03/12/16

Joulukuun ensimmäinen lauantaiaamu on saapunut. Ja vielä pitkä viikonloppu edessä, kun vasta keskiviikkona seuraavan kerran kynät pakataan reppuun ja juostaan kouluun! Mutta mikä sen parempi kuin aloittaa lauantainen aamu riisipuurolla tunnelmoinnin oheen. Tätä reseptiä kyllä suosittelen kokeilemaan!

Tavallinen riisipuuro on varmasti lähes kaikille hyvin tuttu. Päälle sokeria ja kanelia, välillä myös luumukiisseliä tai ehkä hilloakin. Tämä resepti on omistettu tutuille makeille mauille mutta ehkä ne kuitenkin vähän yllättävät: puuro keitetään glögiin ja soijavaniljamaitoon!

Yleensä riisipuuro keitetään veteen ja maitoon (ainakin minun omassa pienessä maailmassani), mutta nyt vaihdoin ne kerralla molemmat.

Tässä resepti 3-4 hlölle kaikessa pienuudessaan:

3dl glögiä

7dl soijavaniljamaitoa

1,5dl puuroriisiä

Kiehauta glögi, laita puuroriisit kiehumaan muutamaksi minuutiksi. Lisää vaniljamaito ja keitä riisin kypsymiseen asti. Ei tarvitse lisätä sokeria, kanelia, kiisseliä eikä yhtään mitään muutakaan! Paitsi manteli! Puuro sopii myös maidottomaan ruokavalioon.

DSC08026.jpg

DSC08024.jpg

DSC08028.jpg

DSC08031.jpg

Ihanaista lauantaiaamua kaikille! 

-Janita

koti ruoka-ja-juoma