3. joulukuuta

DSC09271.jpg

Ensimmäinen adventtisunnuntai on valjennut ja voi syttää ensimmäisen kynttilän! Viime vuonna askartelin ensimmäistä kertaa erillisen adventtikalenterin (sen löytää täältä) ja nyt halusin toteuttaa samalla idealla, mutta muuten erilaisen. Tämän vuotinen kalenteri on nyt sitten koottu viinilasien päälle ja koristeltu punaisilla palloilla ja kultaisella lahjanarulla sekä helmillä. Hintaa ei tällekään kyllä juuri kertynyt, kynttilät olivat kallein panostus!

DSC09273.jpg

Meillä ei olla kovin viinien ystäviä, joten laseja löytyi täsmälleen neljä eikä valinnan vaikeutta syntynyt 😉

DSC09276.jpg

Olisin halunnut laittaa osaan enemmän palloja, mutta tämän kokoisia palloja ei kyllä mennyt yhtään enempää kuin kaksi!

DSC09277.jpg

Kauhean korkeita kynttilöitä en olisi uskaltanut laittaa, ettei rakennelma vaan kaadu kynttilän loistaessa!

Collage_Fotor.jpg

Olin laittanut kynttilät lasien päälle jo ennen kuin menin käymään ihan muissa asioissa askartelukaupassa ja siellä tuli puheeksi, että silkkipaperia voi kiinnittää silitysraudalla kynttilän pintaan. Innostuin ideasta kovin ja halusinkin kokeilla sitä näihin, että saisin numerot paikoilleen. Silkkipaperista leikataan halutun kokoinen ja muotoinen pala ja silitysraudalla painetaan kiinni kynttilän pintaan niin, että leivinpaperi on siinä välissä. Ei mennyt montaa sekuntia, kun tuollainen pieni pala oli jo jämähtänyt paikoilleen!

 

DSC09338.jpg

Ensimmäisen numeron kohdalla painoin rautaa hiukan liian kauan kynttilän pintaa vastaan ja steariiniin ehtikin painua pieni jälki. Jälkimmäisissä sitten olikin jo helpompi hahmottaa miten ja kuinka kauan rautaa pitää kiinni. Varo sormia! Pienehkö kynttilä ja iso silitysrauta veivät sormet kyllä aika lähekkäin..

DSC09339.jpg

DSC09340.jpg

Ja tällaiselta valmis kalenteri sitten näyttää. Oli hauska saada ruokapöydällekin jotain jouluista ja siirtää orkidea muualle odottamaan joulun jälkeistä elämää! (Onko sellaista?)

 

Loisteliasta sunnuntaipäivää sulle!

-Adventtiterkuin Janita

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *