7 luukku

IMG_1250_Fotor.jpg

Jouluaaton odottelussa on edetty jo ensimmäinen neljännes! Miksi tämän sään vain pitää olla tällainen? Jos kaikki satanut vesi olisi lunta, eläisimme mun unelmamaailmassa! Ehkä pitää vielä joskus toteuttaa lapsuuden haaveet ja muuttaa joko Suomen ihan pohjoisimpiin osiin tai sitten Islantiin 😀 Saisi varmasti ainakin enemmän nauttia talven ihmehetkistä, kuin täällä etelässä… No mutta palataanpa asiaan.

Tänään joulukalenterista paljastuu muutamia joululahjavinkkejä. Vielä on hyvin aikaa tehdä ne ihanat ja salaiset jouluostokset, mutta stressiltä välttyäkseen aiheelle kannattaa alkaa uhrata edes pieniä ajatuksia.

Tänä vuonna oon vihdoin ja viimein ymmärtänyt sen, mikä on kaikista tärkein lahja mitä minulle itselle voi antaa. Se on se rakkaan ihmisen aika ja huomio, mitä rahalla ei voi ostaa. Se kliseinen ollaan kotona, nautitaan toisista ja hyvästä ruoasta. Nautin jo pelkästä siitä ajatuksesta, ettei siihen ole kuin pari viikkoa aikaa. On ollut aika muutoksia ja kiireitä täynnä oleva syksy. Älkää siis aliarvioiko, kuinka paljon siitä toisen pienestäkin ajasta toinen voi saada irti.

Mutta vaikka hienon asian olenkin vihdoin ymmärtänyt, ovat ne lahjatkin toki osa sitä suurta päivää!

IMG_1228_Fotor.jpg

Tee itse, edes osittain. Nykyään saa tehtyä omilla kuvilla varustettuja kalentereita, mukeja, puhelimen kuoria, palapelejä ja ties mitä muuta tahansa ja niistä saa iloa koko vuodeksi! Muutama vuosi sitten tein perhekalenterin omilla kuvilla ja olihan se tosi hauska! Ja jos on käsistään näppärä, itse kudotut sukat, pipot, sormikkaat ja neuleet lämmittävät sekä kroppaa että mieltä!

IMG_0801_Fotor.jpg

Anna lahjaksi elämyksiä! Leffalippuja, messulippuja, konserttilippuja, lentolippuja, mitä vain! Elämyksestä jää takuulla paremmat muistot, kuin jostain aivan turhan päiväisestä tavarakrääsästä. Ensi vuonna on tulossa taas mm Disneyn jääshow, monia maailman luokan artisteja, monien urheilulajien kohokohtia…

Lahjakortti. Pienempänä kavereiden kanssa tehtiin omia lahjakortteja. ”Pääset tällä kortilla kanssani uimahalliin ja sen jälkeen heseen” ”Tällä lahjakortilla astianpesukoneen tyhjennys 10 kertaa”-tyyppisiä ratkaisuja. Jos taas tiedät, että henkilö arvostaa enemmän oikeata hierojaa, kuin sinun kaunista yritystäsi, kannattanee ehkä hankkia se. Lahjakorttihan voi olla myös avain noihin elämyslahjoihin. Suomessakin on elämyslahjat.fi -niminen yritys, josta voi ostaa lahjakortin siihen, että lahjan saaja voi ostaa lahjakortin haluamaansa elämykseen. 

Lautapelit! Miten ihana lahja lautapeli olisikaan, koska sitä saisi pelata heti jouluaattoiltana ja uudelleen joulupäivänä ja vielä Tapanin päivänäkin. Ja uutena vuotena se kannettaisiin taas pöydälle revanssin merkiksi. Tänä jouluna haaveilen itse jostakin hyvästä lautapelistä. Sen verran olen kuitenkin tietämätön, että jonkin verran pitää perehtyä ennen ostoa 🙂

IMG_0912_Fotor.jpg

Juuri se mitä toinen toivoo. Jos et keksi mitään, mitä antaisit lahjaksi on parempi kysyä kuin katua. Kysy vaikka niin, että ”nimeä kolme lahjaa, joita toivoisit eniten” ja niistä sitten valitset mitä haluat antaa. On kurjaa, jos aattona toinen ostanut ehkä kalliinkin lahjan ja toinen ei niin innostu siitä.

Suklaa ja joulukukat. Ne kliseet, jotka eivät yllätä, mutta eivät myöskään petä! Kannattaa kokeilla myös raakasuklaata, herkkua!

 

Tässä listassa taas muutama mitä en ehkä lähtisi ostamaan:

-Alusvaatteet. En ole ikinä ymmärtänyt, miksi miesten pitäisi mennä yksin ostamaan naiselle alusvaatteita, kun nainen itse ei välttämättä edes tiedä millaiset tahtoo. Toki asia on eri, jos nainen on käynyt valitsemassa ja kokeilemassa ne jo ennen toiveensa ääneen lausumista.

-Ylipäätään kaikki muutkin vaatteet. Mistä voit tietää onko se sopivan kokoinen ja juuri sellainen kuin toinen tahtoo. Paitsi jos toive on juuri se tietty vaate.

– Jotain harrastustarvikkeita ajatuksella, kyllä hän varmaan innostuu ja aloittaa. Entäs jos ne golfmailat ovat vielä ensi joulunakin niissä muoveissa?

– Eläimiä. Mun mielestä on AINA väärin antaa lahjaksi eläin, jos siitä ei ole etukäteen puhuttu. Niin ihana kuin Kaunotar ja kulkuri-elokuva onkin, ei tosi elämässä koiranpentua saa antaa lahjana. Eläinhän on samanlainen arvokas lahja kuin ihmislapsi perheelleen, eihän kukaan paketeista ihmisvauvojakaan saa, eihän?

IMG_0375.JPG

-Jannita

Kuvat aikaisemmilta jouluilta.

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *