! Taustan röpelöisyys ja maalipinnan epätäydellisyys näyttivät valmiina todella hyvältä valkoisen tasaisen seinän vierellä eikä kaduta pätkääkään, että maalasin vain sikin sokin kaikkiin suuntiin. Taulu on vasta ihan kokeiluasteella ja siinä olevat tavarat saattavat vähän vaihtua, mutta kyllähän siinä ne tärkeimmät Zaran tavarat oikeastaan ovat. Toivottavasti nyt hihna on aina oikealla paikallaan lähdössä lenkille ja namitkin muistuvat mukaan!

Tästähän voisi tehdä käytännössä ihan millaisen vaan vaihtamalla koukkuja tai keksimällä ihan muita säilytysratkaisuja.

 

Nauravaista lauantaita sulle sinne missä ikinä kuljetkaan,

koiraterveisin Janita

 

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *