6. joulukuuta

DSC09392.jpg

Ihaninta syntypäivää 100-vuotias Suomi!

Olkoot tämän päivän askartelut, vaikka lahja hyvin mummoikään ehtineelle suomineidolle (vaikka oikeasti keskimmäinen keittiöpyyhe matkasikin jo synttäri-tuparilahjan osaksi..)

Samaisesta ihmemaasta nimeltä Ikea, josta on jo pari muutakin juttua tullut hankittua, löytyy myös tosi halvalla kaikkia tylsähköjä tekstiilejä kuten juurikin patalappuja ja -kintaita, keittiöpyyheitä, tyynyliinoja ja vaikka mitä muutakin. Ja niitä voi helposti koristella esimerkiksi tekstiiliväreillä!

DSC09383.jpg

Kuvia on tänään vähän hintsusti, mutta tämä askartelu on kyllä ihan superhelppo!

Sabluunan voi tehdä itse tai ostaa valmiina. Itse tehdyn voi piirtää ihan itse tai tulostaa netistä valmiin kuvan/tekstin. Koska piirrustuslahjaa ei ole minulle periytynyt, päädyin tulostamaan muutaman pohjan. Piirsin kuvat kontaktimuoville ja aloitin taas jälleen kerran leikkaamaan. Huuh miten se on hidasta!

Huomiona! Jos teet kirjaimia ja tekstejä kontaktimuoville, tee teksti tässä vaiheessa vasemmalta oikealle. Sitten kun olet leikannut ja laitat kontaktimuovin kiinni kankaaseen, teksti tuleekin oikein päin! (Virheistä oppii ja silleen…)

DSC09384.jpg

Myös paperisabluunaa voisi varmasti käyttää, mutta kontaktimuovin etu on se, että se liimaantuu kaikista kohdista eikä lähde pienet osasetkaan liikkumaan kesken maalin tuputtelun kovin helposti.

DSC09388.jpg

Tekstiilimalli on tosi halpaa (alle 4 euroa) ja sitä on helppoa tuputtaa meikkisienellä kankaalle. Kun joka kohdassa on maalia, annetaan työn rauhassa kuivua. Kuivumiseen meni aikaa 1-2 tuntia.

DSC09392.jpg

Maalista tulee konepesun kestävä silityksen jälkeen. Silittää kannattaa leivinpaperin läpi, ettei vaan raudan pohja mene piloille!

DSC09393.jpg

Ja jälleen yksi persoonallinen ja edullinen lahja on valmis käärittäväksi joulupukin pakettiin!

 

Itsenäisyydestä ikuisesti kiitollinen,

Janita

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *